1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Benim bitkili akvaryumum

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde Emrah Ece tarafından 6 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Son zamanlarda bitkili bir akvaryum oluşturma çabası içerisindeyim,eleştirilerinizi tavsyelerinizi bekliyorum, bu akvaryumu çok daha iyi seviyelere getirmek amacım
    bazı bitkileride dün ekledim Abdullah abiye (Neverlander) katkılarından dolayı teşekkür ederim

Tank boyutu 100x45x45
    Co2 :kullanılmıyor (mayalı sistem kuracağım)
    Gübreleme :yok
    Kurulum yaşı :2,5 ay

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İş yerinde olduğumdan fotoğrafları göremiyorum. Bu imkana kavuştuğumda bende yorum yapmak isterim. Bitkili akvaryumları hep beğenmişimdir. Fakat bitkili akvaryumu idame ettirmenin kolay olmadığını düşünüyorum.

Bitkili akvaryum üzerine Bu kadar tecrübeli arkadaşlara senin de tecrüben eklenince ortaya kuşkusuz çok güzel bir akvaryum çıkacaktır.

Not: Düzenleme yapılmış fotoğraflar üst sayfaya taşınmıştır.

Saygılar...

3. Barış ER

Barış ER

Emrah taban materyalinde gözüme zayıf göründü.Bu konuyu açarmısın biraz?

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Temel abi çok sağolasın...
    Barış abi taban malzemem İnce dere kumu,midye kırığı,birazda siyah kum karışık şekilde,kum kalınlığı 8/10 cm arkalarda önlerde ise daha ince bir tabaka halinde

5. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Emrah kardeş hayırlı olsun, bişeyler sölipte bilmişlik yapmim. Ustadlarımız gerekenleri söyleyecektir. Eledoaları arka tarafa sıralı bir şekilde ekerseniz daha güzel olur bence.

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Sağolasın Muhammed önerini dikkate alacağım

7. Barış ER

Barış ER

Taban materyalini yolun başında iken değiştirmen uygun olacaktır.İnce dere kumu yerine dişli dere kumu tercih etmeliyiz.Midye kırığı ise suyu sertleştirir.Buda bitkilerimizin hoşuna gitmez.

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    dişli dere kumu nasıl olur hiç kullanmadım ve görmedim

9. Barış ER

Barış ER

3-5 mm çaplı olan dere kumu dişli dere kumu oluyor.

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Emrahcığım, eline sağlık... Barış Hocam bu konularda hepimizden deneyimli... O'nun verdiği önerilerle akvaryumun daha iyi olacaktır, eminim... Bu arada 5. resimdeki velifera bizim "İkbal" mi?

11. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Barış abi benim ince kumum 2-3 mm diğerleri biraz daha kalınca
    Abdullah abi sağolasın beğendinmi ? bu arada evet o bizim ikbal :) tek umudumuz veliferamız, tül yavruluk ve yanındaki küçük zımbırtıdada gambusyalar tecritte :D
    eşim diyorki bunlar ne suç işledi hapsemi attın bunları diyor bende ''hee katil onlar'' diyorum,bu arada midyelerimde gözden kaçmasın haa baş rol oyuncuları onlar

12. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    İkbale selam söyle... Türkiye onunla gurur duyacak... "Star" yapacağız onu...

Beğendim akvaryumunu... İnşallah darısı başımıza...

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Teşekkür ederim abi inşallah gerçektende o velifera işe yarar umudumuz boşa çıkmaz

14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Emrah Demersum (Tilki kuyruğu)'lar yaprak döktü mü hiç?

15. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Gübreleme ve karbondioksiti mutlaka kullanın derim.
    Güzel bir akvaryum :alkis:

16. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Yok abi yaprak dökmedi sapasağlam yanından dal veriyor sende bir sorun varsa blmem bende yok yeşil parmağım var beim bikere :D niye yaprak döksün
    Teşekkür ederim Murat hocam co2 ve gübre yakında kullanacağım ama biraz daha yeşillensin ortalık

17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Benim akvaryumdan çıkıp seninkine gelmedi mi? Adaptasyon sırasında yaprak döktümü diye sordum... Bana da geldiğinde de dökmemişti... Bir yerlerde birşey okudum da kendi çapımda teyit etmeye çalışıyorum...

18. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Yok abi yaprak falan dökmedi maşşallah sağlıklı bir şekilde yaşıyor ama o nilüfere benzeyen şeyi birde sarmaşığa benzeyenleri suya öyle bıraktım onlarda canlı ama valla bi yere gömseydik bari yada tuttursaydık valla hiç anlamadım o bitkilerden ben ya, cryptolar nasıl peki onlarda sağlıklımı gelişimleri başladımı inşallah dediğim gibi ekmişsindir küçük parçalarıda ayıklayarak yeni kökler yapmışsındır

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yaptım Emrah... Gösterdiğin şekilde bölebildiğim kadar böldüm... Hepsini dediğin gibi gömdüm... Şu an gayet iyiler... Hemen kafalarını kaldırdılar ve hızla büyümeye devam ediyorlar...

Hydrocotyle'i suyun üstüne bırakmışsan tamamdır... Su üstüler senin paludaryumun için daha çok...

20. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    cryptolar çok çabuk kafa kaldırıyor bendede aynı 10 güne kalmaz yanından yeni filizlerde çıkacakır o çıkanlara bi müddet dokunma sonra ayırırsan ayırırsın ayırmasanda olur yanından verdiğide büyür bitki daha büyük tek parça halinde görünür ben artık ayırmıyorum daha yoğun görünsün

Sayfayı Paylaş