1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Benim Kendi Buluşum Japon Balıklarını Hızlı Büyütüyor

Başlığı 'Forum Arşivi' kategorisinde MertBalim tarafından 13 Mart 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Japon balığını hızlı büyütmek için 1 haftalık araştırmalar yaptım ama bulamadım. Bende kendi kendime bir teknik uyguladım.

Tekniğim 1 balığı 1 ayda nasıl normalin 7 katı hızına ulaştırabilmekti ve bunu başardım ama balıklarım çok uyuşuk oldular
    balıklarım 1 dk olduğu yerde kalıyordu bazen gövdesini taşıyamayıp çöpcü gibi dakikalarca dipten yukarı cıkaramıyor ama balığım 1 ayda 7 kat hızlı büyüdü evet tekniğimize gelelim.

Teknik için gerekli malzemeler.

1.Kırmızı lahana (60 gram)
    2.Havuç(1 adet)
    3.Sarımsak(1 baş)
    4.Salatalık(1 adet)
    5.Papatya(1 papatyanın yarısı)
    6.Plastik bıçak
    7.Bir kap(1 adet)
    8.Ezmeye yarayacak bir cisim( Plastik olması önerilir demir vitamini kırıyor)

Uygulama:

1.Kırmızı lahanayı suda yıkayıp doğramaya başlıyoruz ama nokta kadar yapacağız
    2.Havucu suda yıkayıp kabuğunu soyup doğramaya başlıyoruz havucuda nokta kadar yapacağız
    3.Salatalığın kabuğunu nokta kadar yapacağız
    4.Papatyayı bir kabın içerisinde ezeceğiz
    5.Bunların hepsini bir kaba koyacağız ve hepsini karıştırıp ezeceğiz
    6.Bunları bir suya koyacağız 1 gün bekleyecek
    7.Şimdi bu karışımı 1 ay balıklarımıza verip büyümelerini izleyeceğiz uyuşukluğu giderebilirseniz bu başlık altında yazın

BU TEKNİK ALINTI DEĞİLDİR KENDİ İCADIMDIR.

Kendimle gurur duyuyorum.

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Japon Balıklarını Hızlı Büyütme Tekniği

Kendinle gurur duymaya devam et balıklarını hasta etmişsin, ben çok uğraştım ama hasta edemedim balıkları ne kadar teşekkür etsek azdır sana :D

Ayrıca DIY yem yaparken mutfak robotu kullanmanı tavsiye ederim,eğer mutfak robotu yoksa havandada dövülebilir, yaptığın yemde kullandığın materyalin oranlarını vermen gerekir, senin anlatımına göre ben bütün havucu alır kuşbaşı doğrarım akvaryuma, sarmısağı 4-5 diş allah ne verdiyse :)
    Mert kardeşim önemli olan balığı şişirmek değil sağlıklı ve canlı olmasını sağlamaktır

3. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert

Emrah abi hepsinden birertane alınacak ama yemi ne kadar yapmana bağlı.

İster hepsinden 10 tane koy istersen hepsinden 5 tane koy.

Ben hepsinden 1 er tane yaptım 1 ay gitti zaten çok çok vermeyeceksin yem vermiyeceksin balığın şişmezama inanılmaz şekilde uyuşur.

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Şimdi birde şöyle bir durum var mert, sen bu yemi kurutuyormusun bunuda belirtmemişsin, bu karışım lapa halini alacaktır o halde balıklara verirsen suyu kirletecek ve kısa zamanda suyu bozacaktır

5. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert

Kurutmuyorsun 1 gün su içerisinde bekletiyorsun sonra akvaryum dolabına boş bir kap içerisinde geçiriyorsun.

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Anlayamadım kusura bakma biraz açıklayabilirmisin.

7. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Güzel bir paylaşım Mert. Azmin güçlü kuvvetli. Hep bu azimle bu hobiyi ilerletmeye çalış. Paylaşım için teşekkürler. Yolun açık olsun genç akvarist.

8. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert

Emrah abi, 1 gün bu karışımı su içerisinde bekletiyorsun ve sonra bu karışımı boş bir kaba geçiriyorsun güneş görmemesi lazım anlatabildiysem ne mutlu bana.

9. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Yok ben yine anlamadım, sorduğum şu: Sen bu yemi balıklara lapa halindemi veriyorsun su bulanmıyormu diyorum

10. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert

Su bulanmıyor elinle üfele ver

-------------------------------------------------------------

Üstelik balık hastalanmıyor ama 3 yaşındaki bir bebek 40 yaşındaki bir bedene girerse ne olur aynen öyle oluyor kendini taşıyamıyor nokta. :D

11. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer

Papatya'nın ne gibi özelliği var acaba huh: yemde kullanma sebebiniz nedir?

12. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Peki bu sence doğrumudur ? sağlıksız balığı kim isterki, yemleri balıklara yararı olsun diye veririz zararı olsun diye değil. peşpeşe üç nokta ;)

13. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Balıklarımızı değişik şekillerde besleyerek alternatif yollar üretme çabası hepimizin içinde vardır.Ama bu iş bilinçli yapılmalıdır.İçinde her proteini her vitamini bulunduran ürünler faydalı diye balıklara verilmez.Verileceksede bunun faydası zararı bilinmeli ve ölçeklendirmesi yapılmalıdır.Japon gibi bir balıkta zaten bulduğu herşeyi yiyen bir balıktır ama hazmetme olayı balığa ne derece yük getirir bilmek gerek. Ve böyle paylaşımların fotoğraflarla periyodik olarak desteklenmeside lazım ki okuyanlar görebilsin inanabilsin , kaş yaparken göz çıkarmayalım yani..

14. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert

Volkan abi, Balığın fotografını koymak isterdim ama ben bu olayı 3 ay önce yaşadım ve balık büyüyünce ablama verdim. Yenim balığı öldürmüş. Bu tekniği bir kez daha uygular her hafta fotografını koyarım. Ben bu tekniği kendim yarattım.

15. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Sedat Bey de sormuşken ben de hemen ekleyeyim...

Mert iyi yapmış hoş yapmışsın ama balıklarının karaciğer yetmezliğinden öbür tarafa göndermek için elinden geleni de eksik etmemişsin... Papatya son derece zehirli bir bitkidir... Yiyen hayvanlarda ve suyunu içen insanlarda karaciğer enzimlerini yükseltir yani karaciğeri yorar... Bir müddet sonra karaciğer büyümeye başlar ve işlev göremez hale gelebilir...

Mert yeminin içinde papatya varken kullanılması kesinlikle sakıncalıdır... Bilgine...

16. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

İki gündür mert e yeminin zararlı olduğunu söylüyorum ama nafile

17. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer

Mert bey emeğiniz için ve Abdullah bey'in açıklaması için teşekkürler.

18. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert

Abdullah abi, hiç birini hesaba koymadım ben, biraz soğuk kanlı olmak lazım. Balıkları 1 ayda büyük oranda büyüttümmü büyüttüm başka bir şey gerekmez zaten kendimde fazla dur durmadım. Bende uyuşuk balık sevmem ama ben bir buluş yaptım balığım 1 ayda büyüdü benim için bu önemli. Ben malavi cikletleri besliyorum.

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Neyse Mert... Aklında olsun da papatyanın zehirli olduğu... Bir gün büyütmekte olduğun bir balık "küt" diye giderse belki bir faydası olur... ;)

20. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

:) :) :) Güzel bir yazışma olmuş :)
    Ne diyim :)

Hareketli balık beslemek isteyenin zaten japon balıgı beslemesi hatadır.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş