1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Balık yakalamak için kapan

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 7 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Balık yakalamak için kapan ara sıra lazım oluyor. Yoğun bitki akvaryumlarından, reef akvaryumların, yoğun kaya dekoru olan akvaryumlardan çeşitli sebeplerle bazı balıkları çıkarmak isteriz. Yakalamak bu anlamda oldukça zor olur. Size pratik ama işe yarayan bir kapan yapımını paylaşmak isterim.

Pet şişeyi altından kesiyoruz. Kesik kısımı açık kalacak şekilde misine veya uygun ip ile bir kenarından önce bağlıyoruz tekrar pet şişeye. Ardından kesik parçayı bağladığımız kısmın karşısından delerek ip takıyoruz ve ipi pet şişenin içinden doğru şişe kapağından dışarı çıkarıyoruz. Böylece ipi balık içine girdiğinde çektiğimizde pet şişenin alt tarafı kapanacak ve balık içinde kalacak.

İşe yarma anı;

Balık kapan içinde merakını gidriyor ve ip çekiliyor.

Balığımızı yakalıyoruz. ;)

Bozzzok, murataytenn, vanlyy ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam,

Keşke bu başlığı daha önce açsaydın... Benim akvaryumdaki damızlık veliferaları yakalarken tabiri cazise imanım gevredi... Bu yöntemi daha önce görmüş olsa idim kesin uygulardım... Gerçi aklıma buna benzer başka bir kapan gelmişti ama dikey formatta idi ve bizim hanım bazı cam eşyalarından vaz geçemedi (maalesef sistem için cam gerekiyordu)... :D

Ben de bambaşka bir yöntem geliştirdim... "Nocturnal Hunter's Sudden Flash"... :D

İsim çok janjanlı oldu ama yöntem çok basit, hiç de böyle karizmatik bir ismi haketmeyecek derecede basit... :D

Bu yöntem için başka bir başlık açacağım heralde... Yalnız bu yöntem ile dip balığı yakalamak mümkün değil... Bu bağlamda dip balıkları (örneğin senin yukarıdaki paylaşımdaki resimde yer alan SAE'ler gibi) için senin gösterdiğin yöntem çok kullanışlı olacaktır...

Ellerine sağlık...

halituzun bunu beğendi.
  3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sabırsızlıkla bekleriz yapımını hocam. Bu yapım dip balıkları için uygun gibi görünüyor evet. Yüzeye yakın duran balıklar için olanını senden bekleriz artık. :basardim:

Saygılar...

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Maalesef yapım değil Temel Hocam... Sadece bir teknik geliştirdim... Açıyorum şimdi başlığı...

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abdullah hocam, dibe inmeyen balıkların bu kapana girmeyeceği düşünülebilir. Acaba diyorum, içerisine bir miktar yem koyarak üst tarafa yerleştirerek işlem gerçekleştirilemez mi? Sonuç olarak bu kapana alışınca mutlaka girecekler.

Saygılar...

6. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Pratik ve kullanışlı bir yöntem Temel Abi. Paylaşım için teşekkürler.

Saygılar...

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam benim aklıma bir şey gelmişti, veliferalarım için... Şimdi cama yapışan ve tadı/kokusu ile balıkları delirten yemler var... Geniş ağızlı ama yükte hafif bir cam kap bulup, iki yanından daha sonra akvaryuma -ağzı su altında kalacak şekilde- asmak için saplar yapıp, içine o yemlerden koyup akvaryuma salacaktım... (Karım izin vermedi... :D ) Böylelikle balıklar yemi yemek için kabın içine girecekler ve biz de istediğimiz balıklar içerde iken kabı sudan çıkarıp daha geniş bir kaba boşaltacaktık... İstediğimizin dışındaki balıkları da gerisin geriye akvaryuma atacaktık... Tabii bunun bir sıkıntısı var o da işte o istemediğimiz balıkları geriye akvaryuma tekrar koymak...

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryuma geriye koymanın nasıl bir sınıtısı olabilir Abdullah hocam? Balıklar zarar görür anlamında mı?

Eğer bu ise, hiç bir sorun çıkmaz bence.

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yok Temel Hocam balıklar zarar görmez de bizi hafakanlar basar... Hadi diyelim ki ben bu kabı yapıp "Nocturnal Hunter's Sudden Flash" tekniği ile yakaladığım 7 velifera dişisini kapla yakalamaya kalktım... Şimdi birinici denemede kabın içine istediğim balıklardan kaçı girer... Hepsi de girebilir ama olasılık hesapları istediğim tüm balıkları en az iki seferde yakalayacağımı gösteriyor... Buna göre ilk kabı çektiğimde balıkları ayırdım: İstediğim ve istemediğim olarak... İstemediklerimi akvaryuma geriye koyarsam kabın içine tekrar girebilirler... Eğer akvaryuma geri koymazsan balıkları içine koyacağım başka bir kap daha bulmam lazım... Başka bir kap demek yer, zaman ve emek israfı demek... Yani boşuna uğraşacağız... O babdan sıkıntılı olur Temel Hocam...

Tabii bir de evdeki kap sayısının artması bizim hanımı gerer, O da beni ateş: ... :D

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abdullah hocam, tabi eğer yakalanacak balık sayısı fazla ise elbette bu iki değil 4-5 seferde sürebilir. Şimdi ben kendi açımdan bir değerlendirme yaparsam, örnek olarak bir balık diğer balıkları çok rahatsız ettinde veya omurgasızlara zarar veren bir balığı yakalamak istediğimde kullanırım. Kısaca hedefte bir balık vardır. Sayı çoğaldıkça senin yöntemin gibi diğer yöntemlere ihtiyaç doğabilir.

11. halit sirin

halit sirin

İsim:
    halit şirin
    Temel abi teşekkürler bu konu ile ilgili bölüm(Balık Yakalama) açmıştım,Alparslan oradan buraya yönlendirdi kapan çok faydalı olacak sanırım,benim konuya gece balıklar uyurken ışıkları aç ve istediğin balığı yavaşça yakala demişler ama ne derece sağlıklı olur sence.

12. Alparslan

Alparslan

Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Halit abi balıkların geneli kayaların içinde yatar,yani kanımca şans yardım etmeli,karanlıkta balığı yakalarken aynı derece biz de göremeyeceğiz canlıya zarar verme ihtimali yüksek,kapan diyorum...;)

13. halit sirin

halit sirin

İsim:
    halit şirin
    Bende aynı fikirdeyim kardeş teşekkürler temel abi yokmu bu aralar ya hiç yazmıyo :)

14. chib0000

chib0000

İsim:
    cem koc
    On numara eline sağlık....

Sayfayı Paylaş