1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bitkili Akvaryumlarda Su Değişimi

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde Durul Baykara tarafından 17 Ağustos 2013 başlatılmıştır.

  1. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Abi bu benim tank 50 litre civarı su var içinde. 600 litre şelale filtre var hafif bir dalgalanma yapıyor dipte faydası da çok hiç dip çekimi yapmıyorum bitkilerde şu dakika itibariyle 2 katı cüssede. Hiç katkı, gübre gibi bir şey yok haftada bir 5 litre su değişimi, üstü açık olduğundan buharlaşan su ilavesi.

     
  2. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Bu tip bir tankta hiç geçmeyen bitmeyen hayalim her zaman, deniz akvaryumu var şu an ama işallah istediklerim olursa yanına bu şekilde ağzına kadar dolu bir tank olacak.
     
    MOVACIKLI ve Montimahir bunu beğendi.
  3. talha54

    talha54

    Mesajlar:
    315
    İsim:
    Talha AKDENİZ
    Su degisi arada gereklidir sudaki fazla besinlerin oluşması nda.haa dip cekimi zaten yapamiyacaksiniz ve buda isinize gelecek olusan tortu bakteri yonunden cok zengin.
     
  4. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale
    2001 yılına kadar ciklet beslemiştim, askere giderken rahmetli babam "ben bu cikletlerle uğraşamam senin gibi ben sevmedim bu balıkları akvaryumu bırakacaksan içine, plati lepistes koy öyle git demişti" 200 litrelik tanka saz, limon bitkisi ekip cikletleri dağıtıp, 20-30 tane karışık plati, lepistes, kılıçkuyruk atmıştım. sonra on ay eve uğramamıştım aylar sonra döndüğümde akvaryum yukardaki vidodaki gibiydi. Hatta şöyle söyleyeyim balıklar bitkilerin içinde yüzemez hale gelmişti. tabi bunlar artık babamın akvaryumdaki bitkilerle başedemeyip akvaryumu dağıtmasına kadar sürdü. Bu dönem boyuncada babam akvaryuma su ilave etmekten başka hiç bir şey yapmamıştı. Ama tabiki zor türler ve yüksek ışıklandırma ile giden co2 destekli akvaryumlarda su değişimi şart, yoksa istenen düzen ve canlı gelişimini yosunlanma yapmadan sağlamak zor.
     
    veysel, H.Kaya.Gemlik., Ankaraguclu ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  5. Toprak Akalın

    Toprak Akalın

    Mesajlar:
    840
    Yer:
    MERSİN
    İsim:
    Toprak Akalın
    Bana gore sadece bitki degil alg de olmali su degistirilmeyen akvaryumlarda. Alg olursa fazla besini kullanir balik algi yer vucudundan amonyak, fazla mineralleri vs atar ve bitki de bunu kullanir. Alg gibi metabolizmasi hizli ve besini cabuk tuketen canlilar bu sistemi ise yarar kilar yoksa balik kendi amonyaginda ölür. Gollerde su degisimi olmaz ama yeteri kadar yosunludurlar.

    Tapatalk now Free
     
  6. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Arkadaslar ben sadece bitkili akvaryumda degil her akvaryumda duzenli su degisimini savunurum. Bunun bence bilimsel bir aciklamasi olamaz. Diyebiliriz ki nitrati, amonyagi, nitriti uzaklastirmak icin kullaniyoruz su degisimini. Ama akvaryumlarimizi kurdugumuzda bakteri dongusune katkisi olmasi acisindan da uzun bir sure beklemistik. Kalan nitrat zamanla isikla birlikte yosun olusumuna neden olur. Yosunlu su her zaman saglikli olabilir. Dengeyi doga bir sekilde kurar. Bu akvaryumlarimizda da aynidir. Bitkili akvaryumlarda fosfat azalir veya nitrat olmasi gereken degerin uzerine cikar o zaman yesil nokta yosunu olusur denge kurulur. Nitrat yuksek bir degere ulasir veya fosfat gerektiginden cok azalir mavi-yesil alg olusur. Bunun gibi ornekler dogal hayattada vardir. Ama gol diyoruz onun icindeki hayvansal ve bitkisel planktonlarin trilyonda biri keske bizim akvaryumlarimizda da olsaydi. Keske. Ne bizim akvaryumlarimiz yillar sonunda dogal bir dengeye ulasacak. Nede biz o dogal dengeyi akvaryumumuza tasiyabilecegiz. O yuzden yapmamiz gereken hem hayvanlari sagligi icin, hemde bitkilerin besin kaynaklari acisindan su degisimi yapmaktir. Yuksek destekli tanklarda herkesin karsilastigi genel olay her daim co2 verilen akvaryum su degisiminden sonra hava tasina doner hemde gubre bile dokmeden nedir bunun nedeni? Fotosentez kabarciklarini izlemek bizi mutlu etmez mi eder, peki bitkiler icin sagliklimidir saglikli oldugunu gosterir mi, evet. O zaman su degisimi de sagliklidir. Su degisimi yaptim bitkilerim curudu, sarardi, buyumuyor, yosun bagladi akvaryumu diyen var mi? Henuz karsilasmadim ben ama eger oyle bir durum olduysa da burada soyleyebilir. Elbette tercih meselesi, allah kimseye gostermesin, bu sogukta kara kista sokakta uzerinde ceketi olmayan insanda yasiyor, kaloriferi sicacik evinde her daim yemegi suyu bulunan insanda yasiyor. Baliklarinizin yasayip buyumesi bir saglik gostergesi sayilabilir. Ama bu onlarin mukemmel bir saglikta oldugunu gostermez. Zamanla herkes akvaryumlarinda farki anlar. Bunlari gorur ve eminim ki konunun dogru yaniti kendisi verecektir zaten.
     
    veysel bunu beğendi.
  7. MOVACIKLI

    MOVACIKLI

    Mesajlar:
    1.679
    İsim:
    Mustafa ovacıklı
    Evet düzenli su değişimi 2 haftada 1 ok.
     

Sayfayı Paylaş