1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Balık Almaya Karar Veremedim

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde Emrah Ece tarafından 12 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Bilindiği üzere sırf lepisteslerden oluşan bir akaryumum birde battal boy japonlarım var zabra daniolar çok hoşuma gitsede hiç alıp beslemedim ama hevesim var nasıl bir balıktır huyu suyu nedir lepisteslerle anlaşırmı lepistes yavrularını yerlermi, besleyen arkadaşlar varsa balıktan memnunlarmı belirtirlerse sevinirim saygılarımla...

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  2. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Zebralar , akvaryuma renk katarlar.Bence almalısın.Sürekli hareket halindedirler.Ve de suyun üst bölgesinde geçirirler zamanlarını.Oldukça iştahlıdırlar.Lepisteslerin aç kalabilir.
    Eger akvaryumunda yavruların saklanacakları yapay bitki,taş vs varsa sorun olmaz.Zaten lepistesler bile yavrusunu yemekte başka balıkların yemesi de gayet normal.Bir de bu verdiğin resimde hariç danio zebraların penpe renkli olanları mevcut.Onlardan da almanı tavsiye ederim.
    Bir süre sonra elini suya soktugun zaman elinden yem yemeye geliyorlar.Çok hareketlidirler.

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Can pempeleri labratuar ortamında üretilmiş genetiği ile oynanarak o hale getirilmiş olduklarından onları sevmiyorum, lepisteslere gelince akvaryumum bitkili fakat lepistesler yavrulara alışınca yeni doğan küçükleri dahi yemezler benimkiler öyle yani küçücük balık büyüklerin yanı sıra yzüyor beraber yem yiyor orun yok, ama bu alışkanlığı daniolara kazandırabilirmiyiz onu düşünüyorum

4. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Emrah, akvaryumda bitki varsa sorun olmaz.Bence almalısın.Akvaryuma renk katacaklardır.Hatta yanlarına raspora ve neonda ekle.Bence bitkili tankların olmazsa olmazlarından bu iki tür.

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    hmm peki danio alacağım... aslına bakarsan raspora ve neonlarada çok ilgim var fakat onlarda yavru düşmanıymış

6. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Emrah, ufacık agızları var neon ve rasporanın.Nasıl zarar verebilirki?
    Bence bu konuda dışardan gördüğün izlenimlerle değil deneyerek fikir sahibi olmalısın.Yıllar önce ben besledim hepsini bir arada.Hiçbir sorunda yaşamadım.

7. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Emrah hocam,tavsiye ederim.1 erkek 3 dişide bende vardı.Lepisteslerle sorunsuz yaşarlar.
    Büyüklükleri zaten neonlar kadar.Ama ben yavru alamamıştım.

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Tamam arkadaşlar lk etapta birkaç danio ile başlayacağım, daha sonra neon, raspora falan derken hepten canlıdoğuran camiasından atacaklar bizi :D haha:

9. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Açıkçası çok güzel tetra türleri var.Ve bitkili akvaryumda mükemmel bir uyum saglıyorlar.Madem canlıdogurandan atacaklar dedin.Tetra türlerini dene derim.Artıları sürü balığı olmaları, hareketli olmaları, dayanıklı olmaları(neon ve raspora hariç)...

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Yok can o şakaydı ben canlıdoğurandan vazgeçemem :( bu güne kadar chıclıd besledim,japon besledim,betta bile besledim ama en sonunda canlıdoğurana geri döndüm şu anki tankım yazdan beri kurulu ve mükemmel bir dengesi var akvaryumun naz: sadece daniolarla,ve bikaç tetra türü ile araya farklı bir görsellik ve çeşitlilik katmak istiyorum

11. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Aman ha tetra türü derken sadece neon ve raspora koyabilirsin :) Diğer tetralar , lepisteslerin kuyruklarını yerler.Hatırlatmakta fayda var :)
    Çeşit her zaman güzeldir.Diğer türlü zaman içinde bıkarsın.
    Sağlıklı balıklar.

12. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Sen merak etme Can hocam akıllı uslu balıklar gelecek sadece :hepiniziseviyorum:
    valla arsızlık edeni gambusyalara yem ederim dinsizin hakkından imansız gelir :D

13. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Emrah beni dinlersen imkanın varsa başka bir akvaryumda besle, amazon türü bişey yap bitkilerle. Diğer canlı doğuranlarla beslen hadi derdim ama lepistesler bence kendi krallıklarında yalnız olmalılar :heyo: benim kanaitimce öyle daha güzel oluyor.

14. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Sade lepisteste olmuyorki Muhammed, ben canlıdoğuranın bütün türlerini besledim bir ara ama dediğin gibi yanlızken daha iyi olsalarda farklılıklar olsun istiyorum

15. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Neon'lar güzeldir ya tank müsaitse 10 tane güzel gider derim ben.. zaten ufacıklar :)

16. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Hah yaşa volkan abi :cicek: ama konu danio diye açılmıştı neonlara döndük :D ben danio isterken portal bana neon, raspora falan aldıracak :)

17. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Eeee akvaryum portalı bu kime ne yaptıracağı belli olmaz :D Bütün takım ağır ağır gelsin bak daha ne balık fikirleri söylenicek :) demedi deme :)

18. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Emrah bana güven ve alma.Lepistes ile alakasız bir tür.Zarar vermeyeceğini biliyorum ama görsellik açısından pek hoş olmaz...

19. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    lepistesin yanına danio dedik şimdi bırak natteri besle diyen çıkmasında abi :D bakalım neler gelecek :D

Cem benim akvaryumu biliyorsundur maşallah amazon gibi bence daniolar kaybolur gider arada

20. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Sen bilirsin o zaman.Zarar vermiyorlar birbirlerine,onu biliyorum...

Sayfayı Paylaş