1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Besleme Zevki 2

Başlığı 'Genel Balık Konuları' kategorisinde achilles tarafından 1 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. achilles

achilles

akvaryumda cumartesi günü yemleme yaparken çekilen videomu ekliyorum naz:

[izlesene=432,344]951338[/izlesene]

bularda akvaryumdan fotolar

2. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Mehmet bey akvaryumunuz ve balıklarınız gerçekten güzel naz: . Marinede yaşayan balıkların ayrı bir sampatisi var konuyla alakası yok ama ben birşey sormak istiyorum . Reefmi zor marinemi ? Lütfen Temel abi cvp vermesin mümkünse ;)

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Mehmet, nazar değmesin güzel ve sağlıklı akvaryum gerçekten. naz: :basardim: O Orfoz elden yem alır benden söylemesi. Müren zaten alıyor. Hamsi ayıklayan arkadaşa söyle bir ara bize uğrasın, burda da iş var. :F Bayıldım Bu orfozlara ben ne yapsam acep. huh:

Ben soruya cevap yazmayacağım Okan, ama Mehmet ne yazacak merak etmedim değil. olta:

4. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Valla Temel abi ben küçükken sen vermiştin cevabını ! :F Vallahi abi şaka biryana millet dizi seyreder gibi forumlarda konu takip etmişim ben gerçekten takip etmişim bu işleri . Helal olsun bana em34: . Çok mütevaziyim değilmi :cekingen:

5. U.Uçar

U.Uçar

İsim:
    Ufuk UÇAR
    Orfoz ve müren yakışıklı. :)

Yanlız video kalitesi iyi değil pek birşey anlaşılmıyor.Avi formatında yüksek çözünürlülükte yayınlasa idiniz ayrıntılar seçilebilirdi.

6. achilles

achilles

Balıklarım için yaptığınız yorumlara teşekkürederim. naz:
    Sorunuzu tam anlıyamadım ama anladığım kadarıyla cevaplıyım. Reefmi zor Marinemi derken deniz akvaryumlarının tümüne marine diyebilirsiniz. Mercan veya balık akvaryumları olarak ayırıcak olursak mercanlarıda kendi içinde SPS, LPSve hatta UPS olarak ayırabiliriz ama sonuçta zorluk derecesine gelicek olursak benim için hepsi aynı hepsinde yeterli bilgi ve tecrübeye sahibim, bence bunun zorlukla pek alakası yok tamamen bilgi tecrübe ve en çokta parayla alakalı bu benim düşüncem tabi ne kadar ekmek o kadar köfte. Genelde insanlar mercan akvaryumlarının daha zor olduğunu söylerler balık akvaryumlarına oranla daha pahalı malzeme ihtiyaçlarının olmasından dolayı katkısı ışığı vb. şeylerin akvaryumda tam bir döngü sağlanmadan başarıya ulaşmaya çalışmalarından kaynaklanıyor bence.

Teşekkürler abi orfoz bir iki kere aldı elimden yem ama hala biraz çekiniyor tam anlamıyla elden yem alıyor diyemem. O hamsi ayıklıyan arkadaş :D bu aralar çok yoğun kafayı kaldıramıyor siteye falan giremediği için yazınıda okuyamamış ben arayıp söyledim 1-2 güne işleri rahatlayacakmış o zaman uğrıycaksana en kısa zamanda da tel açıcakmış :)

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Mehmet, Orfoz bana da elden yem alacak gibi gelmişti zaten. İlerde daha rahat alacaktır. Güzel ve hoş olacaktır Orfozu elden yedirmek, kolay iş değil çünkü. Utangaç balıktır.

Soruya verdiğin yanıt politik olmuş. Evet ekipmanların tamamlanması gerekir reef akvaryumları için. Ama bunun zorluğu bakımında değil maddiyatının ayrılmasındadır. Senin güzel bir cümlen ile bu kısmı tamamlayalım ( Ne kadar köfte o kadar ekmek) Element ekleme konusunu malesef abartıyorlar. Su değişimleri ile elementler reef akvaryumlarına kazandırılabilir. Hiç element takviyesi yapmadan sadece su değişimleri ile reef akvaryumları sağlıklı yürütülebilir. Canlı yükü fazla olan akvaryumlarda ise, bu takviyeler gerek reaktör, gerek test kitleri ile kolayca yapılabilir.

Balık konusu bana göre çok farklı, belli bir balık türünden veya az sayıdaki balık olan akvaryumlardan söz ederek konuyu dar kapsamda ele almayıda doğru bulmuyorum. Siyanür derdi, stres derdi, o ona saldırdı, bu buna tacizde bulundu, benek sıkıntısı, ph'ı beğenmedi sürtünmeye başladı sıkıntısı, balık karakterlerinin balıktan balığa değişmesi. Powder blue besliyorsun bilirsin, bir anda tüm balıkları Oodinium yaptı sıkıntısı ve bunlar önemli sıkıntılardır. Bir omurgasız mercan kolay kolay hasta olmaz. Bir mercan diğerine saldırmaz, benek olmaz, siyanürle yakalanmaz, su şartlarına yoğunlaşırsın ve bunu başardığında konu zaten kolaylaşır.

Hatırı sayılır tür ve sayıya sahip balık akvaryumlarında su şartları tek başına asla yetmez.

8. achilles

achilles

Yazım galiba yanlış anlaşıldı Temel abi ben şu veya bu zor diye ayırım yapmadım. Eğer yeterli bir bilgi birikimin yoksa her ikisininde zor oldunu söylemek istedim. Mercanlara element eklemek yerine su değişimi yapılacağını ve/veya balık hastalıklarını bilmek ve ona göre müdahale etmek gerekli, eğer bilmiyorsan bunu element alarak veya ilaçlar vs. alarak çözeceksin ki bunlarda tam olarak hiç bir zaman yeterli olmuyor. Yani parada aslında okadar yeterbir şey değil ölenin yerine yenisini almaya yardımcı oluyor. O veya bunun zorluğu kişinin kendisine göre değişir ama her ikisininde kendine göre tatlı zorlukları ve uğraşları var önemli olan kişinin hangisiyle uraşmaktan zevk aldığı, ben balıklarla ve hastalıklarıyla uraşmaktan zevk aldığım için bana zor gelmiyor, aksine keyif veriyor. Bir balığı bi hastalıktan kurtarıp onun sağlıklı oldunu görmek beni mutlu eder keyif alırım ve verdiğim uraşları o an unuturum. Senin angel'i parazitten kurtardığında ve verdiğin herşeyi yediğini gördüğünde aldığın keyifi azda olsa tahmin edebilirim. :) Birde abi senin tecrüben ve el becirin (paraziti cımbızla alman) olmasaydı o balık ilaç ve/veya su ekleyeceğin hangi katkı maddesi kurtarabilirdi onu?

9. tuyluoglu

tuyluoglu

Hazır konunun bu kadar dışına çıkmışken bende Temel abime bir şey sorayım, balıktan çıkardığın o paraziti ne yaptın ? balığı kurtardında parazitin canınamı kıydın gibi saçma sapan bi şey söyleyecem, neyse vaz geçtim. Aslında şunu söylemek istedim okan beyin sorduğu soruyu, ve soruya eklediği lütfen Temel abi cevap vermesin kelimesinin maksadını merak ettim, bence bu tarz sorular başlı başına bir başlık altında sorulmalı, kişiye özel bi soruda varsa özel mesaj yoluyla bu sorulabilir, lütfen Teoman abi alınmasın. dost:

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hakan merakını gidereyim, Okan, Temel abi cevap yazmasın dedi çünkü bu konuyu açmıştım daha önce cevabımı ve dolayısıyla düşüncemi biliyordu. :D Burnumu sokmadığım konu kalmadıda. :D Sizinkini merak etmiş, esnaf olarak, balık mı zor, reef mi ?

Politik cevap derken Mehmet, elbette şartlar yerine getirilmez ise basit akvaryum yoktur. Hoşlanma konusuna gelince düşüncelerimiz ortak sayılır. Reef akvaryumlarına hiç sıçak bakmamış olsam da, balıkları boşaltınca kendiliğinden hatırı sayılır soft ve yumuşak mecan ile istemim dışı doldu. Tabi dururmuyum biliyorsun son olarak morish idool ardından iki angel ekledim. Tabi tür olarak canlılara dokunmayacaklarını düşündüğüm türlerdi ve yanılmadım şu an sorun yok. Daha balık ekleyeceğim akvaryuma, nemolarla birlikte sayı 7. Bana bu sayı kaşıntı yapıyor. Siparişi verdim açıkcası Achilles tang ) hamsi ayıklayan arkadaşa bekliyoruz bakalım...

11. achilles

achilles

Öylebi cevap vermemin sebebi zorluğun kişiye göre değiştiği yani göreceliği oduğundandı tabi bu benim fikrim. bu arada bi Achilles tang bende düşünüyorum. Maroon akvaryuma girdi bu arada abi orfozu ona alıştırmam biraz zor oldu ama dokunmuyor kerataya :heyo:

Bu arada sendeki morish idool'un de hastasıyım haberin olsun naz: naz: naz:

12. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Arkadaşlar öncelikle ilgi için teşekkürler. Temel abinin cevap vermemesini istememdeki sebepte onun uzun zaman önceki açtığı bu konu ve sayfalarca yapılan yorumlar . Ben başka gözlemlerden ve başka tecrübelerden faydalanmak istedim ve farklı tecrübeler birleştirilirse eminimki sağlam kaynaklar oluşacaktır burada olduğu gibi . Yorumlar ve cevaplar için ayrıca teşekkürler :cicek:..

13. achilles

achilles

Tabiki bilgi paylaştıkca artar herkes deneyim ve tecrübelirini paylaşırsa güzel şeyler elde ederiz hemde bu hobiye yeni başlayan arkadaşlara yol göstermiş oluruz.

14. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Çok güzel Mehmet Bey. Tebrik ederim. Gerçekten mükemmel bir akvaryumunuz var. Darısı nice akvaryum severlere.

Saygılar...

15. achilles

achilles

Teşekkür ederim Hüseyin bey sağolun :heyo:

16. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Mehmet bey akvaryumdaki aydınlatma nedır power compakmı ?

17. achilles

achilles

aydınlatmam

Hopar T5 6x39 watt

18. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Armaturunuzu sunsun armature benettım resımden bendede var bır tane sunsun armatur yaklaşık 80 cm ama bır turlu lambalarını bulamadım . Lambaları ıkı adet takılıyor 24 w ınce ama bızım evlerımızde kullandıgımız tasarruflu ampuller benzıyor u seklınde lambalarından bulabılırmıyım ?

19. achilles

achilles

aradığınız lambalardan yaklaşık 2 ay önce bir yerde gördüm istanbulda satılıyor.

Sayfayı Paylaş