1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Balık Yemi Çeşitleri

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde RuPTuR tarafından 9 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Balık yemi çeşitleri konusunun faydalı olacağını düşünerek açma gereği duydum. Konu kullandığımız ya da iyi bildiğimiz yemler.Malum internet üzerinde yemlerin içerikleri hakkında pek bir bilgi bulunmamakta; en azından internetten alışveriş yapanlar için.Herkes elindeki yemlerin içeriğini ve besin değerlerini yazarsa önemli bir kaynak oluşturacağımız kanısındayım.Kolay gelsin...

Balık yemi konusuna Tabiiki ilk ben başlıyorum :)

Balık Yemi Çeşitleri Sera Flora
    Bitkisel balık yemiç
    Açıklama:
    Süs balıkları için kuvvetli temel yem - doğayı örnek alarak -
    Kullanma talimatı: (Bir kere yazacağım nasıl olsa çoğunda aynı)Günde birkaç defa tasarruflu bir şekilde ve balıkların kısa zamanda tüketebilecekleri miktarda yemleyin.
    İçindekiler: Balık unu,buğday unu,Spirulina yosunu,kurutulmuş torula mayası,deniz yosunu unu,ısırgan,ıspanak,alfalfa,havuç,paprika,maydanoz,nebati yağ,balık yağı.AB tarafından müsaade edilen renklendiriciler içerir.
    Kg. başına yeme katılan vitaminler:A 36000 iü , D 2000 iü , E (D,L-alfa-tocopheryl acetate) 120 mg , B1 40 mg , B2 90 mg , C (L-ascorbyl-2-polyposphate) 550 mg.
    Analiz:Ham protein %46,2 , ham yağ %6,1 , ham lif %2,9 , ham kül %11,8

2. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Ambalaj Ölçüleri:

*80 gr.
    *150 gr.
    *300 gr.
    *2270 gr.

Tüm çiklitler için özel hazırlanmış günlük yem.

1 mm. ölçüsünde granür halindeki yem, küçük ve orta boy çiklitleriniz için idealdir. Hormonsuzdur.

GENEL ÖZELLİKLER
    Ham Protein : % 34 (Minimum)
    Ham Yağ : % 5 - % 9 (Minimum - Maksimum)
    Ham Selüloz : % 3 (Maksimum)
    Ham Kül : % 9 (Maksimum)
    Kalsiyum : % 1 - % 2 (Minimum - Maksimum)
    Nem : % 10
    HCL'de çözülmeyen kül : % 3 (Maksimum)
    NaCl : % 2 (Maksimum)
    Metabolik Enerji : 2.500 Kcal/kg.

MİNERALLER
    Kalsiyum : % 1 - % 2 (Minimum - Maksimum)
    Fosfor : % 0,7 - % 1,0 (Minimum - Maksimum)
    Sodyum : % 0,7 - % 1,0 (Minimum - Maksimum)
    Mangan : 10 mg/kg
    Çinko : 30 mg/kg

VİTAMİNLER
    Vitamin A : 8.000 IU/kg
    Vitamin D3 : 2.000 IU/kg
    Vitamin B2 : 100 mg/kg
    Vitamin B12 : 0.045 mcg/kg
    Vitamin E : 200 IU/kg
    Vitamin K3 : 300 mg/kg
    Vitamin C : 200 mg/kg
    Vitamin D : 450 IU/KG

YEM İÇERİĞİ
    Krill Unu : % 32
    Balık Unu : % 21
    Buğday Unu : % 19
    Yosun Unu : % 10
    Soya Unu : % 8
    Balık Yağı : % 5
    Beta Karoten : % 2
    Spriluna : % 2
    Mineraller : < % 1
    Multivitamin : < % 1
    Ethoxyquin : < % 1

Diğerleri
    Sarımsak, Ispanak, Brokoli, Kırmızı Biber, Kabak, Domates, Bezelye, Kırmızı ve Yeşil Lahana, Elma, Kayısı, Mango, Kivi, Papaya, Şeftali, Armut, Vitamin A-Asetat, Aktif D Hayvansal Sterol (D3), Vitamin B12 Katkıları, Tiamin, DL Alfa Tokoferol (E), Riboflavin Katkısı, Folik Asit, Niasin, Biyotin, Kalsiyum Pantotenat, Piridoksin Hidroklorid, L-Ascorby-2-Polyphosphate (Stable C), Etilendiamin dihidroiyodür, Kobalt sülfat, Bakır Proteini, Demirsülfat, Mangansülfat, Kolinklorür

