1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Biotop Nedir?

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde taygun tarafından 15 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. taygun

taygun Guest

Herkese Merhaba,

Akvaryum hobisi ile ilgilenen bizler çok kere "biotp" kelimesini duyup kullanırız. Peki, doğru mu kullanırız bu kelimeyi? Sizce nedir biotop?

İsterseniz herhangi bir kaynağa bakmadan bildiklerimiz yazalım ve görelim doğrumu kullanıyoruz?

Akvaryumda biotop denilince ben sadece bir bölgenin, bir nehrin ya da bir gölün gerek balık ve gerekse bitki örtüsünü temsilen yapılanmış akvaryumdur.

Mesela, malawi akvaryumunda malawi gölünden olmayan bitki ve balık yoksa ve akvaryum kayalarla dizayn edlip su değerleri de bu canlıların yaşam şartlarına uygunsa bence bu bir bitoptur. Ama eğer böyle bir akvaryumun içine bir makrakanta ya da bir kütük ya da saz gibi bir bitki konursa diğer şartlar yerinde olmuş olsa bile bence bu bir bitop değildir.

Sizleri aklına başka bir şey geliyor mu?

Saygı ve Sevgilerimle

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Biotop Nedir?

Ben de senin tanımlamana katılıyorum. Fakat bazen farklı bölgelere ait balıkların ve canlıların olduğu bir akvaryuma, doğal ortamdan su ve dekor malzemesi kullanarak buna biotop akvaryum diyenler var. Örnek vermek gerekirse, Teoman abi (cimlikaya), tamamen ithal deniz balıklarını doğal deniz suyu kullanarak besliyor. Ben o akvaryumla ilgili bu tabiri kullanmıştım. Tabi yanlış aslında.
    Saygılar...

Sayfayı Paylaş