1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Benim Cennetim

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde sadangur tarafından 3 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. sadangur

sadangur

İsim:
    şadan gür
    Boyut (cm): 100*30*40 cm

Kapasite (litre): 120 litre

Canlılar: 3 moli , 3 plati , 1 dişi lepistes , 10+ kadar moli ve lepistes yavruları , 9 neon , 2 kankuyruk tetra , 2 komando çöpçü ve 1 çift ramirezi

Malzemeler: Atman 3338 dış filtre , 2 * 18 w philips günışığı florasan lamba

Akvaryum Bakımı: ayda 1 dış filtre temizliği , eksildikçe su ilavesi

Kullanılan Yemler: Sera Vipan pul yem + Pets Family yem

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: 1 ay önceki kurulumda 2 adet sera misket gübre , 1 haftadır ev yapımı mayalı sistem c02

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Meltem abla tebrik ederim güzel bir akvaryumunuz var, genel görünüm fotoğraflarını daha fazla görmek isterdim aslında. Birde balıklar altispinozamı, ramirezimi
    co2 yede dikkat edin vana falan takmamışsınızdır inşallah :) bende kulanıyordum bir kısmı akvaryuma karışmıştı ve karideslerim yamulmuştu :D, evde sanki içki gibi kokmuştu aman dikkat !
    Saygılar...

3. sadangur

sadangur

İsim:
    şadan gür
    Vana yok canım , çekvalf taktım ama araya ...Ben de korkmuştum ilk günler ama çok şükür herhangi bir kaza yaşamadım...

Evet balıklar ramirezi , canlı doğuranlarla birlikteler..

60 Litrelik melek tankımda ise 1 çift bolivian ram var..

Bir ara onlarında resimlerini eklerim.

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Tek kelime ile, SÜPEEEEEEEEER!

:helalolsun: :cicek:

Ellerinize sağlık Meltem Hanım... Bitkileriniz yanılmıyorsam: L. sessilflora, C. balansea, Rotala "green" ve Limon... Doğru mudur?

Meltem Hanım, daha önce balıklarınızın Bolivian Ram olduğunu söylemiştiniz heralde... Bu bağlamda Ramirezi değil Altispinoza oluyorlar... Bence Altispinoza'lar daha sevimli ve en önemlisi dayanıklı balıklar...

Tabii hemen unutmadan "deve nalı" kadar nazar boncuğunu da koyalım da "KEm-rah" gözler akvaryumunuza halihazırda değmişken koruma altına alalım...

42-0,5=41,5 kere maaşallah.. Tüh, tüh, tüh... :D

Emrahcığım sen de sakın bir daha benim akvaryumlara çıplak gözle bakma! 35 lt Tetra-hane'yi kuruttun... Ölen, ölene... Sessilflora'lara da bir halt oldu... Seni gidi "KEm-rah" seni... :uyari:

5. sadangur

sadangur

İsim:
    şadan gür
    Teşekkür ederim , bitkilerimin isimlerini tembellikten yazmadım , kesinlikle haklısınız ...
    Bu arada balıklarım ramirezi ...bu tankımda 1 çift ramirezim var , 60 litrelik başka bir tankım daha var ki içinde 6 adet melek ve 1 çift bolivian ram var onda da...

Yani bende hem ramirezi hem de bolivian ram var...
    aman nazar değmesin :)

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    naz: naz: naz:

O zaman sizden öğreneceğimiz çok şey var Meltem Hanım ramirezi deneyimleriniz hakkında... Ben maalesef alıp da yaşatamadım... Sonra da birileri bana Ramirezi diye Altispinoza iteledi de mutluluğu yakaldadım...

Aşağıdaki linke katkılarınızı bekliyoruz...

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Tamam gözlerim renkli olabilir ama kesinlikle nazarımın değdiği görülmemiş :bilmem: :D
    o senin kendi bahtsızlığındır...
    Meltem abla ramirezi yaşatabiliyorsan ne mutlu sana, bir ara bende niyet ettim ama Abdullah hoca benden evvel davrandı ve ramirezi aldı o yaşatamayınca bende hepten pes ettim :( ama gönlüm kalmadı değil.

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ne bahtsızlıkmış be... :D

Önce akvaryumun içine lambayı düşürüp alırken çarpılıyorsun... Hadi ilk ettiğin nazar çıktı diyoruz... Sonra gider ayak bir daha nazar edip arkana bakmadan kaçıyorsun... Ne hikmetse balıklar da senin gitmenden 12 saat sonra ölmeye başlıyor... Sessilflora da dağılıyor...

Haklısın, ne bahtsızlıkmış be... :D

9. sadangur

sadangur

İsim:
    şadan gür

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tebrikler Meltem Hanım, güzel ve sağlıklı bir akvaryumunuz var. Ramirezi eski suyu sever. Mesajınızın içinde eksildikçe su takviyesi yapılır ifadesi okudum. Belkide işin sırrı ordadır. Tabi suyun saf buharlaşması ve atıkların ortamda kalması ayrı bir konu ancak döngüsü oturmuş bir akvaryumda bu durum kontrol altına alınabilir. Akvaryumun boyutları balıklara göre bence çok güzel seçilmiş.

Paylaşım için teşekkürler.

11. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Maşallah çok güzel. Tebrik ederim sizi. Hayalimdeki akvaryumu kurmuşsunuz.

Saygılar...

12. sadangur

sadangur

İsim:
    şadan gür
    Teşekkür ederim , henüz bir peyzajı yok bu tankın ama projelerim var ...Güzel düzenlemeler yapmayı düşünüyorum , ilerideki günlerde sizinle yeni resimlerini paylaşacağım...

13. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Meltem hanım tebrik ederim.Mükemel bir akvaryumunuz var. :helalolsun:

Bitkili tanklar beni herzaman cezbetsede üşengeçliğim yüzünden uzun zamandır kurmuyorum. :cekingen: :)

14. sadangur

sadangur

İsim:
    şadan gür
    Benim Cennetim (( Yeni resimler eklendi ))

Çok hızlı hareket ediyorlar ve bitki yoğunluğundan dolayı arzu ettiğim resimleri çekemedim ama yine de
    birtaneciklerimin yeni resimlerini sizinle paylaşmak istedim...
    Maşallah yaklaşık 40 gündür sorunsuz yaşıyorlar...

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Maşallah Meltem Hanım, cennetinizi bize açtığınız için ayrıca teşekkürler. canım.gif

Çok başarılı bir akvaryumunuz var, Allah nazardan saklasın. naz:

16. sadangur

sadangur

İsim:
    şadan gür
    Yok canım acemi akvaryumu ama sevgiyle bakıyorum o yüzden güzelleşti...Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için... :cicek:
    naz:

17. taygun

taygun Guest

Meltem Hanım,

Merhaba. Bana gönderdiğiniz mesajınıza göre kötü bir görünüm bekliyordum. Ama bence gayet güzel olmuş. Gerçi akvaryumu parça parça resimlemişsiniz ama sanırım genel görünümü de parçalar gibi güzeldir.

Saygılar

18. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Çok güzel görüntüler bunlar :) genel görünümün yeni resmi yokmu ?

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Meltem Hanım ellerinize sağlık... Bizi tankınızla büyülemeye devam ediyorsunuz...

Amma... Aşağıdaki arkadaş ayrı övgüye değer...

Böyle güzellik olur mu? Maaşallah naz: çok güzel...

Sayfayı Paylaş