1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

bana yardım edermisiniz

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde kemalguney01 tarafından 21 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. kemalguney01

kemalguney01

:hink: Arkadaşlar 3 günde 6 tane çikletim öldü. Sebebi de balıklarımın yüzeyleri kırmızılaşmaya başlıyor ve bu devam ettiğinde kırmızılıklar büyüyor ve ölüyorlar. Ne yapmalıyım?Su degişimi yaptım. Akvaryumum bu arada 150lt ben 75 den fazlasını değiştirdim kaya tuzu attım ama buna rağmen 2 balığım daha öldü.

Bekliyorum hadi arkadaşlar.

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Isı normal mi? Sürtünme var mı?

3. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Kemal bey,akvaryumunuz 150 litre 8 balığınız ölmüş.Geriye kaç balığınız kaldı?Balıklarınınız hangi tür?
    Tedavide biraz geç kalmışsınız.

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Balıklardaki kızarıklıklar,aşırı kaya tuzu ilavesinden de kaynaklanabilir.

Akvaryumunuza nekadar kaya tuzu attınız?

5. kemalguney01

kemalguney01

Sürtünme var, derecede 26 Abdullah

Kaya tuzu ne kadar attım bilmiyorum 2 avuç olarak attım ama kızarıklıklar ben tuz atmadan baslamıştı Olcay bey

2 iceman 2 yunus 2 tane sarı prensesim öldü. 5 sarı prensesim 1 tane de vatozum var 13 tane de yavruluğumda 3 haftalık yavru sarı prenseslerim var. Akvaryumcu bana sera baktopur tavsiye etti bunu kullanıyorum şuan parazit var akvaryumunda dedi. İlginiz için teşekkür ederim Özgür Nail bey...

6. DuncaN

DuncaN

Maximum seviyede su değiştir ısıyı bir nebze arttır.Uyguladığın tuz oranı çok değil ama vatozun kötü etkilenebilir.Başka belirti varmı kırmızılıktan başka kuyruk yüzgeç vb yerlerde ,karınları şiş mi ?

7. kemalguney01

kemalguney01

Derece kaç olsun? Mesela 26 şuan başka bir belirti yok sadece su dibinde sallantılı yüzmeler var...

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Sanki su adaptasyonunda problem var gibi... Yarı yarıya su değişimi yaptığınızı yazmışsınız... Belirtiler su değişiminden sonra daha çok mu arttı, yoksa azalma eğilimi mi gösterdi?

Filtrasyonunuz nasıl? İç/dış filtre ya da UV filtre mi? Ya da yakın zamanda filtre değiştirdiniz mi? Tabii yine yakın zamanda başka balık eklemiş miydiniz akvaryumunuza?

Kızarıklıklar sürtünmeden dolayı meydana gelmiş olabilir... Hiç uzun süreli elektriğiniz kesildi mi?

Biraz karışık sordum ama kusuruma bakmayın...

9. kemalguney01

kemalguney01

Abdullah bey akvaryuma başka bir balık eklemedim su değiştirmeden 2 değiştirdikten sonrada 3 balığım öldü. Elektriğim kesilmedi aksine iç filtrem 24 saat açık. İç filtrem süngerli, püskürtmeli filtrelerden. Aslında benim dış filtre kullanmam gerekiyo ama ben almadım.

Yazım Hatalarına Dikkat Edelim...

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Peki Kemal Bey dip çekimlerini aksattığınız oldu mu?

Ya da akvaryuma koyduğunuz suyun kaynağını değiştirmiş olabilir misiniz? Mesela dinlendirilmiş içme suyu koyarken damacana suya dönmek gibi...

11. kemalguney01

kemalguney01

Ben direk çeşme suyu koyup su düzenleyici kullanıyorum.Bugün ölen balığım yok. Dün 1 tane ölmüştü sera baktopur önermişti balıkçım şuan onu kullanıyorum 4 gün kullanıp suyu yarıya kadar değiştirmemi söyledi.Ama böyle birşey ilk defa başıma geliyor. Acaba neden?

