1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Balıklarda Ölüm ve Kızarıklık

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde _ERKAN_07_ tarafından 26 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN
    Arkadaşlar bundan 3 ay önce yiğenime 90 lt lik bir akvaryum kurdum kurduktan 20-25 gün sonra balıklarda sanki deri soyulur gibi oldu ve balıklar sırayla ölmeye başladı ve kurtaramadım. Ardından komple dezenfekte edip kurduk akvaryumu gene 2 hafta sonra ölmeye başladılar. Tekrardan akvaryum hariç komple kumundan kayasına kadar herşeyi değiştirdik temizledik 2 hafta suyu dinlendirdik yeniden balıkları koyduk 1 hafta oldu gene 2 yunus daha gitti hemen geldim son kalan yunusun üzerinde kızarıklık var 6 tane sarı prenses var ve onlarda yüzgeçlerini kapamadan başka bir belirti yok yüzmelerini engelliyor balıkların sizce neden olabilir bu olay üretimhanesi olan bir abime sordum permasolu suyla karıştırıp atmamı söyledi bundan başka ve bu hastalığın sebebini bilen arkadaşlar varmı acaba?

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Kullandığınız yem vs gibi birşeyerden suya bakteri bulaşıyor sanırım. huh:

3. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN
    Olcay abi kullandığımız yem aynı ben veriyorum onada kovadan bölüp tetra discus kullanıyoruz. Yemden olucağını sanmıyorum kaya yada kumu bir hafta boyunca yıkadık balıklar neden kızarır anlamadım böyle birşeyle ilk defa karşılaşıyorum.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ağır metal yoğunluğu, nitrit sorunu kısaca sudan kaynaklı bir hastalık olma ihtimali yüksek. Damacana su ile 2 periyotta tamamen su değişimi yapmak gerek.

5. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN
    Bu arada permasol tedavisine ne dersiniz?

Potasyum salgılıyomuş.

6. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Sayfayı Paylaş