1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Balığın pulları Dikleşti ve Balık Şişemesi

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde lirtis tarafından 11 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. lirtis

lirtis

Balıklarımın pulları dikleşti ne yapmalıyım? Dış filitrem var bir göz seramik bir buçuk göz karbon birbuçuk göz çeşitli inceliklerde sünger ve elyaf var. Bu hastalıktan akvaryumumu nasıl temizliyeceğim ?Yaklaşık bir aydır böyle balıklarımın hareketlerinde bir sorun yok ama bakınca hasta oldukları anlaşılıyor ne yapmalıyım ?

2. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Akvaryumunuz ölçüleri nelerdir? Ne tür balık besliyorsunuz? Adet ve boyları ?
    Bu tarz bilgileri paylaşırsanız öneriler daha saglıklı olur.Bir de hitap açısından profil bilgilerinizi düzenlerseniz hitap daha kolay olur.

3. lirtis

lirtis

Akvaryumumun ölçüleri 80x40x40 bir çift yetişkin zebra cichlid. Ve 80 kadar yavrusu yavrular. Hastalık varken dünyaya geldi.Ve oldukça canlılar dediğim gibi mutlu gözüküyolar ama pulları gözle fark edilecek kadar dik.

Lütfen Türkçe yazım ve imla krallarına uyalım.

4. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Balıklarnız büyük bir ihtimal drops olmuş, gerekli bilgileri aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Muhammed gibi düşünüyorum. Drops olma ihtimalleri yüksek. Yemlemeye dikkat etmelisiniz. Canlı yemleri diyetlerine dahil ederseniz bu sorun yaşanmaz. Yine ıspanakla karidesi karıştırın ve öğünlerinr dahil edin.

Bu hastalığın çözümü ile ilgili birçok paylaşım hastalık tedavi portalında bulunmaktadır.

Geçmiş olsun.

6. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    1 aydır bu şekilde devam ediyorsa o balık çoktan giderdi.Bence dropsy olamaz.Çoktan ölmesi lazımdı.

7. lirtis

lirtis

Dropsy olması ihtimalini göz önünde bulunduracağım. Fakat sindirimleri düzenli pullarının karın bölgesinde resimlerde gördüğüm kadar dikleşme yok gözlerindede şişme yok :bilmem:

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Tüm balıklarınız mı bu şekilde ? Resim ekleyebilirseniz sağlıklı cevaplar verebilmemiz için çok daha yardımı olur..

9. lirtis

lirtis

Evet bütün balıklar bu şekilde resim ekleme şansım yok özür dilerim :cekingen:

Bir sitede buldum resmi balığımın durumu aynı bu balık gibi hasta balıklar diyor ama bu hastalığın ne olduğunu yazmıyor :

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Aykut Bey, bu şekilde tanı koymak gerçekten çok zor. Siz balığınızın fotoğrafını yollayabilseydiniz çok iyi olacaktı. Fotoğraftaki balıkta sorun göremedim ben. Sonradan eklediğiniz ikinci fotoğrafı ise ben şu an göremiyorum. 3 mesajınız birleştirilmiştir.

11. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Yunus ve sarı prensesin maşallahı var.Yani turp gibi,Can'a katılıyorum.Bir balık hastalığı 1 ay sürdüremez.Sizin gözünüze herhalde hasta gibi gözüküyor balıklar.

Geçmiş olsun.

Sayfayı Paylaş