1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bitkili akvaryum kurulumu için yardım...

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde themurtt tarafından 9 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Merhaba arkadaşlar. Akvaryumumun kumu midye kırığı olduğundan, hem bitkiler gelişmiyor, hem de suyun pH derecesini yükseltiyordu. Bugün taban malzemesini değiştireceğim. Elimde 10 kg. Hagen kuvarts siyah kum, 25 kg. aquaclay, 6 kg. kadar Tetra bitki kumu ve Sera Floneretta A tablet gübre var. Ancak kurulum için yardıma ihtiyacım var. Hangi malzemeyi nerede kullanmalıyım ? Şimdiden teşekkürler :)

2. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Murat Bey, ben de bitkili akvaryum kurulumu ile uğraşmaktayım.

Bu bağlantıda zeminle ilgili bazı düşünceler var. İsterseniz bir bakın.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  3. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Hasan Bey teşekkür ederim. Yazılanları okudum. Biraz önce de Volkan kardeşimi (volkantr34) aradım, sağolsun nasıl olması gerektiğini söyledi :)

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Volkan Abi nerelerde,göremiyorum pek burada...

5. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Özel işleri var sanırım, ben de pek göremiyorum. Ancak telefonla görüşebiliyoruz :)

6. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Arkadaşlar akvaryumumu kuralı 5 gün oldu. Hala balıklarım küçük akvaryumumda. Testlerde amonyak 0, pH 8 ve kH değeri 3 çıktı. Suya pH minus ekledim. kH değerini yükseltmek için bir tavsiyeniz var mı ? Bir de, forumda yeni kurulmuş akvaryumda bakterilerin gelişmesi için suya çok az miktarda yem atılmasının faydalı olacağını okumuştum ve 2-3 gün önce suya biraz yem attım. Ancak bugün, dibe çöken yemlerin etraflarının ve mangrow kökünün bir kenarının pamuğumsu birşeyle kaplandığını farkettim. Bu nedir acaba ?

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yem çürürken pamuksu yapı alabilir mi ? Ph yüksek çıkmış bir hayli. Kh değeri ise düşük. Kh için seachem kh katkısını tavsiye ederim. Ancak Kh değerini yükseltmek ph değerini düşürmez. Sadece ph değerini sabit tutmaya ve salınım yapmamasını sağlar. Ph değeriyle bence oynamayın, akvaryumlarda ph düşme eğilimindedir, su eskiyince oturacaktır. Boş akvaryuma bir miktar yemleme yapın çekinmeye gerek yok.

8. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Evet Temel Bey aynen dediğiniz gibi. Zaten yemlerin renkleri de bembeyaz bir hal almış. İnşallah bu çürüme suyun kalitesini etkilemez. Çok teşekkürler :cicek:

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Gördükleriniz mantar.Bakteri gelişimi yeterli olmadığı için meydan şu anda onlara kalmış durumda.Zamanla düzelir.Önemli birşey değil.Yalnız onlar ortadan kaybolmadan balık eklememenizi öneriyorum.

10. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Akvaryumu kurduktan sonra suya Sera Nitrivec eklemiştim. Ancak biraz fazla ekledim galiba, yaklaşık kutuda yazılanın 2 katı kadar huh: . Acaba mantarlar bundan oluşmuş olabilir mi ?

11. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Temel Bey, elimde hazırda Sera kH plus vardı ve onu kullandım. Kafama takılan şey, eğer kH düzenleyici pH seviyesini sabit tutacaksa ben bu durumda pH ı nasıl düşüreceğim ?

12. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Güzel bir soru :) İçinde şu an balık ve bitki yok değil mi?Eğer öyle ise porçöz(tuz ruhu) dökebilirsin.Sonra suyu 2 gün iyice havalandır.Porçöz eklerken ara ara ph ölçmeyi de unutma...

13. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    İçinde şu an balık yok ama bitkiler daha ilk günden beri var. Suya pH minus ve kH plus ekledim. Bu akşam değerleri tekrar ölçüp sonuçları bildireceğim :)

14. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Muratçım fazla ekleme çıkarma yapma istersen artık.. Tankını sil baştan kurduğun için bazı değerlerin yerine oturmasını hemen beklememek lazım.. Nitrivec bu konuda gayet faydalı bir ürün ve bu bekleyişi kısa süreye düşerecek zaten.. Hatırlarsan aynı sorunları bende yaşamış ve zaiyatlar vermiştim. :) Fazla nitrit eklemenin başka istenmeyen durumlara sebep olduğunu söylemiştim ama ne olduğunu hatırlayamadığımı belirtmiştim , sende zaten yazmışsın mantarlaşma gibi durumlar var diye.. Tankının son değerlerinede baktıktan sonra ufak ufak balık ekleyebilecek hale gelecek ve tadını çıkarmaya başlayacaksın.Bitkileride doldurmaya başladık mı tamamdır ;)

15. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Doğru diyorsun Volkan kardeşim. Dünkü ölçümlerde pH 7-7,5 kh da 4 civarındaydı. Artık bundan sonra da su değerlerine dokunmayacağım, dediğin gibi olayı biraz da zamana bırakmak lazım. Zaten mantarlar da dün yokolmuş gibi birşeydi. Birkaç gün sonra biraz balık ekleyeceğim. Bakalım ne olacak :)

16. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ
    Arkadaşım işallah güzel olmuştur. akvaryumunu görmek isteriz.

17. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    2 gün önce ilk balıkları ekledim akvaryuma ve çok şükür şu ana kadar bir sorun yok :) Hafta sonu bütün balıkları ekleyeceğim.

Akvaryum daha çok yeni. Elimde olan bitkileri akvaryuma yerleştirdim ama şu anda fotoğraflık pek birşey yok :) Volkan kardeşimden haber bekliyorum bitki takviyesi için :) Ondan sonra inşallah fotoları da eklerim foruma :)

18. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Cabomba sessiflora ve saz getiricem sanada Muratçım.. Hasan ve sana bitki verip benim tankı epey bir boşaltmayı düşünüyorum.. Bu arada inşallah sessiflora'lar sağlam kalmışlardır. 1 haftadır karanlıkta kova içindeler ama akvaryumlarınıza eklediğinizde kısa sürede toparlayacaklardır. Hastanede refakatçi olarak kalma durumları olacağından sizin bitki olaylarınızı daha tam kafamda planlayamadım..

Sayfayı Paylaş