1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bildiğiniz Balık Türleri Hakkında Bilgileri Yazın

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde egouard tarafından 21 Şubat 2014 başlatılmıştır.

  1. ErenTmz

    ErenTmz

    Mesajlar:
    24
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Eren Temiz
    Hayır, bakılması sakıncalı orayı tam okursanız, veliferanın ciklet türlerinden bile daha sert bir balık olduğunu söylüyor.
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  2. Gece_Sahini

    Gece_Sahini

    Mesajlar:
    10
    Yer:
    İstanbul-Tuzla
    İsim:
    Eyüp ŞAHİN
    Bu güne kadar birçok balık beslemiş bulunmaktayım.Bu hobiye Cichlid balıklarıyla başladım.Lepistes,Balon moly Kılıç kuyruk Sarı prenses ,Astronot,Karides,Elma salyangozu ve türleri hakkında az çok bilgim vardır ancak suanda En çok Piranha türleri hakkında kendimi geliştirdim.Sormak istediğiniz merak ettiğiniz konular varsa yardımcı olabilirim.Resimler kendime aittir.
    IMAG0105.jpg
    IMAG0213.jpg
    IMAG0172.jpg
    IMAG0161.jpg
    DSC01111.JPG
    DSC01120.JPG
    IMAG0063.jpg
    IMAG0152.jpg
     

    Ekli Dosyalar:

    veysel, TencoMelih, Alparslan ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  3. ghostindahouse

    ghostindahouse

    Mesajlar:
    18
    Albino Tetrazon (puntius tetrazona)
    Albino tetrazon kaplan tetrazonun genleriyle oynanarak oluşturulmuş. Siyah şeritlerin yerini beyaz şeritler almış. Erkeklerin yüzgeçleri ve burnu koyu turuncudur. Sırt yüzgecinde koyu turuncu bir şerit vardır. Dişilerin burnunda kuyruğunda turuncu renk yoktur ayrımı burdan yapılır. 20-26 Derece arası yaşayabilir dayanıklı balıklardır ancak kaliteli bir yaşam sürmeleri için 25 derece ideal. Asidik suyu sever kayalı akvaryumlarda bakılabilirler.
    Sürü balıklarıdır. En az 6'lı gruplar halinde bakılmalıdır. Birbirlerini kovalamaktan çok hoşlanırlar bu yüzden sayının az olması güçsüz olanın çok kovalanması ve çok yorulması anlamına gelir. Sayı arttığında ise terör ortamının yerini dayanışma alır. Akvaryum ortamına alındıktan ve alıştıktan çok kısa süre sonra liderlik yarışı başlar fazla yaklaşmadan izlemenizi tavsiye ederim resmen bir eskrime benzer döne döne birbirlerine üstünlük kurmaya çalışırlar.
    Başka tür balıklarla beslenmesini asla tavsiye etmem hele hele uzun kuyrukluysa. Çünkü kuyruğunu geceden sabaha kadar traşlarlar. örneğin beta gibi yavaş bir balıkla bakılırsa dürte dürte hayvanı canından bezdirirler. Sadece tetrazon türleri ile bakılması gerekir.
    Hem etçil hem otçuldurlar çöpçü balığını bile aç bırakırlar çok seri yerler.
    Bence piranaya taş çıkartacak kadar agresif ve bir o kadar oyuncu balıklardır herkese tek sürü halinde bakmasını tavsiye ederim.
    Son olarak şunu söyleyeyim. Kaplan, albino ve yeşil tetrazon eşit sayıda alınıp bakıldığında beşiktaş, galatasaray ve fenerbahçe aynı akvaryumda maç yapıyormuş havasına kapılıyorum :)
    Herkese saygılar...

    GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     

    Ekli Dosyalar:

    MESUT_KERİM bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş