1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Betta Akvaryumunu bölmelere ayırmak

Başlığı 'Labirentli Balık Türleri Forum' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 13 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Betta akvaryumlarını sineklik teli ile bölmelere ayırmak mümkün. Bir çok bölme oluşturarak çiftleşme zamanın göre eşler oluşturmak mümkün. Beğendiğim bu tarz bir kaç yapımı paylaşmak istedim. Vantuz kullanılarak kolayca oluşturulmuş ve görsellik bozulmamış. Kareler şeklinde de bölmeler yapılarak balık sayısı artırılmış. Eksik yanlarına dikkat çekilebilir. Filtre sistemi ilavesi gibi.

Saygılarımla...

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam,

Diyorum ki büyükçe bir akvaryum alıp bölmeler ile labirent şeklinde bir iç dizayn oluştursak... Hani şöyle erkeklerin kolay kolay karşılaşmayacağı... İçine de koysak mesela 2e 6d dişi betta... Herhangi bir sorun olur mu?

Filtrasyonu ve dip çekimini sağlamak amaçlı da bölmelerin alt kısmı ile akvaryum tabanı arasına yarım santimlik bir açıklık bıraksak...

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hocam bunun olmaması için hiç bir sebeb yok. Stand şeklinde de yapılabilir. Her bölme bağımsız ancak su akışı olarak bir birine bağlanabilir. Ortaya hem kibar hem de işlevsel bir söylediğiniz tarzda bir model çıkarılabilir.

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Hanım bize Bettaları geri verdirmese idi kafamda yukarıda belirttiğim gibi bir "Bettapolis" yapmak vardı ama... Neyse...

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hocam, Betta konusu ile alakası olmasa da, duvar konusuyla alakalı oluğundan paylaşmak istedim. İnan ilk başta gömme akvaryum için bana da çok itiraz geldi. Bundan önceki akvaryumumu duvara gömüştüm. Yeri servis penceresi şu an. Çok güzel görüntüsü vardı, fakat daha büyük akvaryum kaşıntısı ağır basmıştı. Üstelik benim fikrim öyle böyle değil mutfağı baya daraltıyordu. Tabi sonunda yapmıştım. Salondan çok güzel bir görüntü oluşmuştu.

Aşağıda paylaşmak isterim.

Salondan görüntü.

Mutfaktan kamuflesi.

Saygılar...

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bu akvaryum çok hoşmuş Temel Bey... Hele dolabını da mutfağa koymak dahiyanece... Süper olmuş... Ama anladığım kadarı ile artık yok değil mi? Yazık olmuş bence...

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Böyle projelerde akvaryumun arka camının boyanmasındansa dolap kapağının içinin o tarz bir mavi ile boyanması bana kalırsa daha işlevsel olurdu..Böylece akvaryum mutfaktanda görülebilir..

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hocam yok evet, bu akvaryum 350 litreydi. Büyük akvaryum kaşıntısı tuttuğunda 900 litre akvaryumu malesef salona kurmak zorunda kaldım. Yeri şu an servis penceresi olarak kullanılıyor.

Ancak itiraf etmek gerekir ki, tüm güzelliğine ramen mutfak daralmıştı, kahvaltı olanağı kalmamıştı. Mutfak açıldı ve genişledi şu an. Ama böyle bir akvaryumu yer imkanı olan tüm arkadaşlara tavsiye ederim, salon tarafından tablo gibi nefis bir görüntü oluşuyor. Üstelik profilinden duvarı kırmasına kadar çok cüzi rakama kendim mal etmiştim.

Hemen ekleme yapayım, arkası boya değildi, dolap kapağına arka fon yapıştırılmıştı. Yani kapaklar açıldığında veya çıkarıldığında çift taraflı görüntü vardı.

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yahu yapmayın... Salon ile mutfak arasındaki duvarı kırdırırsınız bana... Tabii babamda benim kafamı kırar... :D

10. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Nişanlımın istediği olay bu işte. :)

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Valla Volkan nişanlın süper zevkliymiş... Süper olacaktır... Artık bol bol size geliriz, "akvavizyon" seyretmeye... :D

12. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Heralde kanka kapımız herkese açık :) Önce ahaliyi toplayıp akvaryumu beraber kurucaz akşamada yemek :)) sonra play station'da pes2009 turnuvası :) Seneye tam programı hepinize bildiricem :)

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Hadi bakalım kanka... Bari tatlı mı tuzlu su mu yapacaksın... Gelirken balık da getirelim... Tuzlu su ise hamsiler benden...

14. baksu

baksu

İsim:
    Bahadır Aksu
    Ben anlamadım niye balıklar tek tek ayrı yerlerde. merak ettim öğrenmek isterim.

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bahadır selam,

Bettalar grup olarak bir arada beslenen türler değil. Bu yüzden ayrı bölmelerde tutulup üremeye hazırlanıyorlar. Savaşcı balıklardır.

16. 34yunus

34yunus

bendede bir betta var ama akvaryumuma koymuyorum (akvaryumumda 1e 4d lepistes 2makrakanta var) ama bu sineklik meselesinide düşünüyorum çünkü 2.bir kap çok yer tutuyor bunu birleştirmem lazım

17. sadiksena

sadiksena

İsim:
    SADIK SENA YEŞİLYURT
    Akvaryumunuz kaç litre?

18. *KONT*

*KONT*

Bence görselliğin asla ama asla bozulmaması lazım TEMEL abimiz de görselliği bozmamış bence bundan dolayı da güzel bir çalışma eminim ki çok sayıda kişinin işine yarar.

Temel abi,benim bu yorumuma en yakın resmin bir üstündeki resimdeki balığın türünü öğrenebilir miyim?

Ve de o akvaryuma nasıl yem atılıyor arkadan mı?Gördüğüm kadarıyla üstte atılacak yer yok ta?

19. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert

Akvaryumda beslediğiniz bettayı bardağa koyun bakalım. :)) Neler yapıyor neler.. 10 sn de bir intaar gibi :))

20. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal

Akşama fırsat bulursam betta üretim ve bölmelere ayırma çalışmasını paylaşacağım.Parmaklarınıza hakim olun diyorum başka birşey demiyorum. :)

Pratik ozan gururla sunacak. super:gif super:gif super:gif

Sayfayı Paylaş