1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bazı resif canlıları

Başlığı 'Genel Mercan Bakımı ve Kültürü' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 30 Eylül 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ülkemizde en çok satılan ve kolay bulunan resif canlılarını tanıyalım

Mushroom Anemonlar:

Mushroom Coral.jpg

Mushroom anemone ile yakın akrabadır.Sert iskelete sahip olmayıp,yumuşak yapılıdır.Bu canlılar boyut olarak çok çeşitli olabilir.Bazıları birkaç santimetreden fazla büyüyemezken,bazıları 30-40 santimetreye kadar büyüyebilir.mushroom en kolay bakılabilen tuzlu su canlılarındandır.Başlangıç için en iyi seçenektir.

Anemon:

Anemonlar deniz akvaryumlarında şekilleriyle en çok tercih edilen canlılar arasında gelir.Tercih sebebi soytarı balığı ile gerçekleştirdiği ortak yaşam şeklidir.Oysa anemonlar soytarılara bağımlı değildir.Yüksek ışık altında zooxanthellae denilen deniz algleriyle ortak yaşam sürerler.Bu yüzden yüksek ışığa ve oturmuş suya ihtiyaç duyarlar.Tecrübesi olmayan hobiciler biraz sabırlı olmalıdır.

Boru kurdu:

Boru kurtlarının bir çok türü vardır.Beslenmeyi ortak yaşam gösterdiği ve içerisinde barındırdığı bakteriler sayesinde sağlar.

Düğme polipleri:

Renkleri,görünümleri ve yaşam standartlarının kolay sağlanabilirliği nedeniyle resif akvaryumlarında sık sık görünen canlılardır.Yeşil,sarı,pembe,kırmızı gibi renkleri mevcuttur.Bakımı kolay türler arasındadır.Sadece ışık ile beslene bilecek olmasına rağmen arasıra artemia verilebilir.Akvaryumlarda kolay çoğalabilen bir türdür.Keskin akıntı yerine değişken dolaylı akıntıdan hoşlanırlar.

Yıldız polipleri:
    [img width=600 height=366]http://img99.imageshack.us/img99/5961/0865starpolypee2.jpg[/img]
    Yıldız polpleri 5 koluyla yıldız şekline benzediği için bu adı almışlardır.Oldukça çekici renklere sahiptir ve hemen hemen bütün mercan akvaryumlarında bulunur.Bakımı oldukça kolay olan bu canlı foto sentetiktir.Yaşamak için ışığa ihtiyaç duyar.Aynı zamanda eser elemetler ve iyodin gibi elementler ile beslenir.

Xenia:

Xenia'nın bulunabilen birçok türü vardır.Bağsettiğimiz tüm mercanların aksine fosfat ve nitrat ile beslendiği için üremesi ve bakımı oldukça kolaydır.Akıntıda yaptığı salınım ve açma kapama hareketi ile çok çekici görüntüsü vardır.Işığı sever ve istediği ortam akvaryumlarda bolca bulunduğundan hızlı çoğalıp akvaryumu kaplayabilir.

Saygılar...

Düzenleme: 3 Haziran 2015
    MESUT_KERİM, halituzun, bulents ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. KeVoK

KeVoK

Bazı resif canlıları

Paylaşım için Teşekkür ederim. Bunlar burda bulamazsın. Türkiye'de nasıl? Kolayca bulunuyorlarmı?

erdoganyilmaz bunu beğendi.
  3. GETzREADY

GETzREADY

Bazı resif canlıları

Fotolardaki canlıların hepsi bende mevcut bulunabilircanlılar.

Ankaraguclu, Okurt ve KGEYGS bunu beğendi.
  4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bazı resif canlıları

Bu türleri orada da kolayca bulabilirsiniz bence. Çünkü nispeten ençok beslenen ve yaygın türler bunlar.

-Seyyah- ve MESUT_KERİM bunu beğendi.
  5. sezgintr

sezgintr

Bazı resif canlıları

İşte şunlara hastayım ama malesef ülkemizde bulmak çok zor.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bazı resif canlıları

Ricordia Mushroom çok pahalı ama dediğiniz gibi bir o kadar da güzel canlılar. Ülkemize zaman zaman geliyor gelmiyor değil ama bir adet Ricordia için 30-40 dolardan söz ediliyor, belki daha fazla.

7. sezgintr

sezgintr

Bazı resif canlıları

Aslında Bursada direkt ithalat yapan bi akvaryumcu abimizde bulmuştum 3 tanesi için 60 lira gibi bişey istemişti ozaman reef yapmayı düşünmediğim için almadım ama bidahada o paraya öyle bişey bulamadım.

8. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Bazı resif canlıları

Ricordea Florida mushroomlar gerçekten çok hoş.Aşağıda ingiltereden bir sitenin adresi var.Avrupa birliği ülkelerine gönderim yapabiliyorlar.

http://www.zoaphoria.co.uk/single_ric1.php

Montimahir bunu beğendi.
  9. murer

murer Kıdemli Üye

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Bazı resif canlıları

Ooooo desene Levent, biz daha çooook bekleriz... :F :F :F

10. sezgintr

sezgintr

Bazı resif canlıları

Buralara gönderselerde çoğu ithalat dandik çıkıyor. Koliler açılırken hep bakıyorum kel kel kayalar var. Yani öyle beklendiği gibi gelmiyor. Sabır gösterip mercanların kendini göstermesi için 5-6 ay beklemek lazım.

11. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Bazı resif canlıları

Murat abi edirnede oturduğum için yunanistan çok yakın ve fırsat buldukça orayı geçiyorum.Yunanistana kargo isteyip oradan alma imkanım var.Sınırdan geçiş sorun olmaz.

Bunların boyları 1-2 inç arasında değişiyor.Yaklaşık 2.5 cm ile 5 cm arası.

MESUT_KERİM bunu beğendi.
  12. murer

murer Kıdemli Üye

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Bazı resif canlıları

Hani biz, bu yüzyıl içinde AB' giremeyeceğimizi kastetmiştim. dön:gif

13. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Bazı resif canlıları

Anladım orayı murat abi :) Adamlara kargo ücretini sordum yunanistan için 50 pound civarı tutacağını yazmışlar.Kargoya verdiklerinde sonraki gün teslim ediyorlar.

14. murer

murer Kıdemli Üye

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Bazı resif canlıları

Levent bu paralar verilirmi yaaa, kargoya..... :bilmem:

15. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Bazı resif canlıları

Murat abi kargosu ile bile Türkiye'deki fiyatından daha uyguna geliyor canlılar.

16. murer

murer Kıdemli Üye

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Bazı resif canlıları

O zaman tabiki tercih edilir. Canlı garantisi veriyorlarmı Levent?

17. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Bazı resif canlıları

evet abi veriyorlar.Fedex sonraki gün kargosu ile gönderiyorlar sadece zaten

zexxus bunu beğendi.
  18. ugur gok

ugur gok

İsim:
    uğur gök
    Arkadasım bu canlıların sende oldugunu yazmışsın bunlardan satarsan alabilirim.

19. ugur gok

ugur gok

İsim:
    uğur gök
    Arkadasım ben de Bursa'da oturuyorum bu bulduğun akvaryumcunun adresini ya da telefonunu verebilir misin ?

Sayfayı Paylaş