1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Balıklara pratik kurt verme askısı

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 15 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam arkadaşlar,

Hoşuma giden ve dağılmadan paratik bir canlı kurt verme aparatı yapmak için portal dıy katagorilerinden genel yapımlar köşesinden sizlere bu paylaşımı açıyorum. Fazla cümle kurmayacağım ve direk konuya girerek, yapan arkadaşların güle güle kullanmasını, yapmayan arkadaşların her zamanki gibi kumda top oynamasını tavsiye edeceğim. pala:

[​IMG] [​IMG]

Yapımda kullanılan beyaz malzeme sıkı bir strafordur. Önce görüldüğü gibi bir çeçerceve şeklinde kesilecek ve sineklik teli kullanılarak içinde hafif çukurluk bırakılarak kablo tutturucuları ile tutturulacak. Gerisini ise ben değil fotoğraflar anlatacak.

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Yapım buraya kadar sıra akvaryum içindeki işlevine geldi. Gayet basit bir yapım olması yanında, sanırım işe yarayacak bir ekipmanımız olacak.

[​IMG] [​IMG]

Fotoğraflar adı üstünde yazan şahısa ayit olup, anlatımı www.akvaryumportali.com bak:

Saygılarımla...

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Akvaryum populasyonu yoğun olanlar için kesinlikle faydalı bir çalışma olmuş Temel abi eline sağlık.. Standart kurtluklarda tüm balıkları beslemek çok zor oluyor ve baskın balıklar yerlerini kaybetmeden çoğu kurtu yiyordu.Bende yavru balık kepçesiyle vermiştim bir kaç kez kesinlikle daha faydalı olmuştu.. Corydoras'larım (çöpçü balıkları) bile hemen keşfettiler ve direk kepçenin içine dalmaya çalışıyorlardı.. Bunda da geniş alan sağlandığı için tüm balıklar aynı anda beslenebilirler.. Kesinlikle faydalı bir yapım olmuş paylaşım için teşekkürler Temel abi...

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Kurtlukta strafor kullanmak ayrıca bir zekilik olmuş.Straforun suya batmaması özelliği ve kullanılan malzemelerin harika uyumu ve güzel bir işçilikle birleşince ortaya gerçekten güzel bir emek çıkmış. :helalolsun:

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Olcay hocam , Temel hocam o malzeme bana strafor gibi gelmedi ya şaş: Sünger desem sünger değil plastik desem plastik değil ama hani elektronik malzemelerin içinden çıkan korumaya yönelik sıkı duran süngerlere benziyor yada 50'lik 100'lük cd aldığınızda en üstte yuvarlak bir halka vardır o maddeye benziyor.. Tam anlatabildim mi bilmiyorum ama strafor diye bildiğimiz malzemeye benzemiyor.. Bana öyle geldi bilmem sizler ne dersiniz ?

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Volkan düşüncende haklısın. Malzeme strafor ancak dediğin gibi sıkı bir strafor malzemesi. Yeni buzdolapları, çamaşır makinalarının kolilerinden çıkanlardan. Bu malzeme daha dayanıklıdır.

Bir başka örnek ise, balıkların ithali sirasında geldikleri strafor koliler vardır, işte o kolilerde bu malzemedendir.

6. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Güzel bir çalışma olmuş çalışmayı üretene büyük bir alkış em34:

7. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Temel Abi klasiklerinden bir tane daha. Hocam sana saygı duymamak elde değil. Zaten forumda yaş farkı ve akvaristlik bilgisi dikkate alınmaksızın herkese saygı söz konusu. O yüzden birbirimizin paylaşmlarından bu kadar zevk alıyoruz. Temel Abi çok güzel bir paylaşım. Emeğine , yüreğine sağlık.

Saygılar...

Sayfayı Paylaş