1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Beyaz benek

Başlığı 'Hastalık/Parazit Tanı ve Tedavileri' kategorisinde okan058 tarafından 22 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Dün akşam yaptığım 30 lt su değişimden sonra bugün sabah blue tangimde bir kaç adet beyaz benek gördüm yeme sarımsak suyu damlatıp yem verdim yemi iyi bir şekilde alıyor . Tuzluluk şu anda 1025 biraz düşürüp rahatlatayımmı tankımı yada başka birşey yapmama gerek varmı ?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Beyaz benek

Yoğunluğu düşürebilirsin Okan, bunu yaparken izleyeceğin yol tuzlu su çekip yerine damacana su ilave edebilirsin. Su değişimide yapmış olursun bu şekilde. Ancak blue tang için normal bir durum bu. Her birkaç oluşumda müdahale etmek doğru olmaz. Sonuç olarak yeni adapte edilmiş ve ardından bir başka tang akvaryuma tekrar adapte edilmiş bunlar stres kaynakları olabilir ve gördüğün birkaç benek eğer boyut olarak Oodinium beneğine yani ince toz şekli tersine daha iri boyutta ise bariz stres beneğidir ve müdahale gerekmez. burda:gif

3. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Tamam abi yavaş yavaş yoğunluğu düşereceğim . Bu arada zoalar hala açmadı aksine sanki iyice kapanıp şişmeye başladılar sanki zoalar için ne yapöalıyım ?

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Beyaz benek

Normal akvaryumlarda beyaz benek hastalığında,su değişimi,ısı yükseltilmesi yanında birde tuz tedavisi uygulanır genelde. Deniz akvaryumlarındada tam tersimi oluyor ? Yani tuz yerine tatlı sumu ? :bilmem:

denizKumsal bunu beğendi.
  5. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Abi tuz yoğunluğum benim biraz yüksek ama normaldede tuz yoğunluğu düşürüldüğü zaman balıkların üzerindeki parazitler zayıflayıf dökülüyorlar onun için mercan yada bu değişimden etkilenecek canlı yoksa bu işlem yapılır yoksa bu ani değişimle mercanları bile kaybedebiliriz ...

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Beyaz benek

Zoaların açmaması zaten enteresan Okan. Ben bu konudaki olumsuzlukları suyun yeterince eskimemesine ve akvaryumdaki silikat yüksekliğine bağlıyorum. Malum hatalı bir su kullanımı gerçekleşmidi yanılmıyorsam. Tabi erken eklenmiş canlılar olduklarına şüphe yok bu arada. Sabırlı olmak gerek o canlılar benim nitrat deposunda bile gül gibi açtıktan sonra sanırım senin suyun eskimesi ve silikatın uzaklaşamasını beklemek gerek.

Sayfayı Paylaş