1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Balık katili olma sebeplerim

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde aykılıç tarafından 5 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Gereksiz görürlerse mod arkadaşlar bu konuyu silebilirler...Belki konu da değil. Öylesine yazmak istedim derdimi paylaşmak istedim. Bu sevdayı çeken bilir diye..

Ben işin sırrını çözdüm. :cekingen:Elektirik faturasını derd etmeden ısıtıcılar sabit 28 derecede çalışacak, akvaryuma müdahale kolay kolay etmeyecen, yavrulatma ve yavru akvayumların bol olacak, maymun iştahlı olup sık sık balık almayacan, en önemlisi de sabırlı olacaksın. Beklemesini bileceksin. Yerinde müdahale etmesini öğreneceksin.Mümkünse toplu olarak bir oda da akvaryumların bulunacak...

Galiba bu vakte kadar olmayan bundan sonra da olmaz ya.. Hobiden de vaz geçemiyoruz hayırlısı olsun.

Balıklarım beyaz benek oldu, çok masraf ve emek harcayıp 430lt akvaryum kurdum. Eheim 2080 bile aldım. Ama büyük fedakarlıklarla alıp getirdiğim Hifin swordaillerim (yuksek yuzgeç kılıç ve aykılıçlarım) hasta olmaktan ölmekten kurtulamıyor...
    Şeytan diyor at herşeyi ama bu kadar sene böyle bir sevdayla bağlanmışız serden de atılmıyor bu sevda....
    Senelerdir canlıdoğuran beslerim (20 seneyi de aştı). İthal olan canlıdoğuranlara bu aralar taktım. Her ay İzmire gidip özel canlı doğuran varmı? diye bakar alır gelirim.. Zaman, para, emek ve hayallerimi harcarım... Forumda en fazla ne kadar yaşattınız canlıdoğuranları sorusuna bir yıl diyecek oldum, sonra üzüldüm kendime. Yavrudan da büyütsem, beğenip parayla da alsam ecellen olmuyor ölümleri...bu gün iç parazit olan bi tanesini, yüzgeci ve kuyruğu eriyen bi tanesini, beyaz beneği iyice saran bi tanesini alıp bahçeye salladım... Allahım neydi günahım ben nerde yanlış yaptım huh:

En büyük hatam , sabırsızlık.. Bir balığın yavrulayacağını görmeyeyim, ne yapar eder dayanamaz onu ayırır, yavrulatır, sonra da yavruları ayrı bir ısıtıcılı akvaryumda bakamayarak öldürürüm.. Üçüncü yavrulamaya kalmaz anası da ölür, Eğer becerirsem üç-beş tane yavru balık akvaryumumda büyük fedakarlıklarla büyür.. Ayırma derdine kapılmasam zavallı hayvanlar uzunca yaşarlar belki.. (ısı değişimi- ısı şoklamasına uğramazlar)

İkinci hatam, sabit ısı: Memur çocuğu olunca elektrik fatursaı hep sorun oluyor. Kendiniz de memur olunca bu psikolojiyi aşamıyorsunuz. En alt limitte (ısı) hayvanı yaşatmaya çalışıyorsunuz.. Verdiğiniz emeği, parayı düşünmeden ellektrik faturasını düşünüyosunuz...Benim balıklarım doya doya 28 derecede yaşayamıyorlar...

Üçüncü hatam, maymun iştahlı olmak.. Akvaryumda bi aksesuar bir bitki yada o an hoşuma gitmeyen bir şey varsa hemen elim akvaryuma dalıp şaldur şuldur ortalığı düzeltiveriyor. Sabırla izle, titizlikle hallet yok...Güzel balık görsem maymun iştahla düşünmeden akv. katıyorum.. Beğenmediğimi de akv. çıkarıp çoluğa çocuğa hediye ediveriyorum... Beke ve gör politikası yok.

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Selçuk Hocam bana ve benim öldürdüğüm kılıçkuyruklara ithaf ettin heralde bu metni... :D

Üzülme aynılarını ben de yapıyorum... 135 lt'de ağırlık kılıçkuyruklara kaydı... Resmen doğal seleksiyon yapıyorum... :D

Hi-fin ve Aykılıçlara gelince, onlar fazlası ile nane molla... Ben artık almıyorum da beslemiyorum da...

Ama şu da var yaşayan yaşıyor da... Tabii ben senin gibi yapmıyorum... Yani yavru ayırmıyorum... Kendi başlarının çaresine baksınlar... Sadece önlem olarak delikli kaya var kılıçkuyruk yavruları için...

Bu arada sana acizane tavsiyem ya hobici tankında doğmuş büyümüş kılıçkuyruk al ya da en az bir kez hobici tankı görüp de akvaryumcuya geri getirilmiş olanlar arasından sağlıklıları al... Bunlar en azından badire atlatmış balıklar... ;)

Bir de nam-ı diğer "Balık Katili" olan ben gibi deney amaçlı da olsa bilinçli balık öldürmemişsin... Yani senin günahın yok...

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Selçuk abi merhaba size bir sorum olacak portalda hiç moderatör gördünüzmü ?
    demekki mesajınızı kimse silemeyecek :D zaten silinmesi icab edecek bir konuda değil içinizi dökmüşsünüz ağzınıza sağlık ne kadarda doğru şeyler söylemişsiniz eskiden bende sizin gibiydim sık sık balık öldürürdüm ama artık yok bu işin sabır işi olduğunu anladım benim akvaryumumdada ısı hep 23 derece ama sabit değişmez, yavru ayırma olayı kesinlikle yok yavrluk bile kullanmam akvaryum bol bitkili ve taşlı kayalı dekorca zenginse eğer yavrular zaten yaşıyorlar, çok mecbur kalmadıkça akvaryuma elimi hatta kepçemi bile sokmam ki zaten kepçe girince çıkarmak ayrı dert bir ton bitki beraber geliyor.
    saygılar...

4. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Yok be kardeş. Az önce söylemediğim katilliklerimde var. Kuyruğunda çürüme olan erkek kılıcın kuyruğunu kestim, Hayvan ters dönüp denge kuramayınca eziyet olmasın diye onu da attım bahçeye.. :cekingen:
    Günahıma da ortak ediyorum seni :cekingen:

Abi olay sabırlı olmak ama o da bizde yok. Okuyoruz, deniyoruz, ama nafile..

Az evvel hanıma da dedim. Evde üçü aktif toplam beş akvaryum var. Vaz da geçemiyorum bu hastalıktan. Çok uzun seneler bakınca artık senin bir parçan oluyor akvaryum...

Kim bilir belki de suyla oynamayı sevdiğimizden vaz geçemiyoruz:(

5. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Bu arada yavrulayacak balıkları ayırcak yavrulatma akvaryumu sorun olduğundan beyaz 20lt permolit kovalarında (3 adedi de balık dolu oluyor) balık yavrulatıyorum. Doğumhane diyorum onlara.. Beyaz balıklarda yavrulama hissini veriyor bunu ben böyle eziyetli ve hoş olmayan bir biçimde buldum işte.Abdullah Beyin bu konudaki yazısını yaşayarak senelerdir tecrübe eder doğrularım...

Düşünsenize üçlü koltuğun arkasında 3 tane beyaz kova var. :helalolsun:

Durum vahim ama kendime engel olmam o kadar kolay değil sanırım. Bu bi nevi akvaryum hastalığı. Tedavisi yok sanırım.. Doktorlara da soralım ama :bilmem:

Sayfayı Paylaş