1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Besleme Zevki

Başlığı 'Genel Balık Konuları' kategorisinde achilles tarafından 26 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. achilles

achilles

yavru mürenimin yemlenme sefası

[izlesene=432,344]940718[/izlesene]

orfozum henüz tam olarak elden yem almasada elime sürtünmeye yemi almaya çalışmaya başladı :)

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Mehmet Bey,

Özellikle müreninize bayıldım... Uzun yılları balıklarınız ile birlikte devirmeniz dileğiyle...

Maaşallah'ı da unutmayalım... naz:

3. achilles

achilles

Teşekkür ederim müreni akvaryuma koyalı henüz 9-10 gün oldu

gerçi akvaryumu kuralıda 2 dolmadı daha şimdilik iyi gidiyor :)

maşallahı eklemeyi unutmayalım tabikide naz: :)

4. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Mehmet orfoz süper benimki biraz büyüsünde kapıştıralım :heyo:

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerine saglik Mehmet. Videoyu merak ettim inan, izleme imkanim yok. Aksama izlerim artik. Teoman abiyede ogret bu isleri biraz. :)

Not: cep mesaj...

6. achilles

achilles

Orfoz fena büyüdü abi akvaryuma yanaşınca bana bile kafa tutuyor .Normalde kayaların arasında dolaşıyor resim çekmek için yanaşınca hemen camın dibine kadar geldi yemlenme saatini kimin yem verdini biliyor herkese yanaşmıyor öyle çok süper birşey oldu bu yaaaw naz: :D

Benim ufak mürenin yemlenmesi abi fena yaa elimi suya soktummu hemen geliyor bi yokluyor falan boyundanda utanmıyor hiç kerata :D

7. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Mükemmel yaa, ellerine sağlık abi. Bu büyüyünce ne olucak olta:

8. achilles

achilles

Valla büyüyünce artık bakacağız bir çaresine artık darıca hayvanat bahçesine hediye falan ederim herhalde :D Şaka biryana beslemesi çok zevli bir hayvan. naz:

9. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Mehmet bey maşallah naz: gerçekten harika em34: ...

10. achilles

achilles

Teşekkür ederim Okan bey başka videolarda çekeceğim büyümesini burdan hep beraber izleriz :)

Lütfen Türkçe yazım ve imla kurallarına uyalım.!!!

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    :basardim: Süper yem alıyor Mehmet sen beni geçtin bu işte. Yanlız Orfoza bayıldım Mehmet. naz: Allah nazardan saklasın. Teoman abiye öğret nasıl orfoz beslenir ve müren yedirilir diye.

Helal Mehmet müthiş keyif aldım videodan. dost:

12. tuyluoglu

tuyluoglu

Temel abi büyüğünüde sana verelim istersen , yanlız beslemesi masraflı biraz, günde 3 tane japonla karnının gürültüsü ancak geçiyor. :D

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Günde üç Japon ile beslenmesi bana göre değil. Etik bulmuyorum, japon balıklarınında hayranı ve besleyeni var, saygı duymak lazım. Onlar sizin müreni yem yapıyor mu ? gizli:

Ben olsam bol karides, araya güzel bir kalamar, üstüne cila olarak haşlanmış tavuk ciğeri, son tatlı niyetine de kril verirdim. Çok daha iyi beslenir ve güzel olur. gud:

14. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Valla harika bir video.. Mürene bayıldım gerçekten diğerleride çok güzel , elden beslenme olayını Temel abinin videolarındada izliyorduk ordada çok hoşuma gidiyordu ama müren tabii biraz daha değişik geldi... Akvaryumunuzda ki müdavimlerinizin sağlıklı bir şekilde büyütmenizi dilerim..

Bu arada japon balığı olayında Temel abiye katılıyorum.. Doğalarında ki beslenme şekilleri japon yerine başka balık olsada tanklarımızda bu tip balıklara japon balığı verilmesine açıkçası üzülüyorum..

15. achilles

achilles

Görüşleriniz için teşekkürler bende beslemede marmaradan topladığım tekeler, kalamar, mezgit, istarvit vs. gibi deniz ürünleri kullanıyorum. Ama obur oldukları doğru :D

16. tuyluoglu

tuyluoglu

Temel abi biliyosunki burada en az 2000 civarında japon balığı var ve arada fireler oluyo, bende bu fireleri çöpe atmıyorum. ve mürene veriyorum, sersemlemiş lepistesleride öyle, hatta dün 1 adet tropeus verdim, yani ölmek üzere olanları veriyorum ;) tabiiki elimde karides olsa vermek isterim ama her zaman toplamaya gidemiyorum, bence burada etik olmayan bi durum yok, bide vahşi hayvan seviyosan onun doğadaki yemlenmesine yakın bi yemlemenin hiç bir sakıncası yok, marmaradan topladığımız tekelerin taşıdığı canında diğerlerinden farkı yok, tabii bu benim görüşüm herkez katılmayabilir

17. achilles

achilles

Hakan kardeşimin yemlemesine tanık oldum sağlıklı veya yaşayacağı garanti olan balıkları yedirmiyor. Fireleri veya ölmek üzere olan balıklardan aslan ve mürene veriyor. Etikliği için birşey diyemem ama vicdanen Hakanın içi rahat etmez zaten. Her sabah 120 akvaryumun içinden yavruları toplayıp onlara yeni boş akvaryumlar açıyor her sabah su değişimi ve bakımlarını yapıyor balıkların, bunu yaparken meslekten çok zevk için yaptını balıkların sağlıklı olması için yaptını biliyorum.

18. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Selamlar .İki satırda ben yazıyım bana göre deniz akvaryumuna sahip kişilerin etik yada değil bu tarz konulara hiç girmemesi gerekiyor sen kendi halinde uçsuz bucaksız denizlerde yüzen singapur dolaylarından balıkları siyanürle yada nasıl yakalanabiliyorsa öyle yakalayıp getireceksin atacaksın akvaryumuna seyredeceksin ondan sonrada etiklikmiş .Ben etik değilim kendi egom için deniz akvaryumum var vede beslediğim balıklara her türlü yemi yada canlıyı veriyorum diyim vede ortalığı karıştırıyım :heyo:

19. gzci

gzci

Teoman abi bu kadar açık konuşma topa tutarlar seni, hakan abi sen çekil aradan zaten etik değilsin :D bu arada orfoz yedimi o hayvanları ismi lazım değil , anladın sen onu :D abi bu arada ben Erkan GEZİCİ

20. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Erkan orfoz zaten ne bulursa yiyorda aslanda problem vardı oda sona kalan bir tanesini yedi ona bir hafta yeter hafta sonu temelle gelicez bana siyah lüfer ayarla küçüklerinden :heyo:

Sayfayı Paylaş