1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Birkaç ay sonraya hazırlık

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde hasanacar tarafından 24 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Birkaç ay sonra ortaya çıkacak olan akvaryum için ustalarımın başını ağrıtacağım başlığa hoşgeldiniz. (Forum kategorilerinde buraya yazmayı düşündüm. Yeri değilse taşıyabiliriz umarım.)

- Tatlı su akvaryumu olacak. (Cichlid Akvaryumu)
    - Boyut özel yapım olacağı için ben litre aralığını söyleyeyim ustalarım boyut tavsiyesi yaparlar umarım. Yüksek akvaryumları da seviyorum doğrusu :cekingen: (450-500 litre civarı) (Cam en ideal kaç mm olmalı?)
    - Bitki olacak ancak bakımı çok kolay olan ve zemini kaplayan bir bitki hayali kuruyorum. (Bitki hiç yetiştirmediğim için bakımı kolay olmalı)
    - Filtre ne olmalı? Marka model ile tavsiye olunursa en kısa zamanda edinirim.
    - Kum ne kullanmalıyım?
    - Son olarak aydınlatma ne tavsiye edersiniz.

Not: Akvaryum direkt güneş almayan bir yerde olacak ama bitki koyuyorsun cam kenarına koyacan derseniz problem değil. 2-3 metre ek elektirik kablosuna bakar.

Kısaca şunu diyeyim 450-500 litrelik Cichlid Akvaryumu için siz olsanız hangi malzemeleri kullanırdınız.

Çok teşekkür ederim.

(Bu akvaryumu kurup başarılı olursam öğretmen derneğine de bu boyutlarda bir akvaryum kurmayı düşünüyorum. Yani tavsiyeleriniz en az iki kere değerli benim için.)

2. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Akvaryum:120boy*70 derinlik*60 yükseklik(10mm cam)
    İç filtre:Atman f304(2000lt debili)
    Dışfiltre:Dolphin c-1600,tetratec 1200,sun sun 304b(ama en idali sump)
    Kum:kesinlikle silis kum
    Aydınlatma:120'lik 2 adet beyaz,120'lik 1 adet mor
    Dev amazon+anubias(nana ve barteri)

Malavi besliyeceğiniz için,akvaryumun derinlğini 70 yazdım.Dış filtre tavsiye etmem,en güzeli sump.
    Kum ise kesinlikle silis kum.Yazdığım bitkilere gübre ve cam kenaeı gerek yok.Günde 6 saat aydınlatma yeterli olur.
    Şimdiden hayırlı olsun.

Fiatta 600 tl'yi bulur.

3. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar

110x55x55 boyutlarında bir akvaryum hazırlanıyor. Ayın 6'sında eve getireceğim nasipse. Saatte 880 litre suyu çeviren iç filtre ile Temel Bey'in çöp tenekesinden yaptığı dış filtreden yapıp kullanmayı düşünüyorum. Uygun mudur? Dış filtrenin saatte kaç litre suyu çevirmesi gerekir?

Teşekkürler. Saygılar.

4. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    70 litrelik akvaryum boşa çıktı SUMP mu yapsak ne :heyo:

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Bu akvaryuma sump yakışır bence. Boyutlar yerinde ve yakışıklı. Bu yakışıklı akvaryumun karizmasını dış ve iç filtre ile bozmayalım derim nacizane. :basardim:

6. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar

Sump yapacağım nasipse. Sizlerden cesaret alarak büyük akvaryum aldım. Aynı yöntemle sump da yaparım. :horon:

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Elinizdeki akvaryumdan sump yapılır, ama dikkat edeceğimiz konular olacak. Mesela elektirikler gittiğinde akvaryum boru hizasına kadar suyu sumpa yollar, sump içinde de biraz su olacak ve akvaryum sistemi durduğunda bu gelen suyuda 70 litrelik sump alabilecek mi içine ? Küçük gelme ihtimali var. Ancak sump altını çizerimki bu akvaryuma çok yerinde bir karar olacaktır. Ses biraz yapıyor ama tatlı su akvaryumlarında sirkilasyon fazla olamadığından sizi rahatsız adeceğini sanmıyorum.

8. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar

Yukarıdaki resimde sump aşağıdayken elektirik kesilince su akmaya devam eder ve sump küçük olduğu için taşma olur, su taşar diyorsunuz. Doğru anladım sanırım. Sumpu tavana asmak lazım :)

Düşüneyim araştırayım. Acaba motordan gelen boruya bir şey taksak da elektirikler gidince suyun akışını durdursun? Var mı böyle bir şey?

9. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Çekvalf kullanabilirsin.

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Muhammed'in belirttiği gibi Çekvalf kullanılabilir. Sumpu yukarı asmak bana cazip gelmiyor. Bu temizliğe müdahaleye engel demektir. Cekvalf olabilir ve tabi yine hiç uğraşmadan plastik sump için yapılmış kadar uygun olan plastik kova, çamaşırlık adını siz koyun, yapı marketlerden alınabilir.

11. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Temel Hocam sizin çöp tenekesinden yaptığınız filtre çalışmasını pleksiden ya da çöp tenekesinden resimdeki gibi yapsam ve saatte 2000 litrelik bir motorla suyu yollasam sanırım işimi rahat görür.

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Hasan Bey selam,

Belirtiğiniz gibi pleksiden süper olur. Çöp tenekesi derken teneke olmaz plastik ve şık bir ürün olmalı. Teneke uygun mazleme olmayıp, daha kafadan isiminden elenmiştir. :F Ama çiziminiz için kutlarım ancak bu kadar net ortaya koyulur bir sistem. :helalolsun:

Eklemek gerekirse plastik uygun ve salınım yapmayacak bir sürü ürün kullanılabilir. Bu sistem birçok dış filtreye etki olarak fark atacaktır boyutuna bağlı olarak. Ben olsam faliyete geçerdim.

Yapım aşamasını paylaşın üzülmeyelim. öp:

13. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Bitkili sump

Temel abi, içerisinde sudaki istenmeyen kimyasalları temizleyen bitki yetiştireceğim bir sump düşünüyorum. Akvaryum bitkileri kısmından bilgi edinmeye çalışacağım. Kafa motoru olarak da iki tane ATMAN AT 104 kullanmayı düşünüyorum. Isıtıcı - derece vesaireyi de sumpa koyduk mu ana tank balık dekor kum ve su olarak tertemiz bir görüntüye sahip olacak sanırım. Bilmem yanlış bir düşünce mi bunlar? Tavsiyeleriniz neler olabilir?

14. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Yem

Bu arada bir şey sormak istiyorum. Akvaryumun yanına ne zaman yaklaşsam balıklar her zaman yem verdiğim yere gayrısız içtima gibi eksiksiz toplanıyorlar. Yem verince en fazla 3-4 saniyede maşaAllah bitiriyorlar. Ben az mı yemliyorum yoksa balıklar mı obur?

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Balıların doyma noktası vardır elbette ama eğer bir anda tam doyurup şişirirseniz bir kenara çekilirler. Belli aralıklarla sürekli besler veya akvaryuma yanaşırsanız yeni yem geleceği düşüncesi ile boşaltım sistemi çalıştırılıp yeni gelecek yemlere yer açılır. Kısaca balıklar hep hazırlıklıdır. ;)

Atman 104 kullanabilirsiniz, bitki kullanarak filtrasyon düşünüyorsanız debi çok fazla olmamalı, Atman 104 uygun bence.

16. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Temel hocam, resimdeki A - B - C - D gibi bölmeler kaç tane olsun?

Bu A - B - C - D bölümlerine aşağıdaki filtre elemanlarından hangilerini tercih edeyim?

Substrat, Siporax, Elyaf, Sünger, Zeolit

17. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Hasan kardeş konuya şu açıdan bakalım, bitki haznesi olacaksa geniş tutmak lazım derim o bölümü. Birçok bölme yapıp hem bakımını hem alanı daraltmaya gerek yok. Benim çizim sanıyorum daha uygun. Sol ve sağda filtre malzemesi bölümleri olmasının bazı avantajları var, su önce katı atıktan arınacak ve bitkilere sunulacak. Bitkiler sudan madde ayrımını gerçekleştirecek ve o bölümden geçen su tekrar katı ve bitkilerin almadığı maddeleri alarak akvaryuma verilecek. Senin çizim uygun değil Bitliler dallar ve yaprak çıkaracak ve katı atık çok fazla olacak ve sen çizimde buna önlem almamışsın.

Gel sen bu çizimi yap beni de kendini de üzme.

Filtre malzemesi olarak seçenekler çok olacak, Substrat, Siporax, Elyaf, Sünger, Zeolit bunların hepsi ve ihtiyaca göre diğerleri emrinde olacak veya belkide ihtiyacın kalmayacak. canım.gif

Düzenleme: 13 Mayıs 2016
  18. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar

Hangi bitkileri yetiştireceğimizi de söylerseniz daha fazla başınızı ağrıtmamaya söz verebilirim :cicek:

19. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Başımız ağrımadığı gibi mutlu oluyoruz Hasan kardeş, sorun sorun paylaşım olsun portal daha büyüsün ve en büyük olsun. Hedef yaklaşsın... Çünkü o hedefe mutlaka varacağız mutlaka...

Bu açıdan sizin her sorunuz ve her başlığınız bizler için mutluluk ve yeni bilgiler kaynağı demektir, burası bunun için var ve amacına her daim hizmet edecek. Tatlı su bitkilerini tanıyan ve o alanda oldukça bilgili arkadaşlarımız size yardımcı olacaktır. Tatlı su bitkisi beni aşar. :helalolsun:

Sor Hasan kardeş beni de kendini de üzme. öp:

20. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Hasan hocam merhabalar öncelikle bitki ile filtrasyon fikri süper ;)
    kullanabileceğiniz bitkiler ise lucky bambu, japon şemsiyesi (işte bu iş tam ona göre), su marulu, elodea, jawa moss, bu bitkiler nitratı, mosslarda fosfatı tüketirler.

Sayfayı Paylaş