1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Balık Katili Yavru Böcek: Yusufçuk Larvası

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 31 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bursa'dan topladığım bitkilerin arasından çıkan geç larval evredeki Yusufçuk (Dragonfly/Damselfly) larvası...

[izlesene=432,344]948865[/izlesene]

2. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Balıklarınızı mı öldürdü!? :(

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Abdullah hocam bitkilerin arasındamı geldi bu yusufcuk?

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Akvaryuma girseydi evet öldürecekti... Yusufçuk larvaları amansız balık katilleridir... Ona benzer birşeyi akvaryumunuzda gördüğünüz anda hemen çıkartmalısınız...

Evet Olcay Hocam... Bitkileri yıkarken garip birşey hareket etti... Ben de yakaladım ve karşıma yusufçuk larvası çıktı...

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abdullah Hocam, bu bizim Aydos gölünden çıkardığımıza hiç benzemiyor sanki. O da zararlıydı, o neydi karıştırdım ?

6. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Abdullah hocam siz hangi tür besliyorsunuz?

Ben bu konuda şanslıyım. Bende bir defa karşılaştım piranham anında yedi. :D

Ama yusufcuk lavrasımı bilmiyorum. %95 benziyor ama. Kuyruğu dikineydi.

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Olcay abi bu onun büyümüşü :) yusufçuk garip bir yaratık yavrusu bile katil :)

8. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    ilginç,bayada bi büyükmüş.Abdullah abi,biraz açarmısın balıkları nasıl öldürüyor.
    Ben olsam hiç affetmeden balıklara atmıştım.

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam, şimdi konu biraz karışık... Biz de yusufçuk olarak adlandırılan iki ayrı böcek var aslında... Dragonfly ve Damselfly.... Aydos'ta yakaladığımız aslında gelişiminin daha erken evresindeki bir Dragonfly larvası idi... Bursa'dan getirdiğim bitkilerin içinden çıkan geç larval evredeki larva ise aslından Damselfly larvası...

Dragonfly ve Damselfly arasındaki farklara gelecek olursak:

1. Dragonfly'ların gözleri başlarının üst kısmında birleşmektedir. Damselfly'larda ise gözler birbirlerinden tamamen ayrıktır.

2. Damselfly'ların gövdeleri oldukça ve uzundur. Buna karşı Dragonfly'ların gövdeleri nispeten küttür.

3. Damselfly'lardaki tüm kanatlar birbirlerinin aynısıdır. Dragonfly'larda ise ön ve arka kanatlar birbirlerinden farklıdır ve arka kanatların gövdeye bağlandığı kısmın genişliği ön kanatların gövde bağlanma kısmından daha geniştir.

4. Dragonfly'lar bir yere konduklarında kanatları açık olarak beklerken Damselfly'lar kondukları durumlarda kanatlarını kapatırlar.

5. Dragonfly larvaları küttür ve su altında anal yolla solunum yaparlar. Damselfly larvaları ince ve uzun olup gövdenin arka kısmındaki uzun bölümde (kaudal kısım) yer alan solungaçlar ile solunum yaparlar. İlk videoyuyu izleyin.

http://www.youtube.com/watch?v=Ezq_JWd1Sd8&feature=related

Dragonfly larvaları canlı balıkları avlamaz... Ancak ölü balıkları yiyebilir... Bizim Aydos'ta yakaladığımzıın ölü gobiyi yemesi gibi... Aşağıdaki resim...

Damselfly larvaları ise usta avcılardır... Elbetteki küçük boydaki balıklar ve yavrular için çok daha tehlikelidirler... Ancak cüssesinin misli büyüklükte balıkları da yakalayabilirler...

İşte birkaç ilginç video, izleyin anlayacaksınız...

http://www.youtube.com/watch?v=A9Q8gUTmyd8

http://www.youtube.com/watch?v=0gb8SsHsj8k&feature=related

10. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
  11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Ne garip hayvanmış bu yahu . Küçücük birşey ama ne canavarmış meğerse. :hasta: Allah tan bitkiyle felan uğraşmıyorum. :)

12. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    :D :D :D

Belki senin akvaryumlara salan olur Olcay Hocam... Hani sopasını kaybetmiş ancak zorla mangalda balık yedirilince kafası atacak birileri sana misafirliğe geldiğinde tanklarına bunlardan hediye edebilir... :D

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Çekmeköyde sıkça karşılaştığım bir hayvan sanırım aynı familyadan, yaklaşık 4-5 cm boyu var ve yeşil.

14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Damselfly'lardan Emrah...

15. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Balık Katili Yavru Böcek: Yusufçuk Larvası

Hocam balıklarınızın ölümüne başka sebep arayın bence..Ben bu böceği aylarca akvaryumda canlı doğuranlarla beraber besledim..Bitkili akvaryumdu..Hiç bir sorun çıkarmadı..Hatta kendi aylar sonra öldü sebebini bende balıklara atmıştım..Rahatsız ettiler öldürdüler böceğimi diye..kesin bilmiyorumm ama belkide dediğiniz zararsız olandı bendeki.

Sayfayı Paylaş