1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bitkili akvaryum

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde MertBalim tarafından 30 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Bitkili akvaryum kurmayı düşünüyorum.

Ölçülerim 40x20x30 olacak 24 litrenin içerisine ne tür bitkiler koyabilirim?

Dibe kum olarak ne kullanabilirim?

İçerisine karides koysam bitkilere zarar verirmi?

Ne tür sistemler gereklidir?

Akvaryum hazır içerisi su ile dolu.

2. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Uzmanlar daha iyi bilir ama akvaryumunun ölçüleri bitkili akvaryum için biraz küçük gibi...

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Mert kardeşim öncelikle hayırlı olsun diyeyim. Bence akvaryum ölçülerin bitkili bir akvaryum için küçük. Ama yok abi illaki bir bitkili kuracam diyorsan ben sana dibe dere kumu öneririm. Dip bitkisi olarak Riccia bulabilirsen çok güzel olur. Son olarak da ben olsam Jawamoss ve JawaFern eklerdim. Karideslerin zararı olmayacaktır. Filtreleme ekstra bişey gerektirmez. Tablet gübre kullanabilirsin. Şimdilik tavsiyelerim bunlar. Tekrar hayırlı olsun kardeşim.

Sevgilerimle...

4. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Küçük akvaryumlar çok daha zor oluyor gerçekten. Bitkileri budamak yada herhangi bir yerine müdahalede bulunmak güçleşiyor.

Karidesler bitkilere zarar vermez, sanırım. Ama Volkan Abinin bu konuda çook farklı tecrübeleride mevcut :)
    Duruma göre bir yada bir kaç kök mangrow, bir miktar jawamoss ve bir kaç kök cryptocryne wendtti green ile güzel bir dizayn yapılabilir.

Ama dersen ben bu işin ehliyim. Tuttuğumu kopartırım. O zaman aşağıda ki linke bir göz at gud:

Senin bu küçük akvaryumunda harika bir çalışma yapılabilir. Bunun için Eleocharis parvula ya da Glossotigma Elatinoides gibi taban bitkileri ile birlikte isteğe göre uygun kayalar kullanılabilir. Ancak bu bitkilerin ihtiyaçları fazladır ve bakımı zordur. Sağlam filtrasyon, güçlü aydınlatma, CO2, tablet ve/veya sıvı gübreler...Çook zor ve imkan meselesi hepsi. En iyisi yukarıda ki öneriler :)

En azından şimdilik gud:

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  5. taygun

taygun Guest

Merhaba Mert,

O ölçülerde bir tankı bitkili akvaryum olarak düzenlemek zor. Çünkü, akvaryuma ismi gereği hakkını verirsen o kadar küçük bir tankta bitkilerden dolayı balıklara yüzecek alan kalmaz. Yok erğer bir kaç dal bitki koyayım da o şekilde bitkili akvaryum kurayım dersen de o bitkili akvaryum olmaz.

Tahminimce sen bol bitkili bir akvaryum kurmak istiyorsun. Bunun için öncelikle Low Tech ve High Tech olarak sınıflandırılan tankları araştıramn lazım. Burada gübreleme, karbondioksit ve ışıklandırma sistemeleri ile senin de sorduğun taban kumunu dikkatle seçmen gerekir. Dikkatini çekmek isterim ki sen bu dört unsurdan sadece bir tanesini sorduğuna göre demek ki atladığın konular var.

Bu dört faktörü göz önüne aldığında sadece gübreleme nedeni ile bu verdiğin ölçülerde bitki akvaryumu kurulması mümkün görülmüyor. Çünkü küçük hacimli tanklarda su değerleri yani suda mikro ve makro elementler fevkalede değişkendir. Bu değişkenlik suyun bozulmasına ve çok kısa sürede suyun yosunlaşmasına sebebiyet verir. Bu nedenledir ki - bence- bitki tankları için 200 - 250 litreden aşağı düşünülmemeli. Yani seninkinin neredeyse 10 katı.

Bu konuyu forumlardan biraz daha dikkatlice incelemeni tavsiye ederim.

Şimd farkettim, sen suyu da soldurmuşsun akvaryuma :uyari: Acele etmeye gerek yok. Önce araştır, seç ve sonra uygulamaya geç. Abi tavsiyesi

Fakat düşünce birkaç bitkiden oluşmuş bir tank kurmak ise az ışık gerektiren bitkiler kullanabilirsin. Sorduğun için söylüyorum, kairdesler bitkilere zarar vermezler. Aksine bitki ve diğer cisimler üzerindeki yosunları yerler. Tabi yosunun karidesin yediği yosundan olması şart.

Saygılar

Sayfayı Paylaş