1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Balıklar

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde kemalguney01 tarafından 2 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. kemalguney01

kemalguney01

Arkadaşlar bundan 2 hafta önce 1 balığımın ağzında yumurta vardı 1 hafta sonra buna birtane daha eklendi ve 2 gün öncede bir tane daha da eklendi.Balıkların bu zamanlar tam yumurtlama dönemleri mi? Ve bir sorum daha olacak mavi kobaltların cinsiyetlerini nasıl ayırt edebiliriz

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Kemal bey ; sarı prensesler ve grubu olan balıklar herdaim 7/24 ve 12/360 üremeye müsait balıklardır.Yeterki akvaryum şartları,su kimyası vs gibi döngüler yerinde olsun ;)

Balıklarınızın art arda üremesi akvaryumunuzun nekadar iyi şartlara sahip olduğunu gösterir em34:

Mavi cobaltlarında ise;tecrübeye bağlı olarak,gözle ayırt edilebilse bile anüs vent kontrolü en kesin yöntemdir ;)

Saygılar.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yönetimdeki arkadaşlar bu mesajımı konuya destek sağlamayan mesaj nedeniyle silecek belki, ancak yazmak istedim. 'sarı prensesler ve grubu olan balıklar herdaim 7/24 ve 12/360 üremeye müsait balıklardır' Olcay hocam bu nasıl bir kısa öz, bitirici bir ifadedir. Becerebilecekmiyim bilmiyorum birgün.

Mesajı kurtarmak için çamura yatmak gerekirse, sarı prenses gibi dişi, erkek ayrımı zor türleri gözlem ile ayırmak mümkündür. Dişiler hazır olmasa bile, kızgın erkeği sakinleştirmek için çiftleşme seramonilerini taklit ederler. Dişi olan balık yumurtlamasa bile kum üzerinde arama yapar. Erkek balık bu esnada titrer. Eğer iki balıkta erkek ise, sonu kovalmaca ile biter. Bu gözlemler ayrım yapmanıza yardımcı olur.

Saygılar...

4. kemalguney01

kemalguney01

Teşekkür ederim gerçekten çok açıklayıcı cevap vermissiniz, Olcay bey. 4 tane de mavi cobaltım var onlarda yumurta olmadığı için merak ettim

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Temel hocam; biliyorsunki; sp, ahli,imparataor,yunus vs gibi balıklarda üreme mevsimi diye birşey yoktur ;) Bu balıklar yeterli su şartlarında 7/ 24 12/ 360 dediğim yılın 24 saati,her haftası her günü üreyebilirler demek istedim.Acaba yanlışmı yazdım ? :bilmem:

Hocam; keskin ve bilgili gözle bakan ve anlayan her akvarist bu balıklarda daha balığı eline almadan cinsiyet ayrımı yapabilir.Bu balıklarda cinsiyet ayrımı çokta zor değildir.

Hocam illaki her kovalamaca sonucu ile biten durumlarda balıkların ikisininde erkek yada dişi olduğu söylenemez. Ben yüzlerce kez şahit olmuşumdur,baskın dişinin kalkıp erkeği hırpaladığına yada iki dişinin yada iki erkeğin birbirine titrediğine ;) Bu cinsiyet ayrımında hal ve hareketler açıısndan bakarsak bizlere ayna olabilir fakat %100 itibar edilecek durumlar değildir..

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tam tersi hocam, çok beğendiğimi ifade etmek istedim sanırım şunu eklemeyi unuttum em34:

Bu mesajıda kurtarmak adına eklemek gerekirse, gözlem her zaman net sonuç vermeyebilir, ancak iki erkek arasındaki bu gözlemin sonu kovalamaca ile ve ikisininde titremesi ile biter. Anüs kontrolünü herkes yapamayabilir.
    Saygılar...

7. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Mavi kobaltların cinsiyetlerini kuyruktan yan yüzgeçlerine doğru bir siyahlıktan anlaşılıyordu sanırım.

Sayfayı Paylaş