1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Benim Mikroskobum Altındaki Rotifer Görüntüsü

Başlığı 'Canlı Yem Kültürleri ve Diğer Yemler' kategorisinde lcturkey tarafından 2 Mart 2011 başlatılmıştır.

  1. lcturkey

    lcturkey

    Mesajlar:
    855
    İsim:
    Levent Cepdibi
    reis, Heliak, Fatih BARLAS ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Mikroskop Altındaki Rotifer Görüntüsü

    Sen büyük adamsın Levet kutlarım seni yürekten. toka:gifHakikaten bu canlının kültürü vs üretimi ile uğraşmamak için kaç kez yumurtalar çöpe gitti nemoların. Artık temin edeceğimiz bir yer olması bence bu türlerin üretiminin önünü açacaktır.

    Yakında Rotifer siparişleri ile seni bolca bunaltmayı diliyorum. em34:

    Not: Video ve mesajlar düzenlenmiştir...
     
    Erman Pehlivan bunu beğendi.
  3. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Cevap: Mikroskop Altındaki Rotifer Görüntüsü

    Bende bir tür üzerinde yoğunlaşıp üremeyi istiyorum. Eğer yumurta alabilirsem bende seni rahatsız edecek gibi duruyorum Levent abi :)

    Bu arada Edirnelimisin ?
     
  4. lcturkey

    lcturkey

    Mesajlar:
    855
    İsim:
    Levent Cepdibi
    Cevap: Mikroskop Altındaki Rotifer Görüntüsü

    Evet fatih Edirneliyim.

    Teşekkürler Temel abi.İlk izlenim olarak şunu söyleyim.Rotifer işi çok özen ve tecrübe istiyor.Tecrübe kazanmak için birçok ayrı kültür üzerinde denemeler yapıyorum şuanda en iyi yoğunluğu bulma yolunda.Rotiferi beslemek biraz zahmetli iş az verirsen kültür ölüyor çok verirsen ölüyor tam ortasını bulup zamanında hasat etmek ve kalan rotifer adedine göre planktonu azaltmak veya çoğaltmak gerekiyor.Bu konuda biraz zorlanıyorum açıkcası.Bakalım zamanla bununda üstesinden geleceğiz insallah..
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  5. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Mikroskop Altındaki Rotifer Görüntüsü

    İnşallah zorlanmadan işin üstesinden gelirsin Levent. Rotifer üretim işini bırakman bizi üzer açıkcası. Tabi hesap kitap meselesi ama gönlümüz devamından yana.
     
  6. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Cevap: Benim Mikroskobum Altındaki Rotifer Görüntüsü

    [​IMG]

    ROTİFER KÜLTÜRÜ;

    Rotifer (Brachionus plicatilis), 1950 – 1960 yılları arasında Japonya’da yılan balığı yetiştiriciliği yapılan havuzlarda oksijen eksikliğine sebep olduğundan çiftliklerde asalak olarak görülmüş. 1965 yılında Japon uzmanlar tarafından kırmızı mercan (Pagrus major) larvalarının ilk beslenmesinde canlı yem olarak kullanılabileceği ortaya konmuş zamanında. Daha sonra, rotifer yetiştiricilik teknikleri geliştirilmiş ve dünya çapında uygulanmaya başlanmış. Rotiferin büyük miktarlarda üretimi su ürünleri yetiştiriciliğinin gelişimine önemli katkılarda bulunmuş ve günümüzde rotifer kullanılarak 60’dan fazla deniz balığı türü yetiştirilebilmekte. Rotifere filumu akuatik yada yarı-akuatik omurgasızların nispeten küçük bir grubu olup, yaklaşık 2,000 türden oluşmaktaymış. Su ürünleri yetiştiriciliğinde ise sadece iki türü kullanılmaktaymış. Bunlar; Brachionus plicatilis (B. plicatilis) ve Brachionus rotundiformis (B. rotundiformis). Bu iki tür morfolojik özellikleri ile farklılık göstermekteymiş. B. plicatilis’de lorika (silli taç) uzunluğu 130–340µm (ortalama 240 µm), B.rotundiformis’de ise 100–210 µm (ortalama 160µm) arasında değişmekte diye elirtiliyor. Ayrıca, B. plicatilis’in lorikası geniş açılı dikenlere, B.rotudiformis’inki ise sivri uçlu dikenlere sahiptir diye not edilmiş.

    B. plicatilis ve B. rotundiformis optimum büyüme-gelişme sıcaklıkları bakımından da farklılık gösterir deniliyor. Genel olarak, optimum büyüme sıcaklığı B. plicatilis’de 20-25oC arasında, B. rotundiformis’de ise 30oC civarı olarak gözlenmiş.

    Kalkan balığı yetiştiriciliğinde erken larva aşamasında, larvanın ağız açıklığının küçük olması nedeniyle canlı yem olarak rotifer kullanılması gerekiyormuş. Proje çerçevesinde, kalkan larvaları için uygun su sıcaklığı 21oC civarında olduğundan ve bu sıcaklıkta optimum gelişme gösterebilen B. plicatilis türü üretilmiş..
     
    Heliak ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  7. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Benim Mikroskobum Altındaki Rotifer Görüntüsü

    Gerçekten çok ilginç. Koi havuzlarında hastalık belirtisi görülüm hatta Rotifer ile mücadele edilmeye çalışılmış. Rotifer için anlayacağımız gibi tatlı su ve tuzlu su olarak farklı türleri var.
     

Sayfayı Paylaş