1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bitki Soruları

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde hasanacar tarafından 5 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Bitkilerle ilgili bazı sorularım:

1) Sazlarım eriyip gidiyor veya kök kısmında kopup su yüzeyine çıkıyor. Sonuçta saz yaşatamadım.

2) Bitkilerin yapraklarında önce kahverengilik sonra delikler oluşuyor. Sebebi nedir?

3) Sıvı gübre kullanmayı düşünüyorum. Tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı?

Teşekkür ederim.

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Bitki Soruları

Sazlar ilk etapta yeni suya girdiklerinde alışana kadar çürüme gösterebilirler.. Yaprakları kopuyor diye ölüyorlar zannetmeyin zamanla toparlarlar.. Alttan hızla yeni yaprak vermeye başlarlar.. Bu çok sık sorulan bir sorudur.. Panik yok yani ;)

Delikler oluşmasıda vitamin eksikliğine bağlı olarak meydana gelen bir durumdur.

Sıvı gübre için kesinlikle Tunç Sönmezoğlu'nun kendi yaptığı gübreleri tavsiye ederim.. 2 yıla yakındır kullanıyorum çokta memnunum.. Normalde markalı bir ürün alabilecekken aynı fiyata bir sürü ve daha büyük boyda ürün alabilirsin..

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bitki Soruları

Tunç Sönmezoğlu'nun gübrelerini ben de tavsiye ederim...

4. mustafakayacik

mustafakayacik

İsim:
    Mustafa Kayacık
    Bitki Soruları

hasan hocam benim sazlarda da aynı problem var. Ne yaptığından benim de haberim olsa çok güzel olur. slm.

5. stablizer

stablizer

Bitki Soruları

Hasan Hocam Sazlar konusunda sakın üzülme.Volkana tamamen katılıyorum.İşyerindeki akvaryuma Volkan saz vermişti.Su hazır değildi ve dış filtre borusu devamlı sazın üstüne fışkırıyordu.Saz zamanla kendinden geçti.Tam atacaktım dedim belki canlanır.Derbeder olmuş saz 1 ayda kendine geldi deli gibi kök atıyor şimdi.
    Gübre konusundada katılıyorum.Çok iyi...

6. taner71

taner71

Bitki Soruları

serdar ım iş yerindeki akvaryumu çok merak ediyorum son halini..artık resimlenip portala koyacak şekle gelmiştir sanıyorum....ben belki bu gün gelip görürüm........

Sayfayı Paylaş