1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Benim Ufaklıklar

Başlığı 'Genel Balık Konuları' kategorisinde aqua_boy tarafından 23 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    İşte benim keratalar ;

Herkeze çok teşekkür ederim . Evet ilk deneyimim . 3 aylık tankım . Temel Abi sixlinedan vazgeçtim . Sump'ımıda yarın aynı dediğin sistemle yapıyorum . Yapım aşamalarını paylaşırım . Birde leather coral bakmayı çok istiyorum ama aydınlatmama güvenmiyorum . 1 tane 18W t8 actinic 2 tane 39W t5 beyaz var ...

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerine sağlık Cenk. Güzel akvaryumun var, tebrik ederim. Chelmon için yorum yapmak gerekirse güzel görünüyor, ancak zayıf olduğunu ve sırtından hafif eridiğini sen de görebilirsin. Elden yem alırlar, senin şansın başka elden yem alarak ona bırakmayacak balığın yok. Kısaca daha fazla karatein içerikli beslemen gerek gibi görünüyor. Bu anlamda eklemeyi düşündüğün Sixline Wrasse podlar konusunda kendisinden çok daha hızlı davranarak tüketecektir. Kaya dekorunun az olması pod anlamında sıkıntı demektir. Senin daha yoğun beslemen önem kazanıyor.

Sump konusuna gelince, eğer yaptırmayı planlarsan, dolap altında müsait olan hacim kadar ve ps takılıp çıkmasına engel olmayacak boyutta ve sadece yukarı basma devridaim pompasının olduğu bölüme tek camdan şaşırtma yapman yeterlidir. Artık sump sistemlerinde teknoloji ilerlemesiyle fazla şaşırtmalar kullanılmamaktadır.

Hazır olarak sorunu çabuk ve daha dayanıklı çözmek istersen aşağıdaki malzemenin daha büyük boyutlarında kısaca tam bir sump görünümündeki malzemeleri yapı marketlerden alarak çözebilirsin. Bu malzemede bölme eklemene gerek yok. Önemli olan ekipman yeterliliğindir. Kule yine eklenebilir.

Akvaryumu paylaştığın için teşekkürler. Seni daha fazla aramızda görmek isterdik. :cekingen:

Saygılar...

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Maşallah çok güzel görüntüler

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Balıklarda çekilen fotoğraflarda çok güzel ellerine ve balıklarına sağlık diyorum.. em34: naz: değmesin..

5. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Cenk akvaryumunun maşallahı var. Allah nazardan korusun, ilk deneyimin galiba iyi bir güzellik sergilemişsin.

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Maaşallah . naz: naz: naz:

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Aydınlatman leather coral için yeterli Cenk. Neden dersen wat gücü tam yeterli gibi sana gelmeyebilir, ancak leather coral uzun gövdeli bir mercandır. Yani boynunu yukarı doğru kaldırdığında ışığa zaten yaklaşır. ;) Artı sende yer seçiminde yardımcı olur normal yüksekliğe yerleştirirsen sorun kalmaz. ;)

Çok yerinde bir canlı seçimi bence. Hem çok dayanıklı, hem çok güzel.

8. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Çok sevindim valla Temel Abi . O zaman bi küçük frag leather ekleyeyim beyaz tentaküllüsünden :basardim: Temel Abi senin balık önerilerini bekliyorum bu arada

1 damsel
    1 midas bleny
    1 chelmon var tankta ek olarak ne önerirsin . 250 litre tank macro200 ps ...

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Dur sana özel bir balık çıkarayım ortaya.

10. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Heycanla bekliyorum :cekingen:

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Potter's angelfish (Centropyge potteri)

Resplendent angelfish (Centropyge resplendens)
    Although beautiful, the golden angelfish (Centropyge aurantia)

African Pygmy Angel

Meyer's Butterfly Fish

12. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Abi meyer ve golden'ı çok beğendim ama nerden bulucam :bilmem:

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sipariş verirsen getirirler.Ben de artık balıklarımı öyle alıyorum.Getirebilecek mağazaları paylaşırız.Sen kararını ver.

14. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Düşünürüm tabi :)

Peki bi meyer alsam yanına küçük ne ekleyebilirim 5 balık istiyorum . Son olarakta meyer zormudur ?

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Senin için küçük bir araştırma yaptım. Cenk İngilizceden çeviri yaparak bulabildim. Muhteşem olarak adlandırılmış, ancak çok uzmanlık istediği eklenmiş. Yani vaz geçtik bundan. Balığı daha evvel görmüş çok beğenmiştim, ama beslenme zorluğunu bilmiyordum.

Akvarist için tam bir keder türü, yaşamak için canlı mercan polipleri gerek. :(

Genel Bakış
    Bu muhteşem balık hayatta kalmak ve yaşamak için mercan polipleri Tam bir uzman akvarist içindir.

Aile: Chaetodontidae

Habitat: Hint pasşifik sığ kayalık yamaçlarda.

Maksimum uzunluk: 20 cm (8)

Minimum akvaryum boyutu: 513 L (136 kız)

Su: Isı 24 ° C (297 K, 75 ° E) - 28 ° C (301 K, 82 ° E)

Genel yüzme seviyesi: Akvaryumun alt kısımları

16. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Tüh Ya huh: Çeviri için çok teşekkür ederim bu arada Temel Abi . Ama besleyemeyecek olmama çok üzüldüm . Bu senin kaleminde bir balık aynı achilles gibi galiba . E artık buna alternatif bir türde söylersin :cekingen:

17. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Balığı bana layık gördüğün için bulacağız mecburen. :D :D Tamam bakarım.

18. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Güzel bilgiler vermişsin abi emeğine sağlık. Paylaşım için teşekkürler...

19. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Akvaryumunuz çok güzel iyi seyirler dilerim. naz:

20. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Temel abi, ben bunun besleme zorluğuna baktımda. Zorluk seviyesi 3 yazıyordu pekde zor bir balık deyil yani.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016

Sayfayı Paylaş