1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

BEYİN FIRTINASI

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 7 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Arkadaşlar,

[​IMG][​IMG]

Biraz beyin fırtınası yapalım dedim. Hobiciler genel olarak çaprazlamalara ve melez türlere karşıdır (Ben dahil). Fakat düşündüm, acaba ilk önce yukarıdaki Ahli ile Yaprak cichlid çiftleşse ve yavru verse ?

Daha sonra bu yavrular büyüyüp sarı prenses ile çiftleşse, ortaya nasıl yavrular çıkar ?

Benim ilk tahminim aşağıdaki gibi bir balık oldu.

Sizce bu işlerin sonu nereye varır?

Tam Karadenizli işi oldu galiba. :D
    :horon:

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Ynt: BEYİN FIRTINASI

Abi bende bir karadenizli olarak seni iyi anlıyorum. :D

sonuç pekte iyi olmazdı.kırmanında kırması,hiçte hoş olmayan bir ırk çıkardı karşımıza.Aynı pağağan balık gibi,aynı,pitbul köpekleri gibi. :hink:

Kesinlilke hayvanların genleriyle oynanması,ve çaprazlanıp yeni ırklar yaratılıp doğanın verdiğinden başka arayışlara girilmesine karşıyım.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: BEYİN FIRTINASI

Olcay Hocam,

Dediğine katılmamak mümkün değil. Fakat sonuç olarak verdiğim balık var olan bir tür. Bir bilgi kaynağına göre, büyük göller önceden bir birinden kopukmuş. Bu nedenle bölgelere has renkler, türler oluşmuş. Dikkat edilirse şekil olarak aynı ama renk olarak farklı balıklar var. Daha sonra bu göller birleşiyor ve çaprazlaşmalarla yeni türler oluşuyor.

Diğer bazı kaynaklar ise, büyük göllerde yaşayan ve derin sularda bulunan büyük avcı ciklitler yüzünden türler bir birlerinden izole yaşıyor ve kaldıkları bölgenin ekolojik şekline göre renk olarak evrimleşiyor. Bu bilgiler mantıklı geliyor açıkcası.

Sayfayı Paylaş