1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bitkiliden Ciklete, Cikletten Bitkiliye

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde hasanacar tarafından 29 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Merhaba arkadaşlar,

Takip eden arkadaşların bileceği üzere 300 litre civarında 2 adet akvaryumum var. Bunlardan biri karma ciklet diğeri bitkili bir tank.

Su değişimleri meselesini düşünürken aklıma şöyle bir şey geldi:

Günlük 7-10 litre kadar her iki tanktan su ayırıp diğer tanka aktarsam. Cikletlerdeki nitrat bitkiliye geçince bitkilere (elodea, lucky bambu vs) besin olur. Bitkilinin suyu da nitrat vb şeylerden temiz olduğu için cikletlerin akvaryuma iyi gelir.

Amaç sadece buharlaşan suyu eklemek başka su değişimi yapmamak. Ayrıca filtreleme sistemi olarak sadece iç filtre kullanmak.

Saygılar.

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Gereksiz uğraş olur senin için hiç uğraşma bence, nitrat zaten bitkili tankta oluşur hiç merak etme :F o boydaki akvaryumuda iç filtre pek kesmez ;)

3. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Şu an bitkili sumpu kaldırdım. Sadece saatte 900 litre su çeviren bir iç filtre var. Başka bir şey yok. (Ciklet tankında) Balık sayısı da 30-33 civarı. Balıklar çok keyifli, yem verirken suyun üzerinden üzerime su sıçrıyor maşaAllah iştah müthiş. Zemine yem tanesinin düştüğü nadir.

4. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Bitkili tanklardan pek anlamamda.Ciklet akvaryumu 300 litre 30_33 tane balık var demissiniz.Balıklarınız kesin yavrudur.İlerde filtreniz yetmiyecektir.Nekadar az balık okadar iyi su değerleridir.

Benim akvaryumum 450 litre 2000 debili iç filtre 2000 debili dış filtrem var.Akvaryumda 29 adet genç damızlık mbuna var.Gün geçtikçe filtrasyon yetmemeye başladı.

Bitkili tanktaki bitkileriniz okadarda çok bakım isteyen bitkiler değil,özellikle eledoa.
    Ben malavi tankına dikmiştim 6 kök.2 haftada 20 kök olmuştu.

5. stablizer

stablizer

Daha sağlam olan Cikletleri etkilemeyen bazı bakterileri nispeten zayıf,bitki akvaryumundaki balıklara bulaştırma ihtimalide var.Bilindiği üzere Canlı Doğuranlar(bitkilide mevcut ise)dış parazitlere karşı cikletlerden çok daha hassastır.
    Emrah Hocamın dediği gibi Hasan Hocam hiç uğraşma bencede.

6. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Yukardakilere ek olarak ; farklı sular farklı ph'lar oda dengeyi bozabilir.. Dalgalanmalar 2 tankıda etkiler o zaman.. Hasan suyu bir şekilde değerlendirmek istiyor.Güzel ve çevreci bir yaklaşım ;) Fakat bu uygulama mevcut tanklara uymaz ne yazık ki..

7. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Bende uymayacağı kanaatindeyim. Değerler bozulabilir. Bitkili akvaryumdaki su zaten temiz. Diğer akvaryumdan alıp ekleyeceğiniz su değerleri bozabilir. Bence iki tanka da müdahale etmeyin hocam. Filtrasyon diğer arkadaşların da dediği gibi bir süre sonra yetersiz kalacaktır. Sağlıklı balıklar dilerim.

8. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Ben dün gece zaten yorumumu yazmıştım Hasan Hocam'a.Suyu değerlendirmek istiyorsa eğer dışarıdaki bitkilerin dibine döksün chicled akvaryumundan çıkan suyu değil mi? :)

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Bende aynı şekilde hem evdeki çiçekleri hemde sitenin bahçesinde çiçekleri suluyorum.. Annemin evdeki bambuları bayram ettiler.Her hallerinden belli :)

Sayfayı Paylaş