1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bitkili Karides Dünyam

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde atlantis tarafından 15 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Kurmam üzerinden çok zaman geçtiğinden,kurulum resimleri ve aşamalarını maalesef paylaşamayacağım arkadaşlar.
    Ama akvaryumumla ilgili bazı temel bilgiler paylaşmak istiyorum sizlerle..
    Akvaryumum 150*50*65 ölçülerinde mobilyalı,alt ve üstten kuşaklı,sürgülü buhar camlı 12 mm camdan yapılmış.
    -Işıklandırmada 3 adet philips aquarelle(36 w),2 adet osram flora(36 w),2 adet philips dayliğht(36 w),1 adet philips coral blue(18 w),1 adet osram red(18 w) florasanlar ve bunlara ilaveten 2 adet philips 20 w tasarruflu dayliğt ampul ile sağlanmıştır.
    Tasarruflu dayliğt ampuller 12 saat sürekli(gündüz),Florasanlardan osram red(18 w) tüm gece boyunca tv seyretme ışığı ve gece lambası olarak,Kalan diğer sistem ise timer bağlanarak gündür 15 dk.aralıklarla 12 saat(yani 6 saat) yanmaktadır.
    -Filtreleme için Atman cf-1200 dış filtre ve hem dıy co2 için hemde dış filtreye destek olması açısından Atman f104 iç filtre kullanılmıştır.
    -Isıtıcı olarak Atman 300 w kullanılmaktadır.
    -Tabanda kum olarak belki bir çoğunuz bu kadar emek vermişsin neden kumu bitkiye tam uyumlu kullanmadın diyecek ama,ben tabanda elimde oldukça fazla miktarda var olan lav kırıklarımın içerisine,yine elimde bulunan midye kırığı,aquaclay,siyah hagen kum,beyaz hagen kum hatta ve hatta quartz kum bile ekledim ve kullandım..Şimdi diyeceksinizki sonuç ne?Sonuç aşağıya ekleyeceğim resimlerde..Siz karar verin.
    -Bitkilere destek amacıyla dıy co2(mayalı sistem) takviyesi,sıvı ve misket gübreler belirli periyodlarla kullanılmaktadır.
    -Bitkilerimin benim tabirimle özgür sistemde dikilmesinden ve karides yavrularımın çokluğundan dolayı dip çekimi yapamıyorum..Haftada 1 kez %30-35 civarı bir su değişimi yapıyorum.
    -Suya hiç bir ilave iyileştirme yapmıyor direkt musluk suyu kullanıyorum..( :p Ankara'da mucize olsada)
    -İçerisinde birkaç Werneri türü balık,Mavi karideslerim ve Kiraz karideslerim var.(Karidesleri saymak mümkün değil tabi ama sanırım birkaç bin tane vardır.)
    -Yukarıda bahsettiğim gibi tasarımımı özgürce yaptım ve otoritelerin bu bitki bunla,şu bitki şunla olmaz laflarına (haklı olsalar bile)kulak tıkadım..Çok çeşitlilik içeren bir bitkili dünya oluşturdum..Nelermi var bitki olarak? Neler yokki..Kütüklere tutturulmuş yosun türleri,su üstü bitkileri,Kayalara tutunmuş anubias türleri,bir çoğunun tamamen su içinde olmaz dediği bazı bitkiler..Buyrun bazılarını unutup yazmasam bile işte liste:
    Saurus Cernusus
    Mangrove
    Bambu
    Anubias nana
    Anubias barteri var. nana
    Anubias barteri var. barteri
    Anubias barteri var. angustifolia (''afzelii'')
    Anubias barteri var. barteri DEV
    Anubias barteri ''coffeefolia''
    Anubias Barteri Broad leaf
    Cryptocoryne willisii
    Cryptocoryne wendtii ''brown''
    Cryptocoryne wendtii ''green''
    Echinodorus 'Rubin'
    Glossostigma elatinoides
    Pearl Grass (Hemianthus micranthemoides)
    Ludwigia repens
    Rotala rotundifolia
    Nymphaea Nelumbo nucifera(pembe nilüfer)
    Nymphaea lotus 'Red'
    Red Tiger Lotus (Nymphaea lotus)
    Sag, Dwarf Subulata (Sagittaria subulata)
    Vals, Jungle (Vallisneria gigantea)
    Vallisneria americana
    Riccia fluitans
    Christmas Moss (Vesicularia montagnei)
    Ammannia gracilis
    Limnophila Aquatica
    Limnophila sessiliflora
    Bacopa monnieri
    Bacopa caroliniana
    Cabomba caroliniana
    Echinodorus ozelot
    Echinodorus cordifolius 'Marble Queen'
    Echinodorus Grandifolus
    Egeria densa
    Hydrocotyle leucocephala(Su ebegümeci)
    Hygrophila difformis
    Hygrophila polysperma
    Hygrophila polysperma 'Rosanervig'
    Macar yosunu
    Microsorum pteropus windelov
    Myriophyllum tuberculatum
    Blyxa aubertii
    Cardamine lyrata
    Micranthemum micranthemides
    Alternanthera reineckii
    Lemna minor(su mercimegi)
    Pista stratiotes
    Chladophora aegagrophila 'Moss Balls'
    Nymphoides indica
    Alternanthera ocipus
    Salvina cucullata
    Salvinia natans
    Echinodorus tenellus
    Heteranthera zosterifolia
    Riccardia graeffei(pellia)
    Hydrocotyle verticillata

