1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Balıklarımızın Kilosu Kaça?

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde taygun tarafından 21 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. taygun

taygun Guest

Arkadaşlar Merhaba,

Hiç düşündünüz mü acaba, aldığımız balıkların kilosu kaça geliyor?

Mesela, bir neon 1 gram var mıdır? Tanesi 2 ytl'den 2.000 YTL mi ediyor? :hink: Yok eğer tanesi 2 gramsa 1.000 YTL. ediyor değil mi? :mad:

Ee, eve hamsi almak istediğimizde 10 ytl'ye pahalı diyoruz. Pirzolanın kilosu da 20 ytl ise onu da almıyoruz. Bu nasıl iş? :D

Yanlış anlamayın, mesele pintilik değil, maksat geyik olsun. ;)

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Ynt: Balıklarımızın Kilosu Kaça?

Hakikatten balıkları bu manada değerlendirirsek geçmişte bir anımı anlatmak isterim.

Birgün hanım ve çocuklarım ile birlikte geziye çıktık.Alışveriş derken bir akvaryumcuya girdik.(Tabi beniim baskım ile :D) Akvaryumlara bakarken gözüme güzel bir dişi yunus takıldı.Akvaryumcuya balığın fiyaı sorudum;50 ytl istemişti.Tam balığı alacağım, ordan bizim hatun atladı hemen. :hink: Bu ne yaa ? ben bu paraya kaç kilo istavrit alırım diye. :hink: :D Ya gülsemmi,şaşırsammı ne yapacağımı şaşırdım tabi. :D balığı alamadan oradan ayrıldım ama birde düşünüyorumki,hakkatten altından bile kıymetli nerdeyse balıklarımız. :)

3. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Tamer abi,çok güzel bir konuya el atmıssın.Olcay abi'ninkine,benzer benim anılarımda oldu.

4. seyyaHH

seyyaHH

Yer:
    Ankara
    İsim:
    KÖKSAL YILDIRIM

Abi bizde bu azim ve sevgi olduğu müddetçe maliyet hiç önemliği değil, zaten deyeri olmasa düşünsenize belki bu hobi bu kadar ilerilere gidemezdi kimse ölen balığını umursamaz hemen gider yenisini alır yada bukadar emek harcamazdı.

5. cihat35

cihat35

Eğer değeri olmaza pazartesi balık alır cumartesi  Discus buğulama, pazar frontaza mangal yapardım. :D

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Enteresan olan aslında bir çoğumuzun balık fiyatlarını, malzeme fiyatlarını ev halkından gizlemesidir. Fiyatı düşük söylemeyen var mı bilmiyorum ?

Fakat ben şahsen doğruyu söyleyecek cesareti bulamadım hiç bir zaman. Düşünüyorum yalanda yanlış bir şey, fakat huzuru bozmamak adına söylüyoruz.

Kaçınızın aklından sıkıysa söyleme diye geçti ? :D

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bugün Yüksek Lisans öğrencimle elimize bir rapor geldi... Rapor akraba evliliği yapmış bir ailenin çocuklarında ortaya çıkan genetik hastalığın hangi gendeki hangi mutasyondan kaynaklandığı yazıyordu... Anne ve baba taşıyıcıydı... Tek kardeşi de taşıyıcı (bu kalıtım şeklinde taşıyıcılar hastalanmaz)... Raporu bize ulaştıran kişi ailenin yakınıydı... Durum şu idi: Hasta çocuğun amcası yine akrabası olan bir bayanla evlenmek istiyor... Kendi durumlarını bilmiyorlar ve öğrenmek istiyorlar... Biz de kolları sıvadık, testin tasarımı için...

Yüksek lisans öğrecime anlattığım derslerin de işe yarayıp yaramadığının (daha doğrusu "çekirge"nin beni can kulağı ile dinleyip dinlemediğinin sınavı olacaktı...) Dedim bakalım benden önce mutasyonun yerini bulup çalışmayı dizayn edebilecek misin, korkma kaplumbağa ile tavşanın yarışı gibi olacak... Ben mümkün oldukça tembellik edeceğim... Bir iddaa olsun dedim, O da iddaayı belirledi: 1 kilo hamsi... Yarılş başladı, valla ben tavşandan bile tembeldim... Ama "çekirge"m kaplumbağa kadar olamadı... Ben kazandım...

Sonra da

"Tabii iddaayı hamsi yaptın... Biliyorsun ki dört bacağı olan memeli hayvanların kas dokularından başka et yemediğimi bildiğin için hamsi dedin" (mızıkıyorum resmen) dedim...

"Ama sen "balık" seversin" dedi...

"İyi de" dedim "Benim sevdiğim balıklar tuzlu suda yaşamıyor... Ve ayrıca onları yemiyorum..."

"Tamam Hocam" dedi "O zaman sana 1 kilo "Lepistes" alırım..."

Öyle bir kahkaha attım ki yandaki lab.dan arkadaşlar koşup geldi, "N'oluyor?" diye...

Hemen Tamer Hocam'ın kulağını çınlattım, tabii çınlatabildiysem...

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    1 kg lepistesmi :D :horon:

9. taygun

taygun Guest

:D Çın Çınnn :D
    :D Çın Çınnn :D

Sayfayı Paylaş