12. DuncaN

DuncaN

30 C a çıkar ısıyı sık su değişimi yap haftada 2 kez falan yanlız değişim yaptığın su ile tanktaki su birbirinden sıcaklık olarak çok farklı olmasın.
    Su değişiminden 2-3 gün evvel bemiks compose uygulaması yap.Su değişimlerinden sonra Tuz vermeye devam et .
    Son olarak sp erkeklerin arasında kavga varmı ona bak eğer varsa erkeklerden sadece birini bırak yada kavga edeni al tanktan uzaklaştır.
    Bu balıklarda su adaptasyonu çokta önemli değil bu arada :bilmem:

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kemal Bey normalde çeşme suyu koymamak lazım... Su düzenleyicisi bir çözüm ancak bu maddeler zamanla bozuluyor... Anladığım kadarı ile sizinki de bozulmuş... Bu nedenle su olması gerektiği şekle gelmemiş ve balıklarınızın alışık olduğu osmotik ortam oluşamamış... Bu durumda balıkların deri mukozalarında harabiyet oluşur... Kızarıklıkların nedeni bu olsa gerek... Bu durumda ortaya çıkan ilk belirti sürtünme ve su içinde garip bir şekilde durduğu yerde salınmadır (aynı yılan gibi, baş ve kuyruk farklı yönlere doğru)... Baktopurun yanına omnipuru da tavsiye ederim... Kaç damla baktipuru kaç damla damlatıyorsanız yarıya indirin ve o kadar da omnipu damlatın... Ayrıca bunların etkisinin artması, hastalığın daha hızlı bertaraf edilmesi ve balıkların ilaçlardan daha az zarar görmesi için Sera'nın Ektopur'unu da tavsiye ederim... Ben bu üçü ile osmotik regülasyonu bozulan balıklarımın bir kısmını kurtarmıştım... Bir de bunlara metilen mavisi eklemiştim... Gerçi omnipurun içinde metilen mavisi var ama deri hasarı olan balıklar mantarlara açık hale geliyor... o nedenle bir miktar metilen mavisi de ekleyebilirsiniz ilaveten...

Çok ama çok geçmiş olsun... Ve bence suları dinlendirerek koyun... Dediğim gibi su düzenleyiciler bir çözüm ama bunların bozulma ihtimalleri çok yüksek ve ancak bozulduklarını balıklar ölünce anlıyabiliyoruz...

Saygılar...

14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bu arada bir müddet kesinlikle su değişimi yapmayın...

15. DuncaN

DuncaN

Bence hastalığın teşhisi yapılmadan ilaç vermek bu balıkları öldürür.Kanımca uzun zaman dip çekimi yapılmadıgından nitrat patlaması olmuş balıklar sürtünürken yaralanmış farkına varıldığında ise balıklar zaten zehirlenmiştir.
    Kalanı kurtarmanın yolu umarım sizin bahsettiğiniz gibidir.

16. DuncaN

DuncaN

nazar:
    Hocam kontrolu kaybetmek üzereyim allah nazardan saklasın bizi sizden mahrum etmesin... :horon:

17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yanlış düşünüyorsun Ufuk... Her balık için su adaptasyonu önemlidir... Sadece bir kısmı çok hızlı adapte olur bir kısmı da çok yavaş... Bu durum aynı türe ait farklı bireyler için de geçerlidir... Doğrudan konulan çeşme suyuna dayanan çok Cichled gördüm/duydum, ama bir o kadar da dayanamayan... Osmotik adaptasyonda genetik yapının çok büyük bir önemi var... Kemal bey'in balıkalrının soyu zaman içinde osmotik adaptasyon kabiliyetini kısmen yitirmiş bir soydan geliyor olabilir...

18. DuncaN

DuncaN

Hocam bakınız balıklara sanırım bu türler hakkında fazla bilginiz yok.
    Türün içinde su şartlarını en az tolore eden yunustur oda zaten telef olmuş.
    Kalanı hakkında iki post evvel ki yorumu tekrarlıyorum allah sizi başımızdan eksik etmesin. yardım:

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bilmukabil sizi de yardım:

20. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    O zaman birşey olmaz diyorsun geri kalanlara... İki post önce önerdiklerini de önermene gerek yok o halde...

Bu bağlamda Kemal Bey balıklarını kendi hallerine bıraksın... :hasta:

Sayfayı Paylaş