1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bambu Hakkında

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde molossus tarafından 20 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Merhaba.
    Küçük havuzumda bulunan saksıda bir tane şanslı bambu denen bitkiden var. Ucunda 2 tane filiz var. öğrendiğim kadarıyla bu filizler koparılıp dikilerek üretiliyormuş. Ayrıca bu filizler tamamen su içinde kalabiliyormuş.

Ben bu filizleri koparıp, içi akvaryum kumu dolu ve kumu su seviyesindeki saksıma diksem tutarlar mı?

Dip kısmı suyun içinde, kalanı dışında olsa sorun olur mu yoksa tamamen su içinde mi olmalılar?

Filizleri koparılan asıl gövde tekrar filiz verir mi?

Mevcut gövdeyi 2-3 parçaya kesip, dipleri su içinde bulunan akvaryum kumuna gömsem, bu parçalar filiz verirler mi?

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Caner abi lucky bambu' nun gövdesinden 10 cm büyüklüğünde kesip üst kısmını balmumu ile sıvayarak hava almayacak şekilde kapatıyoruz sonra dipten kökleniyor, filizlere dokunma işe yaramayabilir. ;)
    Nedense mesajlarınıza hep ilk ben cevap yazıyorum :).

3. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Emrah teşekkürler :)
    Biliyorsun, benim bambu havuz içindeki saksıda. Saksının içinde de akvaryum kumu var.
    Kestiğim parçaları suda asılı bırakıp mı köklendireyim yoksa su içinde bulunan bu toprağa gömerek köklendirebilir miyim? Ayrıca köklendireceğim saplar ileride filiz verir mi?

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Tabiiki filiz verecekler, suya koyman daha uygundur abi yarısı suda yarısı dışarıa kalacak şekilde.

5. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Direk su içinde bulunan saksıya koysam olmaz mı Emrah? Yada köklendikten sonra mı saksıya dikeyim?

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Kökleri suda kalsın toprakta değil böylece rahat gelişecekler ;)

7. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Tamam Emrah. Balmumu temin eder etmez söylediklerini yapacağım.
    Teşekkürler.

Sayfayı Paylaş