1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ballıkayalar sucul alan gezisi

Başlığı 'Ülkemizden Sucul Yaşam' kategorisinde reis tarafından 2 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Merhabalar; pazar günü havanında güzel olmasını fırsat bilerek çoluk çocuğu toplayıp ballıkayalara pikniğe gittim. Tabi sucul alan gezisini ve bol bol resim çekmeyide unutmadım. :)

Ballıkayalar,Kocaeli Gebzeyi 6 km geçtikten sonra dağların arasında cennet gibi bir yer. Genelde burda insanlar piknik yapsada özellikle dağ sporu yapan insanlara güzel bir ev sahiliği yapar ballıkayalar.

Bol akarsuyu, küçük şelaleri olan ve mükemmel bir gölü var. Gölde ise birsürü balık ve diğer canılar var. Kurbağa,yılan ve diğer su canlıları. :)

Balık yavrularını görünce hemen yakalama operasyonu yaptım fakat yanım kepçe getirmeyi unuttuğumdan bu işi pet şişe ile yapmak zorunda kaldım. :D

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Bitkilerden pek anlamasamda gözüme güzel görünen bitkilerin resimlerini çektim.

Akarsu yataklarında bu yosunlardan bolca var.Aklıma bu yosunlardan yem yapılırmı diye takıldı. huh:

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Tam mangallık kocaman balıklar. :D

Diğer dostlarımız.

Bitkilere devam.

Artık önümüz yaz. Yakında bir çıkarmada ballıkayalara yaparız ne dersiniz? ;)

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ahanda balık mangalı bana nerede yedirebileceğini bulduk Olcay Hocam... Artık bizi buraya götürmen farz oldu... :D

Resimler çok küçük olmuş... Bitkilere "tanı" koyamıyorum... En son karedeki Gratiola ama diğerleri tamamen "Soru işareti sp."... :D

Oralara giden ayakların, resimleri çeken ellerin dert görmesin Olcay Hocam... Ben arka koltuktan yerimi ayırtmış olayım, sen arabayı dolduracak diğer zevatı ayarla...

Blgi notu: Zevat, Türkçe "zatlar" anlamına gelen Arapça bir kelimedir... Kısaca "zat"ın çoğuludur...

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Abdullah hocam senin arabadada başımızın üstündede yerin herzaman hazırdır.Yeterki geleceğim de. Herzaman gideriz tabiki. :)

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Valla sözü aldım sayıyorum... Sonra yok sopandan korktum, yok illa da balık yiyeceksin dersen olmaz... Akvaryumlarına yusufçuk larvaları doluşsun istemem ;)

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Olcay abi güzel bir gezi olmuş, oraya gitmek isteriz açıkçası. Balıklar alabalık herhalde iyi mangal olur Orhan abinin kepçe iş yapar orda :) Söz bu sefer Temel Hocama kakalamayacağım kepçe işini artık tekniğide kaptım zaten :) balık tutma işi benden olsun, mangalı yakması senden yemesi Abdullah abiden :D

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Tamamdır abdullah hocam. ;)

Emrah sen işi çözdün artık. :) Yakalama işi senin mangal işi benim olsunda Abdullah hocaya zor yediririz. haha:

Emrah orda bir restoran gibi bir yer var. Oranın sahipleri kendileri yakalıyor ama normalde kimseye yakalamaya izin vermiyorlar. Ama yavru yakalamada sıkıntı yok. Onlara birşey demiyorlar. ;) Ama yukarı sırtlara çıkar,orda yetişkininide yavrusunuda yakalarız. ;)

9. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Ya ben çaktırmadanda tutarım o balıklar ele geliyodur :D yem manyağı yapmışlardır onları, lup diye yakalarım :D bizim köyde öyle tutarlar balığı

10. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Tam tersi Emrah. Balıklara yem niyetine ekmek kırıntısı dahi verilmiyor. Hreşey doğal. ;)

Ayrıca yem demişken aklıma geldi.Bu akarsu yataklarındaki,bol miktarda bulunan bu yosun yem olarak kullanılamazmı ? huh: Zira kuvvetimuhtemel bu balıklar bu yosunla besleniyor. huh:

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Olcay ellerine sağlık, zevkli takip edilen bir sucul alan tanıtımı daha karşımızda. Izgaralık dediğin balığın tüğrünü merak ettim açıkcası, şirin görünüyor. gizli: Güzel yermiş keyif almışsındır geziden. Su ısısı nasıldı Olcay?

12. tuyluoglu

tuyluoglu

Temel soruna ben cevap vereyim, o ızgaralık balık alabalık, ama avlamak yasak, derenin yukarılarında tatlısu kefali falan mevcut, nerdenmi biliyorum? e yakaladıım :)

13. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Temel hocam; ordaki balıklar alabalık. Ve türünü bilmediğim ama kefale benzettiğim ve başka çeşit balıklarda var.Yani gözlemlediğim kadarı ile 3-4 tür balık mevcut. huh:

Su sıcaklığı ise o suda yüzülebilecek gibiydi. Zaten o küçük göletlerde her sene yüzeriz biz.Yada o küçük şelalelerin altına girer su masajı yaparız. ;)

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hakan, doğru söylüyorsun. Bana durmadan gel balığa gidelim dediğinde gittiğiniz yerlerdi sizin. Bir dahaki sefere gelmek isterim güzel yerler. Arabada her türlü tecizatla geziyorum, işe yarasınlar bari.

Şu su masajıda iyi fikir Olcay. :)

15. tuyluoglu

tuyluoglu

Benim bagajında farkı yok abi, mangal,kömür,olta, tüp vs hep bagajda :D Abicim orası balık tutmaya çokta uygun değil ama gittiğimiz başka dereler mevcut, geçen sene mehmetle beraber 40 adet alabalık avladığımız bi dere var oraya götüreyim, ballı kayalarada mangala falan gidebiliriz ama kayalar kaygan olduğu için rahat çıkılmıyo yukarılara.

16. safak

safak

Ballıkayalar sucul alan gezisi

Çok güzel bir yermiş bende fırsat bulursam gideceğim.

17. ZeRo-x7

ZeRo-x7

Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    Cevap: Ballıkayalar sucul alan gezisi

Güzel bir yermiş gerçekden teşekkürler paylaşım için abi.

Sayfayı Paylaş