1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Betnovate Merhem

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 2 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    French angel fish,

Bu balık doğadan yakalanan bir Breziya kökenli bir türdür.

İlk akvaryuma adapte etmeye çalıştığımda çok sorun çıkarmıştı. Aslında tüm balıklarımı çıkarmış tür değişimine gitmiştim. Bu yüzden adapte edeceğim ilk balıktı. Su oldukça eski ve içerisinden çok sağlıklı olarak balıklar çıkarılmıştı. Ancak bir türlü uyum sağlamadı ve iananılmaz derecede bana sıkıntı verdi. Akvaryumun suyunu bu sıkıntılar karşısında tamamen değişmek zorunda kaldım. Buna ilave olarak alt yüzgecindeki şişlik çok canımı sıkıyordu ve büyük bir sorun olduğunu anlıyordum. Artık umutlarımın tükenmeye başlama anını anlatmak kelimelere sığmayacak kadar zordu. Son çare olarak tamamen değiştiğim akvaryum suyuna balığı eklemeden önce, tatlı su banyosu yaptırarak alt yüzgecindeki bu şişliğin içini temizlemeye karar verdim.

Bu şişliği temizlemeye kalkmadan önce içinden parazit çıkacağını hiç tahmin etmemiştim. Temizleme işlemini cımbızla yaptıktan sonra, yakmayan tendirdiyotla sildim. Fakat balığı bu çıplak yara ile akvaryuma salmak, parazitler için balığı bir biftek parçasından farksız hale getirecekti. Bu durumu gidermek amaçlı kullandığım bir ilacı tanıtmak istiyorum.

Bu ilaç betnovate merhem, kendi kullandığım ilacımdı. Ellerimi yıkayınca suda hemen çıkmazdı. Bu merhemi kullandım. Balığın üzerinden bu parazitleri cımbızla alırken suyun dışında balıkların başka güzel olduğunu görüyorsunuz. İçinden çıkardıklarımı tahmin bile edemezsiniz.Yaralara önce kulak pamuğu ile tentürdüyot sonra bu betnovat merhemi sürdüm ve akvaryuma yeni suya koydum. Bu merhem faydalı mıdır değil midir bilemem ancak suda kolay çıkmayınca yaraları mukoza görevi görerek bir süre koruyacağını düşündüm.

Bu gün balığım (Musa) yıllandı ve en çok soya fasulyesini sever. Tabi karpuzu unutmamak lazım. Fazla vermiyorum tabi. Çünkü artık yapılan yorumlardan da bunaldım. Bana sorsanız şimdi 'yine aynı şey olsa ne yaparsın' diye, cevabım Betnovate kullanırdım olacaktır.

Saygılar...

2. comando

comando

Ynt: Betnovate Merhem

Abi tebrikler valla film izliyormuş gibi oldum okurken :alkis: Herkes yapamaz senin bu yaptığını. Bu ameliyat ne kadar sürdü yani balığın su dışında kalması bir sorun olmadı mı? Çok hızlı çalışman gerekmiştir sanırım?

3. assamarita

assamarita

Arkadaşa katılıyorum.Gerçekten ilgi ile okudum. Sizin yerinizde ben de olsam son çare olarak denerdim. Balığa bakınca onu kaybetmenin zorluğunu bile düşünmek istemem. Bu merhemi babam kullanıyor, allerji için.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Teşekkürler,
    Öncelikle bu gibi durumlarda balığa banyo yaptıracağımız kabın balık boyu ile orantılı büyüklükte olması lazım. Aksi aktirde solungaç zarı patlama tehlikesi vardır. Balık bu gibi müdahaleler için su dışında 3-4 dakika tutulabilir. Elbette ne kadar hızlı yapılırsa o kadar iyidir. İşlem uzun sürecek gibi ise, balığı dinlendirmek gerekir. Zaten böyle müdahaleler için 4 dakika iyi bir zaman dilimidir bence.

5. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Temel Bey tebrikler.Parazit olduğunu nasıl anladınız hayret.Umarım balığınızın başka organlarında da parazit bulunmuyordur.3 gün boyunca günde 2 kere,sabah akşam baticon uygulaması yapmanız daha uygun olurdu diye düşünüyorum.MErhemin etkisini bilemiyoruz sonuçta.Umarım hızla iyileşir balığınız.Saygılar

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Selamlar,

Temennileriniz için çok çok teşekkür ederim. Fakat balık iyileşeli 3 yılı geçti.

Balıkta parazit olduğunu anlamak elbette zordu , fakat bariz bir şişlik alt yüzgeçte vardı. Patlatılarak tedavi edilmesi sırasında anlaşılöıştır parazit olduğu. Daha sonra yaralı bölgeye uygulanan betnovat merhemin içeriğini ve faydasını bilemiyoruz elbette, son çare olarak uygulanmıştı. Forum içerisinde bu konuda yaptığımız fikir alış verişlerinde ve konuya hakim arkadaşların yorumları Vazalin uygulamasının daha doğru olacağı yönünde çıkmıştı. Ancak benim gözlemim betnovat merheminin yarayı mukoza gibi koruduğudur, sudan etkilenmeyen bir içeriği olması sebebiyle. Fakat içeriğindeki bazı maddelerin balşığa zarar verebileceği kanısı çıkmıştı.

Sayfayı Paylaş