1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

balıklar ara ara silkelenme hareketi yapıyor?

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde ceno tarafından 17 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    merhaba arkadaşlar.
    yavru balıklarımı ana tanka aktardım.Daha önce problem vardı 2 balığımı (ana tanktaki) kaybetmiştim.
    Dün gece balıklarım pek çoğu üstünde bişey var da atmaya çalışıyo gibi hareketler yapıyolar arasıra.Okuduklarımdan parazit olabileceği düşüncesine kapıldım.Micofish var daha önce kullanmıştım ondan attım akvaryuma.
    ama bu sorun yaz geldiğinden beri tekrarlıyor.
    hastalık ne ve başka bir ilaç mı kullanayım?Kullandığım su 2 gün bekleyen muslık suyu.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum...
    sarı renk sudan sıkıldım :(

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selamlar;

Mesajınız içinden dikkatimi çeken sarı sudan sıkıldım kısmı oldu. Gerçekten bu ifade inanılmaz bir gerçeği aslında ortaya koyuyor. Bir akvaryumda balıkların ölmeden gezmesi hobiciyi tatmin etmiyor etmez. Tatmin olanlar var ama onlar için akvaryum bir dekordan ibarettir. Size sarı renkten uzak ve sağlıklı bir akvaryum kurmanız için elimizden geleni yapmak isteriz.

Akvaryum filtreniz nedir ?

Akvaryum hacmi ?

Balık türleri neler ?

Suyun sarı olmasından şikayetiniz ilaç kullanımı yüzünden mi, yoksa genel olarak akvaryum suyunun hep sarı olmasından mı ?

3. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    Akvaryumumda lifetek 850 dış filtre kullanıyorum. Yaklaşık 200lt akvaryum.
    2yetişkin+5yavru(4-5cm)sp
    2yetişkin+2yavru buz prensesi(yavruları yeni aktardım.sarı su micofish yüzünden...aktif karbonlar çıkık.
    Kış boyunca pırıl pırıl bir su ve hareketli balıklarım vardı.Yavru bile aldım fazlasını da dağıttım eşe dosta.
    Sıcakların artmasıyla hastalıklar başladı.2 balığımı kaybetmiştim;yetişkinlerden(kuyruk çürümesi).Tedavi sonuç verdi.ilacı kestim ve 2
    gün önce yavruları da ana tanka aldım.
    Dün seyrederken balıkların o hareketleri yaptığını fark ettim.
    Bir arkadaşım aquapan kullanmamı tavsiye etti ama sizlere danışmadan kullanmak istemedim.

4. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
  5. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    teşekkür ederim mustafacım...
    Ama bu sorunu su dengeleyicilerle çözebilir miyiz?ilaç da gerekli midir?(Aquatan ı da tavsiye ettiler.)

Bu su dengeleyicileri kullanmak zorunlu olacak sanırım.Bizim sularda var bir problem montz:

6. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    AQUTAN : Suyu düzenliyor

AQUARIACLEAR : Suyu temizliyor berraklaştırıyor

TOXİVEC : Zararlı bakteriler kloru nitrat falan temizliyor

Senin bileceğin iş maddi sorunun yoksa al varsa

AQUARIACLEAR_TOXİVEC Yeter Gibime Geliyo

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Kimyasal kullanımına oldum olası karşıyımdır son zamanlara kadar vitamin ve bakteri kültürü haricinde bir ilaç kullanmadım birde ilk zamanlarımda contra ıchtyo kulanmıştım
    bu kadar ilaca falan gerek yok, düzenli su değişimi yapılan filtresinde hayat devam eden, yemlemenin kararında yapıldığı ısının kontrol altında tutulduğu akvaryumlarda kolay kolay sorun yaşanmaz çeşme suyunu dinlendirerek ve havalandırarak rahatlıkla kullanabilirsiniz, damacana sular çeşme suyundan daha iyi değil, daha fazla kimyasal içeriyor ve daha pis ortamlardan geliyor hangi marka olursa olsun damacanalar yeteri kadar dezenfekte edilemezler, şişesi suyundan daha zararlıdır :) suyunuzdaki sarartının nedeni ise kesinlikle mikofish tir.
    Yapmanız gereken %100 su değişimi diye düşünüyorum.

8. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Akvaryumu komple yıkamakta iyi bi çözüm emrah katılıyorum

Ama bence akvaryumu iyice yıka kumunu mumunu sonra çeşme suyunu koy dinlenmiş halde

AQUTAN VE TOXİVEC'de koy Daha Güzel Olur

9. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Mikofish kullanılmış bi kere zaten o akvaryumda hiçbir omurgasız yaşamayacaktır hemde epey uzun bir süre, mikofish kullanmakla çok hata etmişsiniz çünkü balıklar yanlızca deri hastalıklarında, parazitlerde vesaire sürtünmezler amonyak, nitrat gibi maddelerin yoğunluğu balık mukozasını aşındırır bu aşınma ile balıklar dekora sürtünür ve silkelenme gibi hareket yaparlar zaten zayıflamış olan mukoza iyice zayıflar ve balık tüm dış etkenlere karşı savunamsız kalır, mikofish ile zaten çökmüş olan bakteri döngünüze ağır bir darbe vurmuş oldunuz.

10. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    huh: peki şu an yapmamı önereceğiniz nedir.Biraz kafam karıştı.
    ilacı kullanma sebebim 2 damızlık balığı kaybettiğim için biraz panik oldum sanırım.(yaklaşık2 ay önce)
    Filtre malzemeleri Keçe,seramik vs...suyun %90 ı yavruları koymadan önce değişti.Kademeli olarak.
    1 Hafta kadar bu şekilde çalıştı akvaryum.İçinde yetişkin 4 balık vardı.

2gün sorun yoktu.Dün gece problemi farkettim.
    şu an suyu havalandırarak kullanma ve değişimi dışında ne yapmalıyım?

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yaz aylarıyla birlikte sorunların başlamasının ana sebebleri sadece ısı artması değildir. Akvaryumlarda ısıyla birlikte oksijen sıkıntısının baş göstermesidir. Buna ilave olarak biyolojik döngününde hatırı sayılır oksijen tüketmesi ve yemlerin getirdiği yükün sistemde yük olarak kalması sorunların temelidir.

Dış filtre su çıkışını tamamen yüzeye çevirin ve yüzeye çarptırın. Akvaryuma ne şekilde oksijen sağlıyorsanız ilave olarak artırın. Su değişimleri için beklettiğiniz suyu yine oksijen pompalıyarak bekletin. Mümkünse bu sıkıntılı durumu atlatmak için imkana göre 3-4-5 adet damacana su ile su değişimi yapın. Balıkların durumları ağır değilse bu yeterlidir. Balıklarda ciddi sorun varsa balıkları ayrı bir yerde banyo yaptırmak süretiyle şartları düzeltilmiş akvaryunuza tekrar salabilirsiniz. Banyo bakır içerikli ilaç veya permasol ile yaptırılabilir. Daha kısa süreli kaya tuzu ile olabilir. Mukozaya zarar vermemek gerek tuz banyosunda.

Geçmiş olsun.

12. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    Temel bey,
    Banyodan kastınız balığı bir leğen içerisinde hazırlanmış suya salmak ve hemen geri tanka koymak mıdır?
    Diğer söylediklerinizi yapmak sorun olmayacak ;) yeterli ekipman var.
    Son olarak su düzenleyicileri kullanmayı tavsiye eder misiniz?
    Emrah kardeşim tavsiye etmemiş.
    Bazı forumlarda benzer ürünler kullanılması yönünde yazılar okudum.

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Su düzenleyiciler hakkındaki görüşlerim ile kimseyi etkilemek istemem. Ancak buda düşüncelerimi yazmama engel olmaz. Bu ürünlerin iddaasına bakalım ;

Sudaki kloru, ağır metalleri bağlar?

Akvaryum suyuna veya bidondaki dinlendirdiğimiz suya su düzenleyiciyi ekledik ve bunları bağladı...Sizce nereye bağlar veya hala suda bulunan ama geçici olarak etkisi azaltılan maddelermidir. Ben konuya bu yönüyle bakarım ve aklım almıyor veya kafama yatmıyorsa kullanmam. Bakteri kültürü adı altında bir takım sıvılar satılmaktadır. Raf ömürlerinde veya bekledikleri sürede minik bir plastik şişe içerisindeki olduğu iddaa edilen bakterilerdense arkadaşımın kirli elyafını tercih ederim. canım.gif Çünkü onda kat kat daha canlı bakteri kültürü bulunur. ;)

Banyo leğen içinde olur, kova içinde olur. Permasol banyosu yine yukardaki banyo önerilerine eklenebilir. Tuz banyosu mukozaya vereceği zarar yüzünden çok daha kısa süreli yapılmalıdır. Amaç sadece balık yüzgeç ve solungaçlarından paraziti atmak ve temiz şartlara akvaryuma eklemektir. Temiz şartlardan kasıt su değerleri düzeltilmiş akvaryuma balıkları temiz olarak geri koymak içindir. Şartları düzenlenmemiş akvaryuma balıkları günün 24 saati banyoda yaptırsanız anlam ifade etmez. Size önerim banyo süresini balıkları aşırı zorlayacak düzeyde tutmayın.10 dakika yeterli olur. Oksijen bağlamayı ihmal etmeyin. Su değişim konusunu size yukarda önerdiğim şekilde yaparsanız sorunlar düzelecektir. Filtreniz içinde kullandığınız filtre malzemelerini bilemiyorum ancak kaliteli bir kömür filtreye bu aşamada dahil edebilirsiniz.

Size bundan sonraki sıkıntılarınızı yaşatmayacak önemli tavsiyem ise taban kumunuzu ilk fırsatta ince kırılmış mercan kumu ile değişmenizdir. Akvaryumlarda biyolojik temizlik dış filtre içindeki bir avuç malzemeden elde edilemez. Bakterilere en ideal alan mercan kırığı ve benzeri taban malzemesiyle elde edilir. Bu tavsiyeyide diğerlerine ekleyerek yerine getirin bence. gizli:

Sonuçları bize iyi veya kötü bu başlık altından yazmanızı rica ederiz.

Geçmiş olsun.

14. Desert Falcon

Desert Falcon

Akvaryumları çeşitli soğutma teknikleri var Fan yapıp akvaryum yüzeyinden soğutmak gibi... Bu belki ısı yükselmesi ve dolayısıyla oksijen azalması sorununuzu bi nebze yada tamamen halleder.İlla kullanacaksanız o akvaryuma benim tavsiyem toxivec kullanın.İlaç en son çare olmalı ama durum onu gerektiriyorsa öyle yapın.En iyi çözüm düzenli su değişimlerini aksatmamak...

15. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    herkese iyi haftalar,
    Temel bey söylediklerinizi uygulamaya geçirdim.Büyük oranda dinlendirilmiş ve hava verilmiş suyu kullandım.
    Filtrenin su çıkışını yukarıya çevirdim(u şeklinde olduğu için).ucuna eski filtreden kalma T aparat ve iki tarafada delikli fitre ucu taktım ve ilave bir şelale filtre görünümü oluştu.2 çorba kaşığı kaya tuzu ilave ettim.
    Bu gün yeni karbonu fitre suyunu boşaltmadan ilave edicem.

GELİŞME OLARAK;silkelenme hareketlerini baktığım sürelerde hiç görmedim desemyeridir.Hepsinde vardı daha önce.
    Sadece 1 yavru biraz tedirgin etti beni. ;)

Not:Filtre içinde 3 katta 3 farklı boy seramikve üstlerinde elyaf var.Bir göz karbon gözü şu an sadece elyaf var.(4 bülmeli)

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Gelişmelere sevindim Cengiz Bey, su bu şekilde her geçen gün daha kararlı hale gelecektir. Balıklar zaten memnuniyet veya memnunsuzluğu bariz ortaya koyacaktır.

17. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    iyi ki varsınız. :cicek:
    Çok teşekkürler herkese.
    Gelişmeleri yine paylaşmaya çalışacağım.

18. Desert Falcon

Desert Falcon

Merakla bekliyoruz...Tecrübelerinize tecrübe katmış olacak bu sorunu atlatışınız ;) foto:

Sayfayı Paylaş