1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Balast Kurum Şeması

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde Desert Falcon tarafından 26 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. Desert Falcon

Desert Falcon

Arkadaşlar 20W lık florosenimin 20 W lık balastında aşırı ısınma,koku yapması aklıma montajda sorun olabileceğini hgetirdi bazı arkadaşların balastı balastın bir tarafındn ayrı diğer tarafından ayrı kablonun geçer şekilde...
    Yani tünelin içinden tren geçer gibi :D Benimkisi tek taraflı umarm anlatabilmişimdir.
    Balast ve florosen şemalarını incelediğimde neresinin florosen neresinin priz olduğunu anlamak zor acaba fotoğraf çekip paylaşabilirmisiniz balastınızı ?
    Olmazsa yarın gidip elektronik balast almak durumunda kalacağım.

2. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Ynt: Balast Kurum Şeması

Şahin ben tam olarak ne anlatmak istediğini inan anlayamadım. Netten bir bağlantı şeması buldum. Sanırım işine yarar, oldukça anlaşılır bir şema çalışması yapılmış.
    Saygılar, keyifli paylaşımlar...

3. Desert Falcon

Desert Falcon

Tamda bunu anlatmak istemiştim sanırım anlatamadım teşekkür ederim hocam benimkide böyle birşey ama acaba bu aşırı ısınma neden kaynaklanıyor altına taş koyuyorum taşı dahi tutamazsınız o kadar ısınıyor ki...Üzerindeki beyaz boyayıda yakacak o kadar ısınıyor üstelik 1 saat içinde...
    Sizce sorun neden kaynaklanıyor? Fikri olan var mı? :hasta:

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Güzel ve açık anlatan bir şema Mehmet, bunu kısa bir başlık altında dıy forumunda paylaşabilirmiyim.

Isınma kaploların tam olarak sıkışmamasından ve yine, balansın florasan wat değerine göre küçük olmasından kaynaklanabilir.

5. Desert Falcon

Desert Falcon

Abi birde gerçek olarak resimli olarak anlatsan daha bi açıklayıcı olur DIY da anlatıcaksan.Gerçi bu da anlatımı gayet iyi ama kendi yapacak olana neyin nasıl bağlandığını da göstermiş olursunuz.

6. utku2000

utku2000

Abicim elektronik balastlar randımanlı çalışmaz bmehmet abinin verdiği şema hem ucuz hemde performaslı olur bence bmehmet abinin şemasını değerlendir ayrıca mehmet abiye teşekkür ederim

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Şahin, bana sorarsan, fırsat bulduğunda bu konuyu toparlayıcı bir başlık açabilirsin. Değişik balanslar ve çoklu balans bağlantıları hakkında.

Dıy grup üyesi olman açısından diyorum. :basardim:

8. Desert Falcon

Desert Falcon

Bakalım iyice konuyu araştırdım uygulayacağım da... O zaman fotoğraflayıp paylaşırım.
    Straforla arkaplan konusunu da ayarlayacağım yarına kadar.

9. maroon_clown

maroon_clown

Mehmet abi şema çok açıklayıcı olmuş, birde forumda akvaryuma elektrik tesisatı döşenme konusu olsaydı mükemmel olurdu.

Sayfayı Paylaş