1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Balıklarım Ölmeye Başladı.

Başlığı 'Hastalık/Parazit Tanı ve Tedavileri' kategorisinde MYTHDIVER tarafından 1 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Merhaba arkadaşlar ,
    Başlıktan da anlaşılacağı gibi canım çok sıkkın her gün bir balık ölüsüyle uyanıyorum ve sinirden az kaldı dayanamayıp akvaryumu patlatıcam.
    Ne oldu neden oldu bilmiyorum çok sağlıklıydılar yem yemelerinde sorun yoktu yem olarakta akivades kidonya türü midyeler kullanıyordum bunları taze alıp haşlayıp derin dondurucuya atmıştım ordan alıp veriyordum
    ama birden sırayla döne döne ölmeye başladılar.Ölen balıklar deniz balıkları mırmır ,sarıgöz ve kaya balığı demek istediğim sizlerin baktığı tropikal balıklardan daha dayanaıklı olduğu halde öldüler demek ki tropikal olsa hiç dayan mayacaklardı neyse ardından hemen Dip çekimi yapıp taze damacana su ekledim ama ölümler devam ediyor ne yapabilirim.Birde ps artık köpük toplamıyor yanlızca atık kabına su birikiyor bu normal mi.
    Canım cok sıkkılıyor ne yapacağımı bilmiyorum forumu geziyorum bir şeyler deniyorum ama başaramıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

2. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar

Kamil abi, tuz oranını ölçün öncelikle. İkincisi ps toplamıyorsa suyun değerleri elbette bozulacaktır. Ardından ölüm gelebilir. PSlerin yükseklik ayarı yapılmayınca sulu toplama yapıp atık toplamayı kesebiliyor. Sizinki şelale filtre gibi asılan pslerdendi bildiğim kadarıyla. Sanırım su eksildi tuz oranı arttı ve ps'nin yükseklik ayarı su azalınca bozulduğundan toplamamaya başladı. Bu etkenler sebebiyle sıkıntı oluşmuş olabilir. Temel abi duruma ne der bilemiyorum. Ben böyle bir tahmin yürüttüm.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bal1klar1m Ölmeye Ba_lad1.

Dip cekimi yapip bir damacana tatli su mu deniz suyu mu ilave edildi ? Ps atik kabina su atiyorsa ayari yukesektir. Eger akvaryuma bu ara fazla tatli su eklendiyse tuz orani duser.

Sorun su kaynakli bence akvaryuma bir ps eklendi diye baliklar olmez. Bir mudahale yapilmis olmali ?

4. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Satın alınan damacana sulardan çikolata markası olan diyeyim de reklama girmesin:)
    Ps ayarını ksıyorum hemen.Başkada bir şey yapmadım abi.Aklıma sürekli midye ile besliyorum acaba ondan mı diye geliyor.
    Eğer sorun devam ederse suyu komple değiştirmelimiyim yoksa dezenfektan kullanıp suyu kurtarabilirmiyim.HALAMid diye bir dezenfektan duydum balık çiftliklerinde bile kullanılıyormuş uygunsa bulup kullanabilirim.Yada hiç olmadı komple suyu boşaltıp,akvaryumu boşaltıp tekrar sumu ekliyeyim.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Hocam geçmiş olsun öncelikle. Dip çekimi yaparak damacana tatlı su koyulması nerden çıktı anlamadım. Eğer bunu daha öncede yapmışsan akvaryumun tuz oranı iyice düştü son değişimle ve balıklar kaldıramadı. Dip çekimi yaptığında doğal türler beslediğinden doğal deniz suyu ilave etmen gerek. Tuz yoğunluğun düşütüğünden ps toplamayı doğal olarak kesti. Toplasın diye sende su seviyesini yükselttin muhtemelen ıslak toplamaya başladı yani atık kabına su atmaya başladı senin tabirinle.

Eğer doğal su alacağın yer yakınsa ilaca girme ve değişebildiğin kadar akvaryumun suyunu doğal su ile değiş bence.

Dip çekimi yapıp damacana tatlı su eklemek nerden çıktı şaşırdım açıkcası. Kaç kez yaptın bunu merak ettim. Tuz yoğunluğu kimbilir ne değerde. Neyse geçmiş olsun, değişebildiğin kadar su değişelim imkan varsa hocam.

6. MYTHDIVER

MYTHDIVER

İlk defa tuzlu suda dip çekimi yaptım.Eksilen suyun yerinede tatlı su ekledim.Cahillik işte.
    Abicim üşenme kısmından vazgeçtim bir işi yapacaksam tam yapayım.
    Tüm suyu boşaltıp,içindeki eskiden kalma kumlar mozaikler kısaca ne varsa boşaltayım.
    Tekrar Sarostan su alayım ama yavaş yavaş 2 günde bir 3 damacana filan 4. katta çıkartırken adam bayılıyor:) oda yaklaşık 20 günde akvaryumu doldururum.Bu arada canlı kayalarımıda coğaltmış olurum.Hatta akvaryumun tabanına forumda gördüğüm tarzda bir taban filtresi gibi bir şeyde yaparım.daha sonra tekrar ince çakıl va mercan kırığı ile tabanı doldurur kuruttuğum canlı kayalarımı dizer üzerine 1 ay bekler nemolardan alırım uyar mı abi.

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Olur tabi neden olmasın. Böyle şeyler oluyor zaman zaman can sıkmaya gerek yok.

8. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

En iyisini yaparsınız hocam. Ölen balıklarınız için üzüldüm ama bu tür kayıplar geçmişte yaşandı ve gelecekte de yaşanacaktır. Canlı bunlar. Ne olacağı belli olmuyor. Tekrar geçmiş olsun.

Saygılar...

9. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Akvaryumu komple boşaltıp temizledim.Yarın mesaiden sonra gidip temiz ince taneli deniz taşlarından alıp tabana döşeyeceğim.Sonra yavaş yavaş 1 -2 hafta içinde suyu tamamlar.Kayalarımı dizer ps çalıştırıp yaklaşık 1 ay beklerim.

10. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Gelde deniz akvaryumu kur işte. .8. Yeni akvaryum kuruyorsun,ve 1 ay bekliyorsun. .8. Ya biz yeni akvaryum kurduğumuzda 3 gün beklemek zor geliyor. 1 ay beklesem ben dayanamam kırarım o akvaryumu. :D

11. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Sorma Olcay ım bende kıracaktım ama forumdaki dayanışma sayesinde tekrar kuracağım.Anam ağladı valla 2 ayda 4. kata 1 ton su taşıdım. montz:

12. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Abi sana katılıyorum da akvaryum demek sabır demek. Bende çok sabırsızım valla. Ama bazen mecbur bekliyoruz. :D

Sayfayı Paylaş