1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Balığım Hasta

Başlığı 'Japon, Vatoz, Çöpçü ve Diğer' kategorisinde ösym tarafından 24 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. ösym

ösym

Comet cinsi bir japonım var. Birkaç gündür suyun dibine çöküyor. Kuyrukları kapalı duruyor. Akvaryumum fazla büyük değil. Ama içinde birkaç Japon daha var. Bir de iki tane albino tetrazonum var. Akvaryumun sürekli suyu yenileniyor. Acaba neden oluyor ? Bir de sürekli kuru yem veriyorum.

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    BALIĞIM HASTA

Sayın ösym bey / hanım

Öncelikle tetralar ile japonlar beraber yaşatılması sakıncalı balıklardır.Tetralar japonlarınızın pullarını didikleyebilirler.. Buda onları strese sokup hastalanıp ölmelerine sebep olur.. Akvaryumunuz hakkında daha fazla bilgi verdiğiniz takdirde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.. Kaç lt yada eni boyu yüksekliği , sıcaklık , su değiştirme / tazeleme periyodunuz , ne kadar süre aralıkta yem veriyorsunuz vs Ama ilk etepta o tetraları elden çıkarmanızda fayda var.. Japonlarınızı strese sokmuş olabilirler.. Tetralar japonlarınızı kovalıyorlarsa oyun falan oynadıklarını zannetmeyin.. ;)

Birde forum kuralları gereği profil bilgilerinizi doldurmanız (karşılıklı hitapta kolaylık ve zorunluluktan) ve büyük harfle yazmamanız önemle rica olunur.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    BALIĞIM HASTA

Selamlar,

Geçmiş olsun öncelikle. Mesajınızdan yaptığım alıntıda suyunuzun sürekli yenilendiği kısmını aldım.

Akvaryumun suyunu sürekli tamamen değişiyor olabilirmisiniz? Yani suyu tamamen değişip akvaryumu temizliyormusunuz. Tabi diğer filtrasyon bilgilerinizde önemli.

4. ösym

ösym

BALIĞIM HASTA

ben çok yeniyim bu yüzden pek anlamam ama suyunu haftada 1 değiştiriyorum anladığıma göre şelale sistemindebirde filtrem var kuru yemle besliyorum günde 2 defa12 saat aralığıyla bide akvaryum derinlik 23 genişlik 35en 15 cm

5. ösym

ösym

BALIĞIM HASTA

şimdi baktımda beyaz benek hastalığına çok benziyor üzerinde beyaz benekler var

6. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    BALIĞIM HASTA

Ani ısı değişiminden olabilir. Su değişimini çok sık yapmayın. Kısmen değiştirin.

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    BALIĞIM HASTA

Anladığım kadarıyla akvaryuma temizlik yapmak için suyu tamamen yeniliyorsunuz. Ya da ben öyle tahmin ediyorum. Bu şekilde suyu tamamen değişen bir akvaryumda balıklarınız sağlıklı barınamaz. Isı eşitsizliği, ani değişen ph ve su değerleri, ani stres gibi önemli sorunlar yaratır. Akvaryumunuza temizlik yapma şekliniz ayda bir suyun 3.1 kadar olmalıdır. Bu süre normaldir. Japon balığı olmasına güvenerek akvaryumu oksijensiz bırakmayın.

8. ösym

ösym

BALIĞIM HASTA

Teşekkürler abicim artık öyle yaparım.

9. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer
    Balığınız beyaz benek ise aşağı linki okumanızda fayda var.

12 litrelik bir japon balığı beslemek için çok yetersiz bir akvaryum zaman zaman yine sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  10. safak

safak

BALIĞIM HASTA

Karnında şişlik varmı?Şİşlik varsa büyük ihtimalle iç parazit sen yinede metilen mavisi ve parazit ilacına başla büyük ihtimalle parazit.

Sayfayı Paylaş