1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bitkili çarpıcı basit

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 21 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bitkili akvaryumları görüntüsü itibari ile hep sevmişimdir. Sizlere çok ama çok basit, fakat çok güzel ve gösterişli bir saksıdan sucul ortam yapılışını anlatmak, tanıtmak istiyorum. Üstelik balıklar ve bitkiler çok hoş bir görüntü oluşturmuş.

Gerekli malzemeler:

Uygun büyüklükte bir saksı ve içerisine ayrı bir bitki dikilecek daha küçük bir saksı. Uygun taban malzemesi yerleştiriliyor ve ortadaki saksıya nilüfer veya uygun bitki dikiliyor.

[​IMG] [​IMG]

Suyu koyuyoruz ve bitkili saksımızı ışık alan uygun bir yere yerleştiriyoruz, Mevsim uygun ise, bu yer misafirlerin ilgisini çekecek bir yerde olabilir. Hayatın var oluş azmi, güzelliği, yaradılışın mucizesi kendisini göstermekte çok bekletmiyor bizleri .

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

Saksımıza balık olarak bir kaç tane uygun bir tür mesela Betta, lepistes örnek olarak ekleyebiliriz.

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

Çeşitli renk ve güzellikte seçilebilecek güzellikler.

[​IMG] [​IMG]

Kolay gelsin...
    www.akvaryumportali.com
    Saygılarımla...

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ynt: Bitkili çarpıcı basit

Temel Hocam, Allah senden razı olsun...

Var ya günlerdir kafayı yiyordum Nuphar lutea'yı (sarı nilüferi) ne yapacağım diye... Bu yöntemle kurtardın beni... Valla yine Allah razı olsun diyeceğim... Yarın ilk işim bu sistemden evime bir tane yapmak...

Hocam bari elin değmişken hangi toprağı koyalım... Yanına başka hangi bitkiyi ekleyelim... Onun hakkında da bir bilgi ver bize...

Saygılar...

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Hocam, AQuaclay taban malzemesi olarak tavsiye edebilirim.

Bitkili akvaryum üzerine uğraşan arkadaşlar yine farklı tavsiyelerde bulunacaklardır.

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Her yerde bulabilir miyiz bu malzemeyi Temel Bey?
    Bu arada eşim de teşekkürlerini iletti size... Bambaşka bir akvaryumdan kurtardığınız için kendisini...

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Teşekkür ederim, saygılar bizden Abdullah hocam, bu malzemeyi her yerde bulabileceğini düşünüyorum. Google aracılığı ile ismini aratırsanız, bir çok alım seçeneği karşınıza çıkacaktır.

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Sağolun Temel Bey... O zaman Hasanpaşa'da çok sayıda çeşidi bulunan bir akvaryumcu var oradan başlıyayım... Zaten iş yerime en yakın yer de orası...

Peki N. lutea'nın yanına -elimde olduğu için söylüyorum- psitia mı koysam ne dersiniz? veya başka bir öneriniz olur mu?

Saygılar...

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Hocam, bu bitki tavsiyesi beni aşar bir durum, hobinin bu yanı ile yoğun arkadaşlar çok daha yerinde önerilerde bulunacaklardır.

8. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Temel hocam elinize sağlık..Çok güzel bir uygulqama..Benzeri bir uygulamanın akvaryum içinde akvaryum adı altında bir yabancı kaynaklı çevirisini yakında sizlerle paylaşacağım.Yanlız akvaryumda filtrasyon ve diğer sistemlerde haliyle aynen faal olacak.Şimdi anlamadığım bir kaç konu var hocam.
    Şimdi saksıda balık koyarsak filtrasyon ve oksijen nasıl sağlanacak?Bir ikncisi ise dışta kalan yani su dolu olan saksının su geçirmezliği nasıl sağlanacak?
    Saygılarımla.

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

O zaman pistiaların şahına danışalım aynı soruyu...

Murat (atlantis) Hocam sen ne dersin? Pistia olur mu sisteme?... Veya sen ne önerirsin?

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Murat abi, balık olarak iki adet lepistes eklenmek sorun yaratmaz bence. İlgili başlıkta örneği açık olarak görülmektedir. Oksijen sağlama konusuna gelince bitkilerin yaratacağı oksijen kullanılabilir, hatta yağmur suyunun bu saksıya vurmasına bile müsade edilebilir. Benim yağmur suyunda cichlid su havuzlarını hatırlarsın abi, o yoğunlukta balıkların güzellikleri ortada. Su yüzeyinden oksijen sağlayabilecek türler tercih edilebilir. Mesela Bettalar neden olmasın ?

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Ya bir de şeyi soracağım Temel Hocam... Dıştaki ve içteki saksıların boyutlarını (çaplarını ve yükseklikleri) nasıl önerirsin?

Aslında camdan aynı sistemi yapsak ve için betta koysak mükemmel olur kanımca...

12. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Abdullah hocam sabredemeyecek anlaşılan..Ben hazırlayacağım çeviriden şimdilik bir resim ekliyeyim bari.[​IMG]

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Abdullah hocam, aslında sorunuzun cevabı çok basit, işte dere işte arşın, ya istediğiniz boyutta, ya şekilde, ya istediğiniz uygun balık türü ile yaparsınız. Bize düşen sadece eserinizi izlemek alkış tutmaktır. Mesajın özü, büyük olan makul olan ise: ;) Camdan yapılacak ise: ;)

Murat abi, ilginç bir paylaşım çıkacak sanırım, ilgiyle takip edeceğiz.

14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Valla 40 gün içinde ölürsem bu Nuphar lutea yüzünden olacak...

Duvardı, alttan aydınlatmaydı, falandı filandı derken ölüp gideceğim...

Vasiyetim şudur... Kabrimin üzerine mermerden bir havuz yaptırın ve içine Nuphar lutea'yı koyun...

15. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Murat Hocam sen de bizi yine yakmaya hazırlanıyorsun anlaşılan...

16. ALBATROS

ALBATROS

Çok ilginç ve güzel bir çalışma, en kısa zamanda böyle bir şeyi denemek isterim,

paylaşım için teşekkürler.

Sayfayı Paylaş