1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Balık piskolojisi

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde safak tarafından 27 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. safak

safak

YEM'E BAĞLI BALIK PİSKOLOJİSİ

Arkadaşlar bende yeni öğrendim ama benimde tecrubeme göre doğru bir olay balıkların beslenmesine göre piskolojileri de değişiyor.Mesela bir paku'yu küçüklüğünden beri etçil yem ile beslersen rengi koyulaşır ve agresifleşir.Gerçektende deneyime göre böyledir.Ben şimdiki baktığım pakulardan öncede iki tane bakmıştım.Onlara devamlı otçul yem veriyordum o yüzden uysaldılar.Ama şimdiki pakular etçil yem ile beslediğim için agresif.Çoğunuz pakuya etçil yem verilmez çok yanlış yapıyorsun desede bu bir gerçek pakular kesinlikle pirana ailesindendir piranalardan ayıran tek özellik hem etçil,hem otçul olmasıdır.Ama her pirana gibi daha çok etçil besleniyorlar.Sadece yem bulamazsa bitkisel yem veya otları isteksiz yiyorlar.Tabi bu yem piskolojisi sadece pakuda denenmez sizde kendi balıklarınıza 1 ay otçul 1 ay etçil yem verin aradaki farkı anlayacaksınız. :)

ŞAFAK H.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Balık piskolojisi

Beslenmenin aynı zamanda balığın rengi, vucüt formu ve üremesinde de etkisi büyük. Güzel bir konu açmışsınız kutlarım. burda:gif Akvaryumlardaki fırsat eksikliği bile bir balığın psikolojisini etkiliyor. Zaten genel olarak bazı tartışmalar veya konu üzerinde anlaşmazlıklar bu yüzden çıkıyor. Birlikte sorunsuz besleyen hobiciye bir diğer hobici birlikte yaşamalarının mümkün olmadığını söylüyor.

Bu konuyu destekleyen çok çarpıcı ik video yayınlamak isterim. gizli:

Bu videoda zaten başlı başına bir psikoloji karmaşası var akvaryumdaki türlere DİKKAT:

ÁúÓã»ìÑø_ÔÚÏßÊÓƵ¹ۿ´_Ív¹ÍøÊÓƵ ÁúÓã »ìÑø ÁúÓ㰮ºÃÕß

Bu videoda hobiciye boyut itibari ile uygun olduğu söylenmiş ve gelişme aşağıdaki gibi olmuş.

´ó×ìöLµÄÁÔʳƬ¶Î_ÔÚÏßÊÓƵ¹ۿ´_Ív¹ÍøÊÓƵ ÁÔʳ ´ó×ìöL Ƭ¶Î

3. safak

safak

Balık piskolojisi

Temel abi videolar için teşekkürler. burda:gif

4. figenc

figenc

Balık piskolojisi

Bu tür videolara " Dikkat ürkütücü" gibi uyarı yazılırsa sevinirim. Kendi adıma tekrar izlemek istemezdim.

Balık ya da genel olarak hayvan psikolojisi herşeyden önce; türün devamı adına 'doğada güçlü olan hayatta kalır', güdüsünden kaynaklanmıyor mu? Alan koruma (katil arılarda 1 km çapında olabiliyormuş), taciz, eş seçimi, anaçlık, liderlik, yem bulma, özellikle de bahsettiğiniz suni alanlarda fırsat eksikliği vb. etçil, otçul veya hepçil diye farklı davranış sergilemeleri beklenmemeli.
    Türün kendi içinde bile karakter farklılıkları olduğunu kabul edersek yem testine pek güvenmeyin derim.

5. figenc

figenc

Balık piskolojisi

Ayrıca;
    "Boyut itibariyle uygun olduğu söylenmiş", hobici de ufacık bölmeye kocaman iki farklı türde üç adet balık eklemiş bilmeden video çekmiş. Size inandırıcı geliyor mu?

Dört yanları denizlerle çevrili o ülke bireylerinin , sucul yaşam adına bizden daha çok bilgi sahibi olduklarını düşünüyorum. saygılar:gif

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Balık piskolojisi

İhtimaller dahilinde bu da var Figen Hanım. Bize düşen hayretle izlemek, gerisini bilemiyoruz. Ancak bir gerçek var ki ülkemizde birçok hobici eşit boyutlarda olmalarından dolayı bu hatayı çokça yapmaktadır.

7. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Balık piskolojisi

Balıktaki canavarlığa bakın hayretle izledim.yalan yok bende yiyeceğini düşünmem eklerim yani. aha:gif

Sayfayı Paylaş