Aklıma yazacak başka bir şey gelmiyor neyazıkki..Zaten az daha yazarsam sizler resimlere bakmadan uyuyup kalacak veya konudan çıkacaksınız..iyisimi resimlere geçeyim..İşte resimler:

[img width=700 height=525]http://i301.photobucket.com/albums/nn52/atlantisyldz/enyeniler/yenitarih/akvaryumresmim.jpg[/img]
    [img width=700 height=525]http://i301.photobucket.com/albums/nn52/atlantisyldz/enyeniler/yenitarih/akvaryumum.jpg[/img]
    [img width=700 height=525]http://i301.photobucket.com/albums/nn52/atlantisyldz/enyeniler/yenitarih/Resim031.jpg[/img]
    [img width=700 height=525]http://i301.photobucket.com/albums/nn52/atlantisyldz/enyeniler/yenitarih/Resim032.jpg[/img]
    [img width=700 height=525]http://i301.photobucket.com/albums/nn52/atlantisyldz/enyeniler/yenitarih/Resim035.jpg[/img]
    [img width=700 height=525]http://i301.photobucket.com/albums/nn52/atlantisyldz/enyeniler/yenitarih/Resim036.jpg[/img]
    [img width=700 height=525]http://i301.photobucket.com/albums/nn52/atlantisyldz/enyeniler/yenitarih/Resim038.jpg[/img]
    [img width=700 height=525]http://i301.photobucket.com/albums/nn52/atlantisyldz/enyeniler/yenitarih/Resim039.jpg[/img]
    [img width=700 height=525]http://i301.photobucket.com/albums/nn52/atlantisyldz/enyeniler/yenitarih/Resim047.jpg[/img]
    [img width=700 height=525]http://i301.photobucket.com/albums/nn52/atlantisyldz/enyeniler/yenitarih/Resim058.jpg[/img]
    [img width=700 height=525]http://i301.photobucket.com/albums/nn52/atlantisyldz/enyeniler/yenitarih/Resim079.jpg[/img]
    [img width=700 height=525]http://i301.photobucket.com/albums/nn52/atlantisyldz/enyeniler/yenitarih/Resim092.jpg[/img]

Şimdilik bukadar yeter sanırım..İyi veya kötü eleştirilerinizi bekliyor,saygılar sunuyorum.

