1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Benim akvaryumlarımdan görüntüler eski ve yeniler

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde gokhanaltintas tarafından 15 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. gokhanaltintas

gokhanaltintas

Benim akvaryumlarımdan görüntüler eski ve yeniler umarım beğenirsiniz.
    Rahmetli Garra'm,
    Eski Bitki Akvaryumumdan,

Yeni yavru çöpçü tankım bilmiyorum ama her gün yumurtlayan bronz çöpçülerimden dolayı haftada 200 adet birikiyor sanırım içinde..
    Bir başka eski Bitki tankım,
    Türünü bilmediğim sıcaktan ölen dere balığım,
    Eski yengeç tankımdan
    Balon molilerimden eski
    Her yıl topladığım tilki kuyruklarının görüntüsü
    Selamlar Sevgiler

2. tolgacetin72

tolgacetin72

Bitkili tank bir başka oluyor. Fon olmadığından olsa gerek, ışığı çok iyi almış sanırım, bitkiler oldukça canlı geldi bana. Gün ışığı alıyormuş gibi geldi, yanılıyor muyum?

3. gokhanaltintas

gokhanaltintas

Evet eski bitki tanklarımın hepsinin arkasından gün ışığı vuruyor balıklar çok mutlulardı.
    Selamlar

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerinize sağlık Gökhan Bey, güzel akvaryumlarmış gerçekten. Bana asıl ilginç gelen hergün yumurtlayan çöpçüler ifadeniz oldu. Bu aslında sistemin oturmuşluğunu ön plana çıkaran bir durum ve anladığım kadarıyla siz buna fazlasıyla alışmışsınız.

Paylaşım için teşekkürler.

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Gökhan Hocam,

Üstteki resimde soldaki açık kahverengi gövdeli bitki nedir? aşağıdaki resimdeki bitki ile aynı galiba?

Nedir bu bitki çok merak ettim...

Bu arada sıcaktan ölen balığının fotoğrafında deri altı kanamaları görülüyor... Aşağıdaki resim...

6. gokhanaltintas

gokhanaltintas

O bitkinin ne lduğunu malesef bilmiyorum ama tahminim bir ay içerisinde bulunduğum bölgelerdeki kanaletlerde oluşur tek bildiğim gün ışığının altıntda tilki kuyruklarına bile baskın duruma gelecek kadar büyüyen bir bitki çok şık çok güzel bir bitki ama ben geçen yıl bu bitkiyi yaşatamadım tekrar görürsem benim biyolog arkadaşlara sorarım üniversitedeki. Bu arada Temel beye bronz çöpçüler hakkında bir kaç şey söyliyeyim. Aslında bu çöpçüleri 10 gün evvel yeni yerlerine taşıdım akvaryum da bitki olarak sadece amaznlar var. Bu çöpçüler yaklaşık bir yıldır bende eskiden bendeki gümüşerle ve platilerle 50 lt lik bir akvaryumda 70 tanesi bir arada idi (yani aşırı ötesi kalabalık bir akvaryumdu) nadiren yumurtlarlardı yumurtalarınıda pufferlar yerdi. Cam dan tek tek topluyorlardı. Sonra 50 kadar çöpçüyü akvaryumcuya sattım. Bende 17 tane kaldı 17 sinide seçtim en iyilerinden ama sanırım çoğu dişi en şişmanlarını seçtiğimden sanırım sadece 2-4 tanesi erkek neyse. !0 gündür yeni akvaryumdan sadece bir gün yumurta alamadım her gün ama her gün yumurta buluyorum falçata bıcağı ile kazıyorum tabiki doğal olarak yumurtaların çoğunu çürütüyorum kalanları önce bir kovaya koyup 2 ila 4 gun bekletiyorum ve onlar çıkınca 60 lt bir akvaryuma döküyorum hepsini. Ama o akvaryumdakiler de büyüyünce bunları dökemeyeceğim yerler diye. Sebebini bilmiyorum belki yaz sıcakları bastırınca bu kadar yuymurtlamazlar ama şu an için her gün yumurta alıyorum tavuktan beter oldular. İçlerinde bir kaç tuhaf görünümlü varyasyon var onlardan ürerlerse ayıracağım onları 3 tanede pandam var ama onlar kucukler belki karışırlar bronzlarla onlarda çeşni oldu arada.
    Selamlar.

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Gökhan Hocam o bitkiden mutlaka isterim... Toplarken bana da toplayıver... Müsait olduğun bir zaman karşı ödemeli kargo ile bana yollarsın... Amma da arsızlık ettim ha... :D

Bu arada ben de bir araştırayım bakayım ne imiş bu bitki... Ancak onca bitki resmi gördüm özellikle Bitki Rehberi2ni hazırlarken ama buna benzer birşey kesinlikle görmedim...

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Bana kalırsa emers bir bitki bu

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Emers de olsa farketmez... Emerslerin büyük çoğunluğu su altında yaşar... Yeter ki amfibi olmasın...

Öte taraftan ben emers olduğunu hiç sanmıyorum... Yapraklarının "stiffness"ı yani sertliği/dikliği çok aza benziyor...

10. gokhanaltintas

gokhanaltintas

Merhaba bu bitkinin daha zamanı var önce tilki kuyrukları baskınlığa geçiyor sonra bu daha hiç görmedim bu sene ama rast gelirsem toplayacağım bu arada bu gün yakaladığım balıkları göstereceğim birazdan.
    Selamlar

11. tarık danacı

tarık danacı

Benim akvaryumlarımdan görüntüler eski ve yeniler

hocam gerçekten çok güzel bir akvaryumunuz varmış sınıfta söylediğinizde bu kadar geniş olucağını tahmin etmemiştim saygılarımla..

Sayfayı Paylaş