1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bir iddaa: Kıpkırmızı renkte kırmızı gözlü balon moli satılıyor...

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde Neverlander tarafından 10 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Evet,

Geçen gün Üsküdar akvaryum'da idim... Türkiye'nin bildiğim tek Tay-Boks şampiyonu akvaryumcusunun yanında...

Beni görünce "Tam senlik bir canlı doğuran geldi ama almadım... Çok pahalı idi!" dedi... "Ne imiş o?" diye sordum... "Kırmızı gözlü, kıpkırmızı vücutlu balon moli" dedi... "Tanesini 12 TL'den satıyorlardı" diye ekledi... Ben de, "Olmaz öyle şey, ben henüz kırmızı vücut rengi olan moli bile görmedim..." dedim... "Adamlar yapmışlar" dedi... "Balon plati olmasın?" dedim... "Yok, yok... Gerçekten balon moli idi" dedi...

Acayip kafamı kurcaladı bu iş... Hiç aranızda Tay-Boks şampiyonu akvaryumcumun bahsettiği balon moliden gören var mı?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kırmızı balon olmuş moli gördüm az önce. Ama kırmızı kereste balığıyla karıştırdığımı fark ettim. :D Abdullah hocam, Tay-Boks şampiyonu olmasa da kulağı kesik bir akvaryumcum var, soracağım ona.

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    :D :D :D

İlahi Temel Hocam... İyice bir güldürdün beni... Ama tek başına kereste balıkları... Muhakkak peşlerinde ne yaptıklarını izleyen, kestiği kerestenin marifetlerini takip eden bir de "paparazii marangoz balığı" vardır... Ülkemizin güzide şehirlerinden birindeki sucul alanlarda yetişirler... Ne işleri varmış İstanbul'da?

Valla öteki cddi konuyu bir soruştur Temel Hocam... Molilere kırmızı renk kazandırdılarsa veliferalara da yakında kazandırılar... Ben de 65 lt'ye Kıpkırmızı/Kırmızı gözlü velifera erkeklerini döşerim... pala:

Anladın mı neden soruşturduğu mu? ;)

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bu arada şöyle bir fotoğraf buldum nette...

Ama bunun göz rengi siyah ve üstelik kırmızıya da pek benzemiyor vücut rengi...

Resmi aldığım sitede "Assorted Balloon Molly" yazıyordu... "Assorted"lar genelde turuncu olur diye biliyorum ama tabii yanlış da biliyor olabilirim... huh:

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Buna benzer moliler hatırlıyorum sanki, ama bildiğin gibi pek üzerinde durduğum tür olmadığından çok dikkat etmedim. Soracağım yarın mutlaka.

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Evet... Bahsi geçen balıkları gördüm... Kırmızı gözlü kırmızı vücutlu balıklar ancak moli değiller... Molilere inanılmaz benziyorlar ama değiller... Peki ne miler? Kılıçkuyruk... Yani aşağıdaki balıkların (yani bizim KAAK'ların) balon versiyonu, hem de onlar gibi hi-finler...

Bir erkeğin kılıcını görene kadar ben de moli sandım ama kılıcı gçrünce "jeton düştü"... Zaten balon plati vardı bunu yapmak zor olmamıştır...

Şimdi sıkı durun fiyatını söylüyorum... Tanesi en az 20 TL... saç:

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kanka gene şaşırttın beni ya.. bu konuya yazıcaktım unutmuşum.. Senin resmini gösterdiğin balığın aynısından Serdar'ın (Stablizer) çalıştığı kısımda ki akvaryumunda da vardı.. Yarın gene bakıcam aynı molly gibiler ama ya.. Napmışlar bu balıklara ya , şok oldum sen kılıç diye belirttiğini görünce.. :hink: Yarın bakmakla yetinmeyip resminide çekmeye çalışıcam..

Sayfayı Paylaş