1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bitkili ve mavi florasan

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 7 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selamlar,

Bitkili akvaryumlarda mavi florasan kullanılmasının sakıncalı olduğunu belirten yorumlar okudum. Bu düşüncede bazı arkadaşlarımız mevcut hobide. Merak ettim mavi florasan bitkili akvaryumlarda ne gibi zarar edebilir. Yeni bir Forum efsanesi yaratılmaya mı çalışılıyor ?

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Mavi lambalar bitkilere bir zarar vermez ancak kırmızı (ve yakın) spektrumdakiler kadar bitki gelişimini desteklemez... Yoğun ışığa ihtiyacı olan bitkiler de belki ölümle sonuçlanabilir mavi ışık kullanımı ancak bunun nedeni dolaylıdır... Mavi ışıkta az fotosentez yapacak olan bitki hayatta kalması için gerekli enerjiyi yetiştiremezse yavaşça ölebilir... Ama dediğim gibi belki... Gelişiminin ise oldukça yavaşlıyacağı kesin...

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sadece mavi florasan kullanımı olarak sanırım yaklaştın Abdullah hocam. Diğer seçeneklerle birlikte bir adet kullanımı olarak aslında merakım.

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Çoklu içinde kullanımı hakkında bilgim yoktu ama sen sorunca Temel Hocam araştırdım... 3 floresandan birinin mavi veya mor spektruma kayan bir floresan olabileceği söyleniyor bitkili tanklarda... Ancak 1/3'ten fazlasını öneren bir bildirime rastlamadım...

5. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Mavi ışıklar genellikle ~ 9000-10000 Kelvin ve üzerindekiler sanırım. Bu kadar yüksek değerler bitkili akvaryumlar için uygun değil bildiğim kadarıyla. Ama Temel Hocamında dediği gibi değişik kombinasyonlar yapılabiliyor bitkiler için uygun Kelvin değeri sağlamak için. Bunların arasına mavi ışıklarda koymak mümkün diye düşünüyorum...

Sayfayı Paylaş