1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bir pipo da benden

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde RuPTuR tarafından 26 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    [IZLESENE]882119[/IZLESENE]

Siz izleye durun,ben çayımı içeyim.

:aha:

EnquiRe ve lades bunu beğendi.
  2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bir pipo da benden

em34: Gördüğüm en güzel paylaşımlardan biri diyebilirim. Muhteşemdi Cem gerçekten. Zevkli izlenimi, kolay yapımıyla harika bir paylaşım olmuş. Eline emeğine sağlık. Gönülden kutlarım seni. Bu paylaşım birçok hobici arkadaşın işine yarayacaktır. Paylaşımın sabit başlık olarak katagorisinde hobici arkadaşların faydalanmasına açık olacaktır.

Benim senden ricam, siyah slikonu nereden temin ettiğindir ? Bana göre çok daha kullanışlı ve uzun süre dayanıklı bir slikondur.

3. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Bir pipo da benden

Ellerine emeğine sağlık Cem. :cicek:

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Bir pipo da benden

Teşekkür ederim Temel Abi,Ali kardeş.Öğrenmeye başlıyorum sanırım paylaşımı :D
    Bu arada siyah silikon çekomastik marka,fiyatı 3,5 lira.Nalburdan buldum :)

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Bir pipo da benden

Görselliği düşünen akvaristler için pekte önemli olmayan,ama işlevine önem veren ( benim gibi ) kişiler için mükemmel bir çalışma olmuş. :helalolsun: Özellikle yavru akvaryumlarında son derece kullanışlı filitrasyon olmakla beraber,üzerine serpilen ufak çakıl tanecikleri ayrıca bakteri kültürü için mükemmel bir ev sahipliği yapacaktır. em34:

Cem bu başarılı çalışmandan ötürü seni kutlarım.Eline emeğine sağlık. em34:

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Bir pipo da benden

Sadece çakıl taşı değil,ne istersen sırayla doldurabilirsin Olcay Abi.Herşeyden önemlisi su her filtre malzemesinden eşit olarak geçiyor.Çoğu pipo filtre sünger üzerinde belirli yerleri kullanır.Ayrıca akvaryumdan çıkarırken içinde birikenleri de bırakmıyor.Sabaha karşı bir olaydan dolayı canım sıkıldı,aldım elime alet edevatı stres attım,iyi de oldu galiba.Eski pipoyu kaldırdım,bunu kurdum :)

7. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer
    Bir pipo da benden

Emeğin ve paylaşım için teşekkürler.

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Bir pipo da benden

Çok güzel olmuş Cem eline sağlık... :helalolsun:

9. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Bir pipo da benden

Ben de tam pipo filtre arıyordum :) Çok faydalı bir çalışma olmuş. Eline emeğine sağlık. em34: em34:

10. getto

getto

Bir pipo da benden

Eline emeğine sağlık birader. Keyifli bir izlemesi var ve kolay yapılabilir.

11. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Bir pipo da benden

Teşekkür ederim...
    Şu an kabarcık sesi çıkarmayan bir pipo filtre üzerinde çalışıyorum.Belki denk gelmişsinizdir bazı akvaryumcularda,kendileri kullanıyorlar ama piyasada satılanı bulmak neredeyse imkansız.Bana bol şanslar :)

12. figenc

figenc

Bir pipo da benden

Aldığıma pişman olduğum iki pipo filitrem var. Harikasınız. toka:gif

13. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Bir pipo da benden

Fotoğraf ekleyebiilrseniz pişmanlıktan memnuniyete çevirebiliriz belki...

14. ziyakoray

ziyakoray

İsim:
    ziya koray
    Yavru akvarmu için bende bir tane yapmak istiyorum..içine konulan beyaz filtre malzesemesı nedir arkadaslar,nerden temin edebilirim ? ben pamuğa benzettim ama ? yada alternatif ne koyabılırım,,sünger fln ?

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Beyaz olan söz ettiğiniz malzeme akvaryumcularda satılan elyaf adındaki malzemedir. Yerine sünger kullanmanız mümkündür bir sorun çıkmaz.

16. ziyakoray

ziyakoray

İsim:
    ziya koray
    Bilgiledirdiğiniz için teşekkür ederim Temel bey..

17. lades

lades

Yer:
    Mersin
    İsim:
    Cem Tunç
    Vallaha pipo sump olmuş adeta adaş. :) Bence de çok güzel olmuş, zekice ve pratik, tabi maliyetsiz. Budur DIY. Tebrikler. Hemen farklı bir versiyonunu yapmalıyım.
    Ziya kardeş elyafı akvaryumcudan alırsan yarım kilosu 10-15liradır, yorgancılarda kilosu 5lira, silikonlu elyaf alma ama.

18. Toprak Akalın

Toprak Akalın

Yer:
    MERSİN
    İsim:
    Toprak Akalın
    Cevap: Bir pipo da benden

Yakında düzenleyip kuracağım karides tankım için çoook güzel bir proje. :) Bunu yarından hazırlayacağım ve kurulana kadar kalacak. :) Gerçekten çok beğendim tebrikler. :helalolsun:

19. can89

can89

İsim:
    can

Paylaşım mükemmel, Ben Ordu üniversitesi balıkçılık teknolojisi mühendisliğinde okuyorum ve pazartesi günü akvaryum balıkçılığıyla ilgili bir sunum yapmam gerekiyor. Bu siteyi kuran, çalışan paylaşımda bulunan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum 2 gündür bu siteden sayısız bilgi edindim ve hala ediniyorum. Bu videoyu da sunumumda kullanıcam. şu anda akvaryumum yok ama birsürü bilgim var :) yazın da turkuazoo'da staj yapıcam geleceğimde Akvaryumu meslek haline getirmek istiyorum ve bunda gerçekten sitenin de sayısız yardımı oldu. tekrar teşekkürler.

Arıca şunu da eklemek istiyorum okulda birkaç akvaryum kurduk bu akvaryumlarda çalışmalar yapıcaz elimizde multiparametre, ph metre gibi aletler de var. suyla ilgili okulda araştırmalar oldukça size aktarıcam.

YIKIKTEMO bunu beğendi.
  20. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Çok güzel yorumlarda bulunmuşsunuz valla mutlu olduk açıkcası. İnşallah okuldaki seminer veya sunumlara daha birçok konumuzla destek verebiliriz. Elimizden gelen desteği de vermeye çalışırız.

Sayfayı Paylaş