2. avşarbeyi

avşarbeyi

Ynt: Bitkili Karides Dünyam

Ne diyebilirim ki resmen ağzım açık kaldı.Onur üyeliğinizi çalışmalarınızla da sonuna kadar hak eden bir üstadımızsınız. :helalolsun: :helalolsun: :helalolsun:

Yalnız bir ricam olacak(Cahilliğim için mazur görün)Böyle bir tankta bakımı, temizliği nasıl yaptığınız konusunda bizleri de aydınlatırsanız sevinirim.Çünki ben de bu tür bir akvaryum kurmak istememe rağmen bakımı beni korkutuyor.

Saygılar...

3. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Maaşallah çok güzel... Her haliyle bir üstadın elinde şekkillendiğini belli ediyor, inkarda etmiyor...
    Hocam makro fotoğraflarla bitkili tankını tanıtabilen ender tanıdığım kişilerden birisiniz, ellerinize sağlık.
    Not: Arkadaşlar, makro çekimlerini görmediğiniz uzaktan hoş güzken bitkili tanklara aldanmayın(!)...
    Saygılar, üstad...

4. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Teşekkür ederim Ali bey..Beğenmenize sevindim..Onur üyeliği siz yönetici üstadların bana gösterdiği bir teveccüh diye düşünüyorum.Güzel bir siteye üye olarak kabul edilme onuru bana ait çünkü.
    Ali bey dediğiniz gibi hiçte büyütülecek ,korkuya mahal verecek bir durum yok ortada..
    Temizlik yapmıyorum desem yeridir akvaryumda..Ama yaptığım şeylere temizlik denirse eğer sıralıyayım yinede..
    Akvaryumda yukarıda yazdığım dış ve iç filtreler yeterince iyi olduğundan bana iş bırakmıyorlar..Ayda 1 kez dış filtreyi hortumları ile beraber komple çıkarıp temizliyorum,15 günde 1 kezde iç filtreyi çıkarıp süngerini yıkıyorum.Su üzeri bitkilerim olduğundan akvaryum içinde fazla bozuk,çürümüş yaprak olmuyor..Kopan bu bozuk yapraklar suüzeri bitkiler arasında kalıyor..Banada arada bir bunları ayıklamak kalıyor...Bol bitki,aşırı dışkı üreten (vatoz veya çiklitler vb.)balıklarım olmadığından ve yemlemeyi sadece günde 1 kez yapıp (hatta haftada 1 gün oruç tutturuyorum)dipte pisliğe engel olduğumdan özelliklede yavru karides bolluğundan dolayı dip çekimi bile yapmama gerek kalmıyor.15 günde 1 kezde %30 su eksiltip,suyu tazelerseniz sizde sıkılmanıza gerek kalmadfan bu işe girersiniz..Saygılarımla.

5. Desert Falcon

Desert Falcon

Emeğinize sağlık.Büyük marifet.

6. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu

Türkçe : Mükemmel
    Arapça : El muazzam
    İngilizce : Very very good job
    İtalyanca : Molto molto bene lavoro

Akvaryumca : Amazon nehri gibi olmuş mübarek, helal olsun yapana...

7. taygun

taygun Guest

Merhaba. Resimlerden gördüğüm kadarıyla tankınıza getirebileceğim tek eleştiri, aynı tür bitkilerin değişik yerlere dikilmesi ortalığı dağınık göstermiş. Halbuki yanı tip bitkiler birlikte dikilmiş olsalardı kendilerini daha iyi göstereceklerdir. Şimdi birbirlerinin aralarında kaybolmuş. Özelikle Ludwigia repens, Rotala rotundifolia ve Lotus gibi kırmızı bitkiler kendi içlerinde gruplar halinde dikilmiş olsalardı kendilerini olduğundan daha fazla gösterirlerdi.

Aşağıdaki linklerde görülen akvaryumlar ne demek istediğimi çok daha iyi anlatmaktadırlar

http://daddysaquarium.blogspot.com/2005_07_01_archive.html
    http://www.ratemyfishtank.com/show_.php/s_9/i_4621
    http://www.ratemyfishtank.com/photo-main.php/21946

Saygı ve Sevgilerimle

8. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

İllaki haklısınız Tamer hocam..Ama ben özellikle dağınık guruplar halinde diktim..Neden derseniz o örnek verdiğiniz linklere tekrar bakmanızı rica edeceğim.O resimlerdeki bitki tür sayılarına gözden geçirdiğinizde en fazla 7 bilemediniz 8 tür şov bitkisi olduğunu,asıl ağırlık tutan fonunsa zemin bitkisi olduğunu göreceksiniz.Bende zemin bitkisi zayıf..Bende bitki tür sayısı kendi içlerinde olanları saymadan bile 50-60 tür..Kendi aralarında dediğim bitkilerin bazılarını eksik yazdığımıda sizin mesajınızdan sonra farkettim :p Ludwigia repens,Ludwigia ovalis,Ludwigia arcuata gibi türler var akvaryumumda.Bunlarıda bir araya dikmem sanırım birbirine karışıp kaybolması anlamına gelecekti.
    Bu yüzden tekrar ediyorum benim kendi tabirimle özgür tasarım tankı kurmam sorun değil..Ben başkalarının tanklarıyla yarışmak değil kendimle yarışmak istedim ve başardım..Sonuçmu? Sonuç Yorgun geçen günün ardından akvaryum karşısında 1-2 saat keyf :heyo:
    Saygılarımla.

9. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Öncelikle sizi tebrik ederim,izlemeye doyulmayacak bir akvaryum çıkarmıssınız ortaya.
    Bu denli bakımı zor akvaryum kurmak ve gerisini getirmek çok zordur.

10. sehitler_diyari

sehitler_diyari

Bitkili akvaryumların temizliği her zaman bitkisiz akvaryumlara göre daha kolaydır. Su değişimi yaparsınız o kadar. Ben su değişimi haricinde pek birşey yapmıyorum. Birde Dış filtreye giren tortuları süzerseniz bu süzeği sık sık temizlerseniz dış filtrenin tamamını temizlemekten kurtulursunuz. Zaten dış filtreler ne kadar az temizlenirse o kadar iyidir. İçini sadece bakteri kolonisi kurulmaya müsait birşekilde düzenleyin. İçine tortular girmezse kısa zamanda tıkanma yapmaz. Tıkanma olmazsa senede bir temizlik dahi yapsanız sorun olmaz. Ayrıca bakterilerin kolonilerinede zarar vermemiş olursunuz. Bakteriler zaten tortuları eritmez. Bakteriler akvaryum ortamında en çok sudaki amonyagı nitrite, nitriti nitrata çevirmeleri ile meşhurdurlar. Yani açıkcası sudaki tortuyu değil suyun kendini süzerler.

11. avşarbeyi

avşarbeyi

Peki hocam böyle bir akvaryumun maliyeti ve aylık giderleri hakkında da bilgi verir misiniz?

Saygılar...

12. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Bitkileriniz de karidesleriniz de muhteşem.

Saygılar.

13. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Merhaba arkadaşlar..Uzun süre geçti bu konuya yazmayalı ve son durumunu paylaşmayalı..
    Geçen hafta birdenbire aldığım bir kararla akvaryumdaki tüm dengeleri alt üst ettim arkadaşlar..
    Akvaryumda bulunan Wernerilerin ve Gertrudeaların tamamını akvaryumdan çıkardım..Kalan 13 adet neona 62 adet daha eklenerek 75 adete tamamlandı..Bitkileri eskiye nazaran biraz daha özenli denecek şekilde diktim..uzun süredir ilgilenip kullanmayı bıraktığım dıy co2 sistemimi yine aktif ettim..Kum komple temizlendi,yosunlaşmalar arıtıldı..Bitkilerden cılız kalanlar budanarak yeniden dikildi..Orta kısma görsellik eklenmesi amacıyla kayalık bir alan oluşturuldu ve içi quarts beyaz kumla dolduruldu..Işıklandırma sistemi elden geçirildi,ömrünü doldurmuş florasanlar değiştirildi..Umarım beğenirsiniz..Yorumlarınızı bekliyorum..

