1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ben sadece yosun beslemek istiyorum

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 3 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Arkadaşlar,

Bunca zamandır bu forumlarda neden bir akvarist çıkıpta ben sadece yosun (Alg) beslemek istiyorum, bunun niçin ne tür önerirsiniz ? Nasıl bir akvaryum kurmam lazım ? Sakal yosununu akvaryumda nasıl oluşturabilirim ? Hangi balıklar yosun akvaryumunda yaşar diye soru sormaz? Neden hep bazı akvaryumlarda filtre elemanı muamelei görür?

Oysa mükemmel yosun çeşitlerinden oluşan akvaryumlar kurulabilir. Fakat dikkat edin hep öcü olarak gösterilmiş ve yosun kelimesinin, alg kelimesinin ismi geçtiği canım güzellikteki türler hobiciler tarafından beslenmemesine doğru sürüklenmiştir.

Sigara dumanı olan kahveye çıkmıyorum, çayımı demledim portal kahveye takıldım bu gün. ;)
    Yorumlarınız sabırsızlıkla bekleyeceğim.

Saygılar...

Düzenleme: 15 Mayıs 2016
  2. ciklet1

ciklet1

Abi bende yosunlardan ve salyangozlardan çok hoşlanıyorum.Neon ve canlıdoğuran tankında çok hoş duruyor.Ama nasıl oluşturacağız onu bilmiyorum

3. avşarbeyi

avşarbeyi

Zevkler tartışılmaz ama bence çok durağan.

4. axu2

axu2

Tuzlu su akvaryumu kurarsam katil yosunu mutlaka kullanmak isterim. ( Tabi benim bu düşüncem tamamen işin görselliğine bağlı olarak üstatlar bu konuda ne der çok önemli )

5. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Bende yosunları severim. Bence de sadece yosun olan ve tabii içinde yosunlarla beraber yaşayan canlıların olduğu yeni akvaryumlar kurmalıyız.

Saygılar...

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Arkadaşlar, yosun akvaryumunda balıklarda olur bilumum canlılarda. Üstelik alglerin atık ile beslendiğini düşünürsek tam tersi canlı yükünde, akvaryum bakımında yardımcıda olacaktır, siz bakmayın başlık adına. ;)

Nitratı ve ağır netalleri uzaklaştırmak için alglere ayrı hazneler, refigiumlar kurulduğunu unutmayalım.

Saygılar...

7. taygun

taygun Guest

Temel Hocam,

Merhaba. Sanırım ben cevabı biliyorum. Yosunları akvaryuma davet etmek kolay da kurtulma kolay değil. Keretalar "git" deyince gitmiyorlar. Kurtulma için iyi bir mücadele gerekiyor. Hele hele sık sık balık türü değiştiren biri için yosun beslemek hiç de yanaşılacak bir iş değil. Ama "uzun yıllar ben yetiştirim, üstelik yosunları da seviyorum" diyen birisi için çok eğlenceli olmalı. Yosun yiyen uygun birkaç balık da içine koyunca keyifli bir akvaryum olacağına eminim.

Saygılar

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tamer abi, haklısın elbette yosundan kurtulmak kolay değil. Fakat abi yosun denilince malesef akla istenmeyen bir şey geliyor. Elbette alg demek, yosun demek sakal yosunundan ibaret değil. Bir çok türü var ve itiraf etmek gerekir ki, kurtulmak istenecek türler değil. Zira zaten yaşatma mücadelesi verilmesi gerek. Sakal yosunu farklı açılımlar ile konuşulmalı. Çünkü diğer bitkilerin üzerini kaplaması ve zarar vermesi söz konusu, ancak bir çok türü bunu yapmaz. Konuya geniş açı kazandırmak için sakal yosunu konuya dahil edilmiştir.

Saygılar...

9. taygun

taygun Guest

Mesaj alınmıştır Temel Hocam. Ben yanlış anlamışım.

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Estafurullah abi.

İnanırmısın abi fotoğraftaki türlerini yaşatmak kolay değil. Zaten bu yüzden doğayı taklit edemiyoruz işte. Doğada ihtiyaçlarını karşılayacak ve düşmanlarının az gelebileceği bölgeleri seçerken, bizler akvaryumlarda hem balıkların istediği ortamı hem bu farklı beklentisi olan canlıları aynı ortamda tutmaya çalışıyoruz. Sakal yosunun temeline bakınca oluştuğu akvaryumda şartların onun leğine döndüğünde gelişmenin başladığını görmek zor olmasa gerek.
    Saygılar...

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ben bu yosunlardan yapacağım yazın... Enfes olacaklar...

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 15 Mayıs 2016
  12. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Abdullah Abi,bana da biraz kültür verirsin değil mi? :cekingen:

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kültürle olmuyor ki... Taşı ya da kayayı alıyormuşsun, camdan bir kabın içine koyup güneşin alnına bırakıyormuşsun... O kadar...

14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Tabii suyun içinde... Bu arada niye bu sayfa hep bozuk çıkıyor? Yoksa sadece ben de mi oluyor böyle?

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abdullah hocam, bu sayfadan bir kaç şikayet daha var, teknik olarak ilgilenilecektir. Ben de sorun görünmüyor, fakat bazı arkadaşlarda farklı göründüğünü öğrendik. İlgilenilecektir.
    Saygılar...

16. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Hocam benim daha önce yazdığım konuyu sanırım gözden kaçırmışsın.

Tankımın genel görünüşü.
    Maalesef şuan tankımda bu görüntüden eser kalmadı. Süpriz şekilde geldikleri gibi süpriz şekilde gittiler. Nedenini bilmiyorum ancak ben onların yoğun olduğu dönemleri daha çok seviyorudum...

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 15 Mayıs 2016
  17. taygun

taygun Guest

Görüntü ben de bozuk çıkıyor. Zemin beyaz gözüküyor. Dos versiyonlar gibi.

Saygılar

18. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Bende bir sıkıntı olmamasına rağmen tahminimce temayla ilgili bir sorun var. Tema ayarlarını değiştirdim. Sorun sizde devam ediyor mu?
    Saygılar.

19. taygun

taygun Guest

Teşekkürler Mehmet Bey,

Düzeldi.

20. taygun

taygun Guest

Mehmet Bey,

O yosunların bulunması sudaki dengesizliği göstermiyor mu? Yani suyun doğasında olmayan birşey. Diğer bir ifadeyle, o yosunlar varsa suyun kalitesi nedeniyle balıklar keyifsiz olmazlar mı?

Tşk.

Sayfayı Paylaş