Akvaryuma günde 2 defa, balıklarınızın 2 dakika içerisinde tüketebileceği miktarda atınız.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Çok fazla çeşit kullanmaya gayret ederim. Tetra , seachem gibi Kaliteli yem almaya çalışırım. Ancak kendi bitkisel filizlerimi saksıda yetiştririm. Mutfağı sıklıkla balıklar için kontrol ederim.

Saygılar...

Düzenleme: 13 Mayıs 2016
    talha54 bunu beğendi.
  4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Somon balığı, siyah morina balığı, whole heming, karıştırılmış deniz ürünleri, (Krill, karides ve ahtapot). (Vitamin, C'dir) 2 poyphosphatenin olduğu buğday unu, buğday glüteni, soya unu, taze varek, Lecithin, Astaxanthin, L ascorbyl, doğal ve yapay renkler, Choline klorürü, vitamin E ilavesi, niasin, Pantothenate'nin olduğu kalsiyum, vitamin B12 ilavesi, Riboflavin, bir asetatın olduğu vitamin, Folic asiti, Biotin, D3'in olduğu vitamin, Ethoxyquin, doğal karışık Tocopherals ve biberiye (Bir koruyucu madde)

* Ham Protein (min) 42,0%
    * Ham Yağ (min)% 11,0
    * Ham Fiber (max.) 2.0%
    * Nem (en fazla) 8,5%
    * Kül (max.) 8.0%
    * Fosfor (en az)% 0.5
    * Omega 3 (min.) 2.0%
    * Omega 6 (min.) 1.0%

Somon balığı, halibut, siyah morina balığı, ringa balığı, Spirulina, karıştırılmış deniz ürünü, (Krill, karides, mürekkepbalığı) , buğday unu, taze varek, buğday glüteni, Lecitthin, Astaxanthin, Vit. (L Ascorbyl 2-fosfatı) C, Natrual ve yapay renkler, Vit. Bir, (Doğal karışık tocopherols ve biberiye) Antioxidants olarak D, E, K3, B1, B2, B6, B12, niasin, Pantothenic asiti, Folic asiti, Biotin, Inositol, Ethoxyquin ve Naturox.

* Ham Protein (min)% 42
    * Ham Yağ (min)% 10
    * Ham Fiber (max.)% 2
    * Nem (max.) 8.5%
    * Kül (max.)% 8

Kuru kan kurdu, Vitamin E, Vitamin C, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6, Vitamin B12.

* Ham Protein (min)% 65
    * Ham Yağ (min)% 5
    * Ham Fiber (max)% 3.5
    * Nem (max)% 6.5
    * Fosfor (en fazla) 0,1%

Balık unu, buğday unu, PDP, soya proteini konsantresi, mısır unu, yulaf, squid, balık karaciğeri, soya unu, buğday glüten yemek, krill, maya, kalamar karaciğeri, karides yemek, balık yağı, Laver su tesisi kurutulmuş (?) , amino asitler, buğday mikrop yemek, lecithin, vanillin, klorofil, sitrik asit, pantothenic asit, C vitamini (L-ascorbyl-2-A, D3, E, B1, B2, B6, B12, folik asit, vitamin D vitaminleri fosfat), inositol, biotin, niacin, ethoxyquin (bir madde).

* Ham Protein (min)% 44
    * Yağ (min)% 5 Ham
    * Ham lif (max)% 2
    * Nem (max)% 8
    * Kül (max)% 9
    * Fosfor (min)% 0.6
    * Fosfor (max) 0,9%

Bu yemde dip balıklarımın ve yakalarlarsa diğer balıklarımında bayıla bayıla yedikleri bir yemdir. Otuz.com'da şans eseri bulmuştum bitince tekrar alıcam süper bereketli ve faydalı bir yem.. İçeriğini işe gittiğimde yazacağım arkadaşlar..

Diğer yemler nişanlım sayesinde bulduğum yemlerdi.Uzun süredir bunları kullanıyorum ve çok memnunum.. İmkanlar dahilinde bende çeşitli yem bulundurulmasından yanayım.. Hergün 1'ini veriyorum ve haftada 1 bunları karıştırıp vitamin ekleyip direk suya karıştırıyorum bu sayede dip balıklarımda bu nimetlerden rahatça faydalanıyorlar.. Aynı zamanda haşlanmış ıspanak , salatalık ve iş arkadaşımın karideslere yedirmeye alıştırdığı yumuşak kırmızı elma vermeye başladım.. İnanılmıyacak şekilde karidesleri hızla kızartıyor kesinlikle ve şiddetle tavsiye ediyorum herkese.. Kiraz karidesi olanlara duyurulur :)

saygılar

5. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Tüm yemlerim sera

Sera Discus Granulat
    Discuslar, küçük orta boy çikletler için ideal granül yemdir.
    Orta boy ve küçük boy, güney ve orta Amerika cikletleri ve disk balıkları için ideal bir besin ve renklendirici granül yem.

Sera Flora
    A vitamininin hammaddesi olan karotence zengin Spirulina yosunu içeren bitkisel yem.
    Canlı doğuranlar, bitkisel besinler gerektiren Plecostomus gibi çöpçü türleri, Malavi ve Tanganika çiklitleri için sindirimi kolay, bağışıklık sistemini güçlendiren sağlıklı yem.

Sera Granugreen
    Malawi ve Tanganika gölleri kaynaklı bir çok otçul ciklet, doğada temel besin gereksinimleri kayalar üzerinde yaşayan yosunları yiyerek karşılar.
    Sera Granu green hazmı kolay olan tahıl ununun yanı sıra karoten yönünden zengin, süs balıklarının renklerinin görkemli olmasını sağlayan spirulina yosunu içermektedir.
    Otçul cikletler için ideal ve dengeli bir ana yemdir.

Sera Granured (Granumeat)
    Sera granumeat etçil cikletler için protein yönünden zengin kırmızı renkli granül yem.
    Sera Granumeat Malawi ve Tanganika gölleri kaynaklı bir çok renkli etçil ciklet, doğada temel besin gereksinimleri küçük canlılarla karşılar.
    Sera Granumeat balık ürünleri, karides unu,doğal mineraller ve eser elementleri ve karoten yönünden zengin spirulina yosunu içermektedir.
    Etçil cikletler için ideal ve dengeli bir ana yemdir.

Sera Vipachips Tablet
    Sera Vipachips, akvaryum dibinden veya alglerden beslenen bütün balıklar için çok ideal bir yemdir

Sera Plankton Tabs
    Üretkenliği artırmak için mükemmeldir.
    Süs balıkları ve omurgasızlar için de lezzetli bir yemdir.
    İçerisinde spirulina yosunu, balık unu, krill unu, şeker ıspanak, maydanoz bulunmaktadır.

6. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Volkan abi,bu arada hoşgeldin abi.
    Ben en fazla akşamları 3 çeşit yemek yıyorum,balıklar 4_5 çeşit yem yiyorlar.

Bu arada Japonların yemlerini yazmayı unutmuşum. :D :D :D
    İsmini cismini bilmiyom.Hanımın zoruyla japon beslediğim için.30 gr poşet yem.1tl

7. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Sera O-nip
    Süs balıkları için şoklanmış karışık tablet yem
    Açıklama:
    Tüm balıklar için lezzetli lokmalar.İyi besleyin,zevkle izleyin.
    Bütün deniz ve tatlı su süs balıkları için "sevilen",cama yapışan tablet yemler.%50 "besin değeri yüksek" pul yem ve %50 de şoklanarak kurutulmuş (FD) canlı yemden hazırlanır.Tablet şeklinde hazırlanmış bu yemler balıklara,doğada olduğu gibi,"yemini kovalayarak",hareket halinde beslenmeleri,akvaryum sahibinde ise,küçük ve büyük balıkların bir arada,sera o-nip etrafında toplanarak yediklerini yakından izleme fırsatını verir.
    Sera O-nip güzel kokusu ve lezzeti ile ürkek ve saklı yaşayan süs balıklarının bile etrafında toplandıkları,"beslenme sorunlarını çözen",menü olarak hazırlanmış tablet yemlerdir.Kısa bir antremandan sonra,süs balıklarınızı sera O-nip ile beslenmenin verdiği heyecanı yakınlarınızla birlikte izleyebilirsiniz.Süs balıklarının sağlıklı bir şekilde beslenmeleri için gerekli doğal besinler,sera O-nip içinde ölçülü oranlarda dengelenmiştir.
    Kullanma talimatı:
    Tablet,akvaryumun iç camına hafifçe bastırarak yapıştırınız veya akvaryumun içine atınız,dibe batsın.
    Analiz:
    Nem %5,6 , Protein %47,8 , Yağ %8 , Lif %2,1 , Kül %11,7

8. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Sera Vipan
    Açıklama:
    Dikkatli işlem sayesinde değerli bileşenler korunmuştur.Parlak renkler,sağlıklı gelişim,güçlü bir bağışıklık sistemi ve canlılıkla sonuçlanır.
    Süs balıkları için güçlü temel besin.
    Kg. başına yeme katılan vitaminler: A 38200 iu , D 2000 iu , E 120mg , B1 30mg , B2 90mg , C 550mg.
    Analiz: Ham protein %46,2 , Nem %6,7 , Ham kül %11,9

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Pets Family Micro Pellet
    Açıklama:
    Bu Pets Family Micro Pellet yemi bütün küçük boy tropik ve yavru balıklar içindir.Yavru balıkların hızla büyümesi için gereken yüksek proteini içerir.Yavru balıkların kolay yutması ve sindirmesi için uygundur.
    İçindekiler:Balık unu,Buğday tohumu,Soya unu,Balık yağı,Mısır gevreği,Lesitin,Spirulina,Multi vitaminler,İz mineraller.
    Analiz:Protein %38(sanırım yanlış yazılmış) , Yağ %3 , Lif %5 , Nem %10

10. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Otto Premium Tropical Fish Flake
    Açıklama:
    Tatlı su ve tuzlu su balıklarını içeren tüm balık çeşitleri için özel olarak geliştirilmiştir.İmmun sistemi güçlendirme ve dengeli beslenme için formüle edilmiştir.
    *Suyu az kirleten formül.
    *Yüksek vitamin değerleri ve iz elementler.
    *Bütün balık çeşitleri için verimli beslenme.
    *Tatlı su ve marin balıklarını da içeren,özellikler tropikal balıklar için hazırlanmıştır.
    *Büyümeyi,gelişmeyi ve renklenmeyi hızlandırır.
    İçindekiler:Yüksek kalitede taze balık eti (özel bir teknikleri var bunu yaptıkları ve çok az yemde kullanılıyor),karides eti,nişastası az buğday unu,soya unu,özel bir çeşit maya[Saccharomyces:şu barsak düzenleyici yoğurtların içinde bulunan)],kuru maya,karoten,astaxanthin,balık yağı,enzimler,PSB,meyan kökü tozu,vitaminler ve mineraller.
    Analiz:Protein %48(şimdiye kadar gördüğüm en yüksek) , Lif %2 , Yağ %5 , Nem %5 , En düşük mineral ve vitamin karışımı 450mg/kg

11. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Ocean Free Super Guppy
    Açıklama:Egzotik lepistesler için özel tam yem.
    İçindekiler:Kuru maya,Protein özü :bilmem: ,kabuklular,mısır gevreği,lesitin,yosun tozu,balık unu,soya unu,buğday unu,proteaz(bir çeşit enzim),Stabil multi vitamin ve mineraller,immun içerik,sitrik asit,kalsiyum,enzim :bilmem: ,karides unu,spirulina,organik mineraller :bilmem:
    Analiz:Lif %4 , Protein %48 , Yağ %8 , Nem %5

12. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Sera Micron
    Toz yem
    Açıklama:Yavru balıkların yumutadan çıkar çıkmaz yiyebilecekleri çok ince toz büyütme yemidir.Sera micron yavru deniz balıkları,ARTEMİALAR ve iribaşlar için de mükemmel bir yemdir.
    İçindekiler:Spirulina,krill unu,karidesler,balık unu,ısırgan,buğday unu,kırmızı biber,alfalfa,bira mayası,Ca-Ca-seinat,maydanoz,tüm yumurta tozu,balık yağı,gammarus unu,deniz yosunu,midye unu.
    Analiz:Protein %50,2 , Yağ %8,1 , Lif %9,2 , Nem %5 , Kül %11,9

Şimdilik elimde bu kadar yem var...

13. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    TETRA BİTS(DİSCUS

Tetra diskus granül yem. Diskus, cichlid ve diğer tüm süs balıkları için kullanabileceğiniz yüksek protein içerikli kaliteli bir yem.

# Discus balıkları için yavaş yavaş batan, ortada ve dipte beslenen balıklar için uygun olan granüler formda ana yemdir.
    # Granüler formda diskus balıkları renk, şekil ve besinsel içeriğe göre Diskus balıklarının özel beslenme ihtiyaçlarına uygundur.
    # Tüm gerekli besinleri, vitaminleri ve iz elementleri içerir.
    # Yavaşça batar, diskus balıklarının yem alışkanlıklarına uygundur.
    # Stabilize edilmiş vitamin C hastalıklara karşı direnci arttırır, sağlıklı gelişimi destekler ve beslenme eksikliğine bağlı hastalıkları önler.
    # Dondurulmuş gıdalarla kıyaslandığında patojen etkenlerle hastalığın geçme riski yoktur.
    # Doğal renkleri ve gelişimi destekler

NOT: Piyasada sahteleri de mevcuttur.Sahteleri şekil olarak daha yuvarlak bir yapıdadır.Resimde daha iyi anlaşılmaktadır.

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cem bana Rotifer canlı yemin dondurulmuşunun olduğunu haber sana minnertar kalayım. Aradım bir bilgiye ulaşamadım. Yakında Palyaço yavruları için gerekecek bana.

15. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer
    Japon balıkları ve havuz balıkları gibi tüm soğuk su balıkları için granül forumda renk yemidir. Balıklara renk veren renk pigmentlerini harekete geçirerek doğal renklerin ortaya çıkmasını sağlar. İçerdiği yüksek oranlı vitaminler sayesinde balıkların direncini artırarak,canlılık kazandırır.
    Yemin içeriği
    Buğday nişaştası,balık unu,buğday glüteni unu, buğday tanesi, kaba öğütülmüş buğday, kurutulmuş bira mayası, spirulina yosunun unu,ısırgaan unu, maydonoz unu, alfaalfa,paprika unu,havuç unu, balıkyağı,vitaminler.

Kaynak: Juenpetmarket

16. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Al abi sana satan bir yerin adresi.Çinde :D

17. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Ben açık pul yem kullanıyordum markası falan yoktu, o açık yemim bitti,un kurtlarınıda canlı yem olarak veriyordum onlarda pupaya girdi :(
    şimdi bunları veriyorum balıklarıma biri koi, japon yemi biri kaplumbağa yemi

İçindekiler:
    Bitki yan ürünleri, tahıllar, bitkiler, yumurta beyazı, balık ve balık yan ürünleri, yağlar, maya, yosun, vitamin, mineral ve iz elementler.

İçinde gammarus var çok besleyci

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Gammarus içerikli olması gerçekten güzel. Kullanmadım bu yemi hiç fakat, içeriği gerçekten güzelmiş.

Zaten elimizin altında 2-3 çeşit yem bulundurmak lazım. Farklı marka ve içerikte olmaları daha iyi bence.

19. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Gammarus un canlısını bulsak keşke, bu gün balık avcılığı için malzeme satan bir yere uğradım oltanın ucuna takmak için kurutulmuş yada canlı halde yem bulunurmu dedim :) adam bana nasıl olta kullandığımı sordu bende ''avlamak için değil beslemek için'' dedim adamda bana ''abi akvaryumcuda vardır bi sorsaydın'' dedi ama ben daha farklı ve ucuzunu arıyorum :) bi kutu kurutulmuş karides alsam bi ton para verirdim belki(fiyatlarını şu an bilmiyorum çok eskiden kullanmıştım) ama avcı dükkanında daha ucuzu vardır diye düşündüm, fakat hayal kırıklığı :( Canlı gammarus istiyorum ben.

20. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Sayfayı Paylaş