1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Balıklarınıza Sarımsak Veriyor musunuz?

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde taygun tarafından 19 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. taygun

taygun Guest

Merhaba,

Bazılarınız için başlık tuhaf gelebilir. Gelmesin. İnsanlar için çok faydalı olan sarımsaktan balıklarınızın da faydalanmasına müsade edin. Balıklarınızın yemine 7 - 10 gün arayla ilave edeceğiniz sarımsak suyu bağırsaklarındaki parazitlerden kurtulmalarına faydalı olacaktır.

Soyacağınız birkaç diş sarımsağı ezerek macun kıvamına getirin. Daha sonra alacağınız bayan çorabından iyice süzerek suyunu çıkarın. Elde ettiğiniz sarımsak suyunu pul yemin üzerine döküp balıklarınıza verin. Sarımsağın keskin tadından balıklarınızın rahatsız olmayacağını ve parazit sorunu kalmadığını göreceksiniz.

Saygılar

2. mavihuzur

mavihuzur

Ynt: Balıklarınıza Sarımsak Veriyor musunuz?

Bu güne kadar zararını hiç duymadım.Kullanan arkadaşlarda hep memnuniyetlerini dile getirdiler.Bende faydası olduğuna inananlardanım.Kullanılması gerekiyor çok sık olmamak şartı ile.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Tamer Abi, veriyorum fakat tek bir fark ile, iki üç parçaya bölüyorum ve balıkların o hafta içinde sıra hangisindeyse ona zahmetsizce uğraşmadan direk veriyorum. :D

Sizin aracılığınızla arkadaşlara muz vermelerini de tavsiye ederim. Tabi arkadaşlar balıklarına benim gibi değil dilimler halinde versinler. :D

İzlemek için TIKLAYIN

4. avşarbeyi

avşarbeyi

Balık, yem ve MÜZİK'in harika uyumu!..

5. taygun

taygun Guest

Temel Hocam,

O ilk verdiğiniz sarımsak mı? Eğer öyleyse o kadar büyük parça yediklerini hiç görmemiştim. Bana biraz büyük gibi geldi. Sarımsağın gaz yaptığını biliriz. Balıklarda bu konuda sorun olmuyor mu?

Ve bir de muz. Muzun üremede afrodizyak etkisi olduğu söylenir. Peki kabızlık yapmaz mı?

Saygılar

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Sarmısağın belli dozajlarda ve doğru kullanılması halinde her canlıya olumlu bir etkisi vardir.

Bu arada Temel abi balıklarına hayran kaldım. MAAŞALLAH.

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Tamer abi, ilk verdiğim sarmısak değil, Ancak veriliş şekli uygun boydaki parçaları elden direk balığa vermektir. Böyle bir avantajım var. Balıklar çok eski ve artık alışmışlardır. Zaten sarmısak suyu akvaryuma direk dökülmemelidir ve sarmısak parçaları sağa sola sıkışacak, filtreye kaçacak şekilde akvaryuma atılmamalıdır. Bakteri ölümüne yol açtığı bilinmektedir. Anti toksidan etkisi olduğundan iç parazite etkilidir. En güzeli önerdiğiniz gibi yeme emdirmek suretiyle vermektir. Gaz yaptığını duymadım ve böyle bir sorunlada hiç karşılaşmadım. Her şey gibi fazlası yine zarardır.

Muz fosfor içerir ve balıklar için güzel bir gıdadır. Muzun afrodizyak içeriğini ve üremede zararını ben hiç duymadım. Araştırmak lazım. Ancak muz önerilen bir gıdadır. Muz dilim olarak su yüzeyine bırakılabilir ve misina ile bağlanabilir.

Başlık için teşekkür ederim...

8. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer

Bilgileriniz için teşekkürler. Daha önce bir diş sarmısağı dövdükten sonra yem ve çok azda su ekleyip iyice karıştırmıştım ve bu şekilde akvaryuma ekledim akvaryumdaki kokuyu saymazsak herhangi bir sorunla karşılaşmadım.:) ama bundan sonra kadın çorabı yöntemini deneyeceğim. Saygılarımla.

9. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Geçen hafta bir haberde okumuştum. Erkeklerin fazla sarımsak tüketmesi kötü sonuçlara yol açıyormuş. Özellikle üreme yönünden zararlıymış. Balıklarda da böyle bir etki yapmasaın sakın :D. Haberin linkini bulduğum zamana eklerim.

10. mavihuzur

mavihuzur

Hiç bir şeyin fazlası fayda getirmez.Her şeyin bir ölçüsü olduğunu unutmamak gerekir.

11. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Ben direk suya katmıyorum, haftada 1 3-4 yemi karıştırıp sarımsak suyuna emdirip o şekilde ziyafet şeklinde veriyorum.. cidden balıklar çok seviyorlar.. iç parazit içinse faydalı olduğunu okumuştum..

12. Barış ER

Barış ER

Sanırım gördüğünüz haber budur.

http://www.ekolay.net/saglik/haber.asp?Pid=502&HaberId=559851

Bence laf olsun diye yapılmış bir haberdir.Sarımsağın özelliklerinden biride, içeriğinde bulunan çinko sebebiyle sperm oluşumunu arttırıcı etkisidir.

Ben sarımsağı döverek ve neticede çıkan suyunu yemlere emdirerek kullanırdım.Dövülürken allicin diye bir madde salgılar.Bu maddede immün sistemi güçlendirici, antiparaziter etki yapar.Fakat bazı zararlarıda kanıtlanmıştır.Bu dövülmüş sarmısağı 10 ay kadar suda bekletip kullanmamız daha uygun olacaktır.Bu uygulama ile sarımsağın yeni bir bileşiği olan S-Alilsistein (SAC)''açığa çıkmaktadır.Bu maddenin hiç bir toksitesi yoktur.

13. avşarbeyi

avşarbeyi

Barış hocam, verdiğiniz bilgi güzel ama ben sarımsak su ile temas edince etkisini kaybediyor diye biliyordum.Bu yüzden derhal kullnımalı diye düşünüyordum.

14. Barış ER

Barış ER

Ebet toksisite sağlayan tüm zararlı özellikler ortadan kalkıyor ve yeni bir bileşik(SAC) ortaya çıkıyor.Fakat en az 10 ay suda bekletmek gerekiyor.

15. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert

Temel abi , süper bir muz verişin var bravo.

Lütfen Türkçe yazım ve imla kurallarına uyalım.

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ben de bu videoyu arıyordum tesadüfen bu başlıkta buldum. Bu muz verme videosunu bir arkadaşım cd'ye çekmemi istedi. Muz fardalı bir gıda gerçekten.

17. dr_glicocalix

dr_glicocalix

İsim:
    Gökhan Emre ÇAÇAMER
    Sarımsak vermek gerçekten işe yarıyormuş tecrübeyle sabittir... Yaklaşık iki haftadır durgun olan erkek beyas prensesimin neyi olduğnu anlayamamıştım bir türlü. Oysa ki normalde dişilere rahat vermez bir dakika yerinde durmazdı. Öyle durgunlaşmıştı ki yerini bile değişitirdi akvaryumun bir köşesindeki taşların atından çıkmaz olmuştu. Ben de akvaryumcuma götürdüm balığı ve neyi olabileceğini sordum. O da bana muhtemelen kabız olmuş balık sarımsak ver geçer dedi bende hemen eve gelir gelmez verdim tabi bu gün itibariyle balığın durumu iyi gene eski tahtına kurulmuş ve dişileri kovalamaya devam ediyor...
    Muza gelince valla hiç denemedim onuda bi deneriz

Sayfayı Paylaş