1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bitki Bakımı..

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde Hiper0ktivE tarafından 22 Ekim 2008 başlatılmıştır.

  1. Hiper0ktivE

    Hiper0ktivE

    Mesajlar:
    160
    Bitkilerin de balıklar gibi gereksinimleri vardır. Işık, gübre ve temiz su

    Işık gereksinimleri:
    Bitkilerin karbondioksit ve azottan besin depolayabilmesi için ışığa gereksinimleri vardır. Aşırı ışık yosunlara sebep olabilir.Az ışık ise gelişmeyi önler. Her bitkinin ışık gereksinimleri farklıdır.Uzun bitkiler çok ışık isterken, bunların gölgesinde az ışık isteyen bitkileri barındırınız. 38 cm derinliğindeki suya asgari 60 mumluk ampul gerektiğini unutmamalıdır.20 mumluk flüoresan lamba ister, her 30 cm uzunluğundaki tankın günde 10-15 saat aydınlatıldığı düşünülmelidir.

    Bitkilerin beslenmesi:
    Su bitkileri genellikle yapraklarıyla nitrat ve mineral temin eder. Bazı bitkiler ise kökleri ile beslenir.

    Su gereksinimleri:
    Temiz su bitkiler için gereklidir.Kirli su yaprak gözeneklerini kapatır. Solunumu engeller, eberji girişini bertaraf eder. Bazı bitkiler akvaryuma girince farklı ortamdır diye yapraklarını döker. Geçici olan bu durum düzelecektir.Su değişimlerini ağır ağır yapmak gerekir.

    Zemin süzmelerinin bitkilere etkileri:
    Zemindeki süzme işlemleri bitkilerin beslenmesini engelleyebir. Çünkü bitki içeren su hareket halindedir. Ayrıca ısı dengesi oluşturan su akımları, kök ve yaprakların ısı farklılığı gereksinimlerini bertaraf eder. Ayrıca çakıl derinliğinin çakıl büyüklüğünün de bitkileri etkilediği ifade edilmektedir. Fazla derinlik aynı irilik daha olumlu etkide bulunur.

    Bitki dikimi:
    Tank kuruyken veya suluyken dikim yapılabilir. Kuruyken dikilirse daha sağlam sonuç alınabilir. Ama su ilave edildiğinde bitkilerin konumu değiştirilmediği için duruma göre bir karar vermek lazımdır.Uzun bitkilerin geriye ve kenarlara koyup diyerlerini iç kısma yerleştirmek uygundur.Bunlara dolgu etkisi ve zengin görünüm elde etmektedir.Bitkiler çok derine itilmemelidir.Taç kısımları çakıl düzeyinde veya çakılın biraz üzerinde olabilir.

    Faydalı olacağını umuyorum.Saygılar.

    Site belirtilerek kullanılabilir.
     

Sayfayı Paylaş