1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bir tür daha eklemek istiyorum

Başlığı 'Tanganyika Balıkları Forum' kategorisinde stablizer tarafından 30 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. stablizer

stablizer

Kiminizin bildiği gibi 360 lt bir akvaryumda Lep.j.Kigoma(20),Calvus Congo(6) besliyorum.Akvaryumun bir alt köşesi boş.Bu kalan köşeye yeni bir tür eklemek istiyorum.Aklımda birşeyler var ama sizlerinde tavsiyelerini duymakdan mutlu olurum.Ek olarakda kumcu tür düşünmüyorum.Taban midye kırığı ve öylede bırakacağım.
    Haydi bakalım Portalın suskun Tanganyikacıları,fikirlerinizi bekliyorum. dön:gif

2. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Serdar hocam,her nekadarda tanganyikadan fazla anlamasakda kulaktan dolma tavsilerde bulunacağım.
    Kum kelebeği taban kısımda güzel olacaktır.Bricardi uyumu nasıl ama,oda güzel olacaktır.

3. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Kum kelebekleri , kalvuslar ile uyumlu olmaz diye düşünüyorum . Ayrıca zeminde midye kırığı varmış . Bence en güzel Julidochromis türlerinden biri olur . Sarı , sarı Julidochromis Ornatus süper olucaktır ...

4. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Konuyu tam okumadan cevap yazdık.Kusura bakmayın.

5. stablizer

stablizer

Estağfurullah Özgür Hocam.Kum kelebeklerine hastayım zatende bir taban meselesivar,diğer meselede çok sert bölgecilik yapıyorlar.Bakma kelebek,melebek ama biraz agresif bildiğim kadarıyla.Brikardiden çok iyi anlayan bir arkadaşım var Brikardi ile sorun olmaz o tank dedi Brikardide düşünülebilir.
    Cenk zaten attın zehiri bize,o minik bal arıları listemde var.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Benim klasik önerim ve henüz kimseye aldıramadığım türü önereceğim. Bir akvaryuma Tanganyika balığı seçerken eğer akvaryum tabanına yakın bulunan ve gezinen balıklar almışsanız mutlaka akvaryumun orta ve üst katmanlarında dolaşacak balıkta eklemek gerekir. Eğer bu sağlanmazsa akvaryum boş ve hareketsiz görünüyor bence.

Bu tür Tanganyika Hamsisi tabiki.

7. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Leleupi tavsiye ederim. Calvuslarınızla birbirlerine yakışacaklardır. Nacizane fikrimdir.

Saygılar...

8. stablizer

stablizer

Temel Abi akvaryumda zaten 30 tane kadar Hamsi var,yani orta kısım istihap haddim dolu.Tabana arkadaş arıyorum.Hüseyin Hocamın tavsiyesi olan balık (Lelupi) ve Özgür Hocamın tavsiyesi(Brikardi) arasında düşünüyorum.Cenk Hocanın Bal Arılarıda olabilir fakat bulunabilirliği beni düşündürüyor.

9. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Ben, farklı bir olarak Ventralisi çok beğeniyorum. İlerde besleyeceğim tanganyika balıklarından biri.

Bricardi ve leleupinin artık piyasası bitti. Balıkları elinizden çıkartmanız zor olur. Şu an için severek besleyeceğiniz için sorun yapmayabilirsiniz ancak ileriyide düşünüp ona göre seçim yapma fikrini savunuyorum.

10. stablizer

stablizer

Can Ventralis için kum önemlimi,yani midye kırığında olurmu?

11. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Serdar Abi,

Cichlidler için genel olarak midye kırığının uygun olduğunu düşünmüyorum. Bence silis kum veya sıfır numara mercan kırığı yapmanı tavsiye ederim. Kullanımdan öte görüntüde inanılmaz değişiyor.

Bu arada ventralisi , bende daha önce beslemedim. Araştırmalarım doğrultusunda taban balığı olduğu söyleniyor.Yani calvuslarla sorun oluşabilir.

Bu yüzden orta düzey balığı olarak ;

Nigripinnis olabilir.

Ancak leptosama gibi bu türün de şuan piyasası azaldı ve balık maddi anlamda çok değer kaybetti.10liraya alınan balık 4liraya zor satılmakta...

12. stablizer

stablizer

Can Nigriler uzun zamandır aklımda ama 30 lepto arasında üreme veya doğal davranışlarını gözterme şansı bulamazlar.Leptosomalar her ne kadar barışcıl orta düzey balıkları olsada kızgın erkekler bazen Calvuslara bile saldırıyorlar.Bu kadar çok sayıda balığın arasına atacağım 5-6 Nigripinnis ile başarı sağlayamam gibi geliyor.Brikardi,Lelupi,Julidochromis fikirlerini düşünüyorum.Acelemde yok aslında.Benim için önemli olan kıymetli fikirlerinizi alıp cebe atmakdı.Bu doğrultuda araştırmalara devam ederim.

13. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Serdar Abi,

O balığı yanlışlıkla önerdim :) Bir an aklım orta kesim balığı arıyorsuna gitti.Valla bulabilirsen ventralis yoksa Macrops al abi.Dip kesime macrops çok güzel gider.O balığı besledim.Kur zamanında resmen dans ediyorlar.Ayrıca hareketli balıklar.Akvaryumda sürekli gezerler.Ancak dediğim gibi kumu değiştirmelisin.Mercan kırığı(sıfır numara) ya da silis kum. Bu balıkların ağız yapısının bozulmaması içinde önemli.Özellikle calvusların...

Sayfayı Paylaş