Dıy co2 çıkarken
    Mavi ve kiraz karideslerden görüntüler
    Kabuk bırakmış bir kiraz karidesimiz..
    Orta kısıma uygulamadan sonra bazı bitkiler ilave ettim ..Özellikle ortadaki beyaz kısıma eklediğimLobelia cardinalisleri beğeneceğinizi düşünüyorum..
    Saygılar..

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerine sağlık Murat abi, güzel işlemler gerçekleştirmişsin gayet güzel oldu. canım.gif Karidesler artık çok moda olmaya başladı. Umarım artık bu güzel canlıları sizler gibi daha çok akvarist besler ve yaygın hale gelir.

15. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Bitkili Karides Dünyam

Yayılması için elimden geleni yapıyorum Ankara'da Temel hocam..Bu arada yakında bomba gibi bir paludaryumla çıkacağım karşınıza...Eskiden beri süregelen bir plandı ama hep erteliyordum..Şimdi Emrah soktu aklıma yeniden..Hayırlısı ise eğer önümüzdeki haftadan itibaren çalışmaları başlatıyorum..Aslına bakarsan Temel hocam akvaryum tam senlik iş..neden dersen ölçüler gerçekten iyi bir tuzlu su kurmaya müsait ama malum maddi sorunlardan dolayı hep erteliyorum tuzlusuyu bari paludaryum olsun dedim..Akvaryum ölçüleri için şimdiden yorumları başlatmış olayım..Ölçüleri uzunluk 90 cm,eni 55 cm,yükseklik ise 90 cm mobilyası hazır orjinal..

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hayırlısı olsun Abi, tuzlu suyu her zaman kurarız. Sen hobinin gönlündeki diğer yönlerini bitir ve zevkini al. Nasıl olsa bir gün sen de tuzlu suyu tadacaksın, hayat mavide. :D

17. balıkosman

balıkosman

İsim:
    Osman Tuna
    Başarılarınızın devamını dilerim Murat bey.Çok güzel akvaryumunuz var.Karidesler çok seviliyor burda bende seviyorum ama malawi ile olmaz.Bakalım tür değişikliği yaparsam böyle bir akvaryum istiyorum.

18. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Botanik bahçesi gibi maşallah Murat abi :helalolsun: Bitkilerin sağlığına diyecek söz yok... naz: Yani Murat abi öyle resimler koyuyosun ki millet bakarken dalıyor.. O kadar bitki çeşitliliği içerisinde mest oluyoruz sayende.. Kumun karışık renklerde olmasa çok daha güzel olacak ama biliyoruz ki şu saatten sonra kumu yenilemek ve tekrardan kurmak çok zordur ona eminim.. Geniş yapraklı bitkileri hiç sevmediğim halde Abdullah'a uyup anubias almıştım , iyi kide almışım iyice güzelleşmeye başladı.Sende gördükçe o tip bitkileri dahada kanım kaynıyor ne yalan söyliyim.. 150*60*60'lık bir tank anca hayallerimi gerçekleştirmemde yardımcı olur diye düşünmedende edemiyorum..

Karides tankının paylaştığın için teşekkür ederim Murat abi.. Karides ve neon'ların ne kadar şanslı olduklarını biliyorlar mı acaba :cicek:

19. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Beğeniler ve eleştiriler için teşekkürler arkadaşlar..Volkan kardeş bu saati falan yok,yapılacak iş imkan varsa her an yapılabilir..Şimdi o gördüğün tankta ortalama 200 kg kum var,onu aquaclay olarak veya siyah hagen quarts olarak değişmenin maliyeti sence ne kadar olur?Bu yüzden değişmiyorum ve elimdeki karma kumu kullanıyorumki,bundanda açıkçası çok memnunum..Her bitki her tabanda maalesef olmuyor..Karma kumda ise hemen hemen tüm bitkiler için uygun bir taban ortamı bulunabiliyor aranınca ..Saygılar.

Sayfayı Paylaş