1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bitkilimin Son Hali (Kum değişiminden sonra)

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde rappier tarafından 21 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Akvaryumun gelen öneriler sonrası ve kum değişiminden sonraki son hali . toka:gif

2. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar

Mavi hortum bir şekilde gizlense ve siyah veya koyu mavi bir arkaplan eklense müthiş olacak.

Ayrıca temiz suyun geldiği yer su yüzeyine su çarptırsa ses yapar ama oksijen de sağlar. Belki de geceleyin su altına alıyorsunuz benim gibi. Gündüz su üzerinde.

Tebrikler.

3. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Mecit abi 10 numara olmuş tankın hatta 11 numara em34: em34: em34: 2. resime bakınca başka bir akvaryum örneği zannettim valla süper olmuş.. Ellerine sağlık suyuda yükseltip Hasan'ın dediği gibi arka fonda ayarladın mı güzelliği düşünemiyorum.. kıvır:gif Mavi boru , alttan gelen bitki uzayınca kaybolur gibi ama keşke köşeden indirip kumun altından geçirseydin neyse artık..Onun dışında harika olmuş valla em34: em34: Suyun geldiği uzun aparatı çıkar abi dirsekten direk üflesin karşı tarafa suyu , böyle göze batıyor onuda çıkardın mı anlaşılmaz bile.. Uğraştığına değmiş kesinlikle.. Kütüklerde 10 numara olmuş.. Dahada bitki eklenecek bol yer var ama böylede güzel ve ferah.. Budur valla tebrik ederim.. Çok hoşuma gitti super:gif

4. stablizer

stablizer

Mecit eline sağlık güzel olmuş.Açıkcası daha önceki dizaynını pek sevmemiştim.Bu sefer tutturmuşsun.

5. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI

Yorumlarınız için çok teşekkürler :cicek:

Arka fon akvaryumun tümden değişimi sırasında ıslandığından çıkartıldı. En kısa sürede eski fonun aynısı temin edilip düzenlemesi yapacağım.

Hava motoru hortumu benimde gözümü gıcıklıyordu ama vakit olmadığı için düzenlemeye gidemedim. En kısa sürede arka fon ile birlikte yorumlarınız çerçevesinde düzenlemeye gideçeğim :cicek:

Dış filtrenin çıkışı tek noktadan olursa güçlü bir akıntı oluşturarak balıkları rahatsız edebileceğinden korktuğum için delikli aparat ile birlikte takıldı. Sizlerinde yorumladığı gibi birde çıkartıp bakacağım. Bakalım ne olacak.

6. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Mecit bey gerçekten tebrikler . Böyle bitkilerle aklımızı çeliyorsunuz kör şeytan diyorki kur bitkili bir akvaryum mevinin yanında yeşersin dursun :)

7. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Ellerine sağlık Mecit Abi. Gerçekten güzel görünüyor. Ben özellikle tabanın performansını merakla bekliyorum. İnşallah her şey güzel olur.

Sağlıklı balıklar, sağlıklı bitkiler burda:gif

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Ellerinize sağlık Mecit Bey, mükemmel bir akvaryum olmuş. Tebrik ederim. em34:

9. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı

Çok güzel bir akvaryum olmuş eline sağlık em34:

Hortumu kumun altından köşeden alırsan daha güzel olur ...

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Eleştiriler sonuç verince...

Ellerine sağlık Mecit Hocam... Ama ufak bir öneri getireceğim... Lütfen o Limon ile sazların yerlerini değiştir... sazları Limon'un yerine sazları, sazların göbekteki yerlerine de Limon'u koy... O Limon gibisi olamaz ve bence akvaryumuna bakan herkesin gözüne o limon'u "sokmalısın"... Akvaryumun tam ortası o'nun yeri...

11. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Maşallah Mecit abi çok güzel görünüyor akvaryum. Türker'in de dediği gibi taban performansı önemli. Zamanla göreceğiz zaten tabanın performansını. Valla aklımızı çeldiriyorsunuz. Kurduracaksınız sonunda bitkili. Tekrar hayırlı olsun.

12. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI

Bugün akvaryuma yeni bir tür olarak 7 adet 2-3 cm boyunda yavru Melek ilave ettim. Umarım diğer türlerle dostça geçinirler... (büyük yalan ama neyse :basardim: )

13. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Yavru lepisteslerine doya doya bak Mecit abi yakında hiçbirini göremiceksin. em32.gif

14. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI

Öyle olduğunu biliyorum. Lepistes yavrularına bay bay:gif . Zaten geçen konuşmuştuk bu canlı doğuran olayından sıkılmaya başladığımı söylemiştim sana. İnsan bazen farklı yönlere doğru yönelmek istiyor. Bugün melek'leri görünce dedimki birazda bunlarla uğraşayım. Malum lise zamanı 3 sene kılıç beslemiştim. Daha sonra 3-4 sene japon ve sonrasında 2 yıldan fazla moli ve şimdide yine 2 yıla yakındır lepistes. Değişiklik zamanı çoktan gelmişti. Değişikliği tetra ile yapmayı düşündüm önce, güzelde balık ama melek olayıda pek bir başka. Bakalım zaman ne gösterecek.

Baktım baş edemiyorum. Sizin ofisteki akvaryuma salarım melekleri :) senin akvaryumdaki performanslarınıda görmek gerekir değilmi :cicek:

Bu arada bugün Lale Akvaryumda Serkanı gördüm. Sağolsun balıklarıda o seçip verdi. Herhalde yakında tekrardan orada çalışmaya başlayacakmış bilgine :) .

15. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Mecit abi ellerine emeğine sağlık güzel olmuş. Başka türlere yönelmek istiyorum demişsin bence bu güzelim bitkiliye discus yakışır. Başedebileceksen hiç durma derim.

16. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Bizim ofiste ki akvaryuma canlı doğurmayan giremez abicim :) Dip balıkları hariç istediğin kadar vatoz ve çöpçü getirebilirsin ama melek dil: Endler'slerimle gayet mutluyuz biz.. Sağol düşündüğün için.. Serkan olayına sevindim açıkçası keşke cebini alsaydın , araştırdım ama nickini hatırlayamadığımdan bulamadım.. Yarın belki kaçabilirim o tarafa.. Net değil.. .8.

17. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI

Diskus olayı benim için büyük bir hayal. Neden nerseniz 1. ve en büyük neden fiyatı. O kadar para verdiğim balığı yaşatamamak gözümü epeyce korkutuyor. 2. neden ise balığın hassasiyeti. Hassas balıklar benim akvaryumda fazla dayanamıyorlar. Sanırım akvaryumuma çok fazla müdahale ediyorum.

Yok ben bir sürü yavru aldım ve portaldaki arkadaşlarla paylaşmak isterim diyen varsa tabiiki diskus olayına girilebilir :heyo: ama o zamanda kendimi diken üzerindeymiş gibi hissederim.

Volkancığım, melek olayına gelince dediğim gibi yavrular çok küçük, öncelikli amacım elimden geldiği kadarıyla bu balıkları büyütmeye çalışmak. 1 yada 2 sini büyütebilirsem bu benim için başarı olur. Sonrası ise Allh(cc) kerim. Bu arada bizim misket gübre olayından hala haber yok gibi, olsa birşeyler karalardın burayada.
    Bak kızmaya başlıyorum. Çok kızarsam salarım melekleri senin akvaryuma ona göre :cicek:

18. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Tunç beyden haber bekliyorum. burda:gif

19. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI

Dün itibariyle akvaryumumun en yaşlı sakini (3 yaş üzeri) albino vatos'lardan birini kaybettim. :( Vücuduna ve kuyruk kısmına kan oturmuş gibi bir görüntüsü vardı. Üst yüzgeci ve kuyruk yüzgeci harap olmuştu. Sanırım bir şekilde Anubias'ı sardığım misinaya dolandı ve kurtulmak isterken kendine zarar verdi. Başka bir nedende aklıma gelmiyor. Çünkü akvaryumda bu balığa zarar verebilecek bir balık türü yok.
    Balığın kaybından sonra hatamı düzelttim ve Anubias'ı kütük üzerine tehlike yaratmayacak şekilde tekrar bağladım.

Bir önceki günde yeni aldığım meleklerden birini kaybetmiştim. Diğer 6 meleğim ise çok iştahlı ve sağlıklı gözüküyorlar. Umarım melek yetiştirme işinde başarılı olabilirim :)

Akvaryumu tümden düzenlememden beridir olan kayıplarım
    1 melek
    1 albino vatos
    3 neom tetra
    2 rasbora
    4 lepistes + endler
    1 macracanta

Kökten yapılan bir değişimden sonra bu kadar kayıp iyi olsa gerek.
    Gönül isterdiki akvaryumda yaptığım değişiklikten sonra uygun sürelerde bekleyebilsem ama evin hanımı tepende dikilince işler o kadar kolay olmuyor :cicek:

20. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Sayfayı Paylaş