1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bir Konuda yardım ve fikir lütfen

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde Bademdereli51 tarafından 9 Ekim 2010 başlatılmıştır.

  1. Bademdereli51

    Bademdereli51

    Mesajlar:
    47
    İsim:
    Serdal KARACA
    Selam arkadaşlar;

    Akvaryumumda su değişimimden 1 ay sonra kadar çakıl kum, küp ve taşlarda siyahlaşma meydana geliyor. Hatta bu sefer biraz daha ileri gidip sarı prenseslerimin bir kaç tanesi daha siyahlaşmış. haftalık dip çekimini yaparım. Belli bir oranda su değişimi de yapıyorum. Tuzunu atıyorum, filtre mi yetersiz kalıyor acaba bilemedim ?

    fİkri olan varsa paylaşsın rica ediyorum herkese saygılar sunuyorum...
     
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hoşgeldiniz; :ay:

    Akvaryumun bu halinden bir fotoğraf ekleme imkanınız olursa çok faydalı olur. Ancak anlaşılması zor bazı noktalar olduğunu düşünerek ve size tam anlamı ile yardımcı olabilmek adına bunları yazmak istiyorum.

    Kum, çakıl siyahlaşmasının aynısını sarı prenseslerinize de mal etmeniz şaşırtıcı bir kavram olur. Bu daha farklı bir sebeb olmalıdır. Yani balık ortamın genel şartlarından ve aslında genelde siyahlaşan bir tür olmasıyla farklı bir sebeb ama direk bağlantılı olmasa da su değerlerinin kötü olması tetikleyebilir. Tuz kullanımını düzenli yapmak demek akvaryumun ana ihtiyacını veya baş koruyucusunu ekliyorum olarak algılanmamalıdır.

    Yetersiz olduğunu düşündüğünüz filtre sisteminiz nedir ?

    Hacim ?

    Aydınlatma ?

    Çakıl olarak tabir ettğiniz taban kumunuz mu ?
     
    emmi_06 bunu beğendi.
  3. Bademdereli51

    Bademdereli51

    Mesajlar:
    47
    İsim:
    Serdal KARACA
    Çakıl olarak taban kumunu kastediyorum evet. Aydınlatma olarak 2 adet florasan lamba (Mavi ve sarı ışık) 1 adet hava motorum, 1 adet gap (normal boyda 200 lt temizlemeli ) iç fitre, ısıtıcı felan işte kardeş. Akvaryum ebatları 68*30*50 küçük biliyorum ama 5-6 ay sonra taşınma ve kendi evime geçme işim oludğu için büyütme işini o zamana erteledim mecburen. Akvaryum içinde 1 erkek Sp 5 dişi Sarı prenses ile 9-10 kadar da bu uşaklardan elde etitğim yavrum var. Yaklaşık 2 cm yavrular. Ana ve babalar ise 1 yaşını doldurdu. Bu yaz mevsiminde başlamak şartıyla akvaryum kumları ile içinde bulunan vazo, mağara ve taşlarda siyahlaşma (siyah yosun gibi) kaygan bir madde olmaya başladı. Bu dönem 2 dişimde aynı renge bürünmeye başladı. Daha önce pırıl pırıl renkleri vardı. Dün itibariyle akvaryumu tamamen temizledim neden oluyor bilmiyorum. Daha önce temizlemiştim yine olmuştu. Bu sefer olmasın istiyorum ve nedeninin bilmek istiyorum. Remis koyamam çünkü akvaryumu temizledim ama akvaryumun şimdiki hali ile resmini koyabilirim.
     
  4. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Filtrenizde kömür kullanıyormusunuz? Kullanıyorsanız sıralaması ne şekilde filtrenizin? Benim ilk yaptığım gibi kömürü en üste koyarsanız, doğrudur kapkara oluyor akvaryum hatta balıklarda.. :D
     
  5. Bademdereli51

    Bademdereli51

    Mesajlar:
    47
    İsim:
    Serdal KARACA
    Hayır kullanmıyorum kardeş. kullanıldığını da bilmiyordum açıkçası.
     
  6. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryumu genel olarak görmediğimiz için anlamak adına sorular soruyorum açıkcası. Sarı ışık dediğiniz florasanın tam markasını yazarsanız iyi olur. Akvaryuma uygun Gün ışığı mı yoksa grolüx yani nalburlarda satılan florasan tipi mi ?

    Öncelikle beslenen tür hareketli, iştahlı balıklar. hacim küçük gibi ancak yosun sorunu bu yüzden değil. Akvaryumunuzu tamamen temizlemeniz ve tekrarında olmasının açıklaması çok basit. Tetikleyen unsur su dışında bir oluşum, bir hata olduğudur. Bu durumda sorgulanması gereken noktalar önce aydınlatma, sonra hatalı olan tabandaki çakılların varlığı ve yemlemenin miktarı yanında yem kalitesi.

    Bu noktaları net aydınlatmak soruna çözümü getirecektir. Kısaca biraz daha açmanız gerek.
     
  7. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
  8. Bademdereli51

    Bademdereli51

    Mesajlar:
    47
    İsim:
    Serdal KARACA
    işte akvaryum

    İşte buda benim acemi akvaryumum
     

    Ekli Dosyalar:

  9. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Acemi akvaryumu diye bir kavram yok burda açıkcası. Ne akvaryumlar ne hale geldiler bu ifadeyi pek kullanmayız. Olsa olsa az ilgi gösterilen akvaryum vardır. :ay: Akvaryumun tabanındaki çakıllar aslında hatalı ve ışıklar florasan ancak sarı gibi yanan bana sanki nalburlarda da satılan grolüxlerden gibi geldi. Bu yüzden istenmeyen alg oluşumları olabilir. Arka fon ihtiyacı var bir de tabi. Eksikleri yazmaya başladım bunu da ekliyeyim bari filtre yetersiz bence.
     
  10. Bademdereli51

    Bademdereli51

    Mesajlar:
    47
    İsim:
    Serdal KARACA
    Temel Bey ilgi ve alaka için teşekkür ederim. Fitre sipariş verdim büyüğünü geliyor. florasanları elektrikçiden almıştım galiba 12 lik olması lazım. çakıllar hatalı demişsiniz nasıl olması lazım biraz açarmısınz rica etsem. Arka fon gelince burda bulmam imkansız. strafordan deneyecem yapmayı da boyamasını nasıl yaparım bu konudada bi açıklama yaparsanız sevinirim.
     
  11. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Serdal bey yakın çevrenizde tabelacı varsa oralardan bulabilirsiniz düz mavi fon güzel olur,strafora gerek yok akvaryum hacminiz yetersiz üstüne birde strafor eklenince hacim daha azalacak.Kum olarak silis veya quartz 0,,5 m kalınlıgında bulursanız güzel olur.
     
  12. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tabandaki malzeme çakıl taşı. Bu tür oldukça tortu bırakır ve çakıl taşı araları açık olduğundan aralara giren tortu ve fazla yemler su kalitesini hatırı sayılır oranda düşürür ve Ph değeri sürekli aşağı doğru düşme eğilimi gösterir. İnce mercan kumu, silis kum, dere kumu size daha uygun bence.

    Arka fon olarak strafor önermem çünkü derinliği olmayan bir akvaryum ve strafor dekor iyice akvaryumu daraltır. Bu da beslenen türün pek hoşuna gitmez. Arka fon olayını yapı marketlerden her renkte rulo halinde sudan etkilenmeyen kendiliğinden yapışkanlı kağıtlardan alırsanız çözersiniz.

    Aydınlatmanın hatalı olması zaten istenmeyen alg yani yosun türlerinin oluşmasına sebeb oluyor bu da sizi sürekli akvaryumda köklü temizlik yapmak zorunda bırakıyor. Aydınlatmanızı akvaryuma uygun gün ışığı florasanları ile değişirseniz daha iyi olur.
     

Sayfayı